Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Niepokojące wieści i odczucia o WarZ

fatumboba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałem napisać temat. Może troszkę do dyskusji, a może po prostu o podzieleniu się kilkoma odczuciami. Gra na początku była świetna, miała klimat pomimo licznych błędów. Jednak to było pół roku temu, a od tamtego czasu niewiele się zmieniło. Developerzy zajmują się, albo pierdzeniem w stołki, albo z łaski dodaniem kilku itemów do gry, czy zmianą celowniczka lub rozmycia obrazu. Naprawdę doceniam ich starania, ale powoli są to pieniądze wyrzucone błoto. Doczytałem się niepokojących wieść na temat samej gry. Tzn. że mają liczne procesy w sądach o kopiowanie. Jak ktoś miał kiedyś przyjemność zagrać w grę War Inc. to wie,że WarZ jest zrobione typowo na tym samym silniku i ma nawet takie same błędy graficzne i audio. Już jakiś czas temu wyciekły informacje,że projekt zostanie zamknięty jeśli w jakimś tam, bliżej nie określonym czasie na zacznie przynosić dochodów. Jak gdzieś przeczytałem post jednego z użytkowników tutaj. Na razie dodali prywatne serwery i tylko tyle, po to żeby ssać od ludzi kasę nie dając nic w zamian. Ogólnie spieprzyli nawet to co było w miarę dobre. Konkretniej zombi dostały mocnego "buffa", a gracze zostali wykastrowani. Chodzi mi o to,że może kiedyś faktycznie za łatwo było z umarlakami, ale wystarczyło pododawać ich o kilka więcej na lokacje, a nie po kilkadziesiąt,że nie raz napotykając pojedynczy dom jest tam taka chmara zombi jakby mieszkała tam cała familia cyganów. Do tego atakują one ze znacznie większej odległości, a gracze dostają spowolnienie broni białej :) Świetnie.

Co sądzicie drodzy forumowicze? Warto dalej grać w WarZ czy odpuścić i poczekać na chociażby DayZ oficjalne, które wyjdzie kiedyś tam. Dzielcie się informacjami,żalami na temat gry :) Pozdrawiam

Opublikowano

że tak napisze zgadzam się z tobą poza tym ten ich antyhack śsie zamiast dawać bana cheaterom to daje bany uczciwym ludziom.

dobrze by było jakby ten projekt wykupiło inne studio developerskie może by wtedy coś z tego było

card.png

Opublikowano

Moim zdaniem rzeczywiście zależy dla kogo się opłaca akurat mi zbanowali konto za nic więc już nie gram. Ale mam konto od kolegi i mam tam itemki itp. Ale nie w savezone i musze iść, a tera dodali sejf że mogą se ludzie po na kupywać i ku**a se graja. Jestem też tego zdania co up. Nawet grałem na guest keyu na prywatnym serwie reiem. Nikogo nie zabijałem a tu ban... A jak ludzie zabijają z 500metrów to bana nie mają. Ogólnie moim zdaniem zombie powinny być lepsze, i trochę szybsze tak jak w DayZ ale powinno być ich mniej!! Żeby gracze musieli strzelać jak już kilka leci....

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

ja też już nie gram w WarZ może kiedyś powróce jak może dadzą UB ale wątpie w to a bana dostałem za to że moja postac "wjechała" na górkę po czym napis "FAIRFAIGHT HACK DETECTED" śmiechu warte.... i wiesz co chyba lepiej poczekać na DayZ to będzie 100% lepsze kupno

card.png

Opublikowano

DayZ także mam, ale oczywiście jako moda do Army i fajnie się tam grało dopóki BattleEye nie zbanował mi kumpla za to,że podniósł przedmioty po dwóch kolesiach, którzy byli hakerami ;/ W DayZ od grafiki mnie oczy zaczynają boleć, a do tego optymalizacja słaba. Potrafi zmulić nawet na kosmicznych komputerach.

Opublikowano

Coś czytałem na forum, czyli w moim rozumieniu ktoś zhakował ich marny system i zapieprzył im kod źródłowy gry tzn. w moim mniemaniu mógłby na podstawie tego kodu zrobić swoją grę na przykład. Do tego poprzez posiadanie tego kodu jest możliwość dogłębnego zbadania całej gry i udostępnienia go kolejnym pieprzonym hakerom

Opublikowano

No to co daje ten source code w końcu?

Edit: Poszperałem na innym forum i tam właśnie się dowiedziałem, że daje możliwość szperania we wszystkich plikach. Od AI moobów po wszystko co stoi po naszej stronie clienta! To robi ogromne możliwości. Np. da się znaleźć jakiś sposób do "oszukiwania" zombie albo usunąć mgłę, a nie możemy dostać za to bana, gdyż to stoi po naszej stronie clienta i nie ma możliwości, żeby to wykryli :D Oczywiście, jeśli używa się tego z głową.

Opublikowano

Taaa ale z tego co czytałem to po pierwsze Ci którzy to zdobyli nie chcą tego udostępnić, druga sprawa to to że trzeba się na tym znać,żeby w ogóle tego użyć. Mając source kod według mnie mogli by spokojnie postawić swój własny serwer WarZ, na którym mogli by dowolnie grę modyfikować.

Opublikowano

Taaa ale z tego co czytałem to po pierwsze Ci którzy to zdobyli nie chcą tego udostępnić, druga sprawa to to że trzeba się na tym znać,żeby w ogóle tego użyć. Mając source kod według mnie mogli by spokojnie postawić swój własny serwer WarZ, na którym mogli by dowolnie grę modyfikować.

To źle czytałeś bo wszystkie pliki są już na paru forach dostępnych dla wszystkich. (Zainteresowanych zapraszam PW).

Do postawienia serwera musieli by mieć jeszcze pliki serwerowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...