Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DayZ i ban na BattleEye

fatumboba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę de facto w imieniu kolegi. Sprawa jest prosta, ale dosyć przekichana. Mianowicie kolega podczas gry na serwie w DayZ napotkał dwóch gości lecących w dwóch helikopterach i walczących ze sobą. Rozbili się, zginęli, a on pozbierał ich rzeczy. W sumie naturalne. Nie wiedział tylko,że pewne przedmioty są zabronione. Konkretnie chyba radio czy coś takiego. Wylogował się z gry i na nastepny dzień już nie mógł się zalogować. Dostał bana na BattleEye na całego CD-Keya. Czy ktoś już miał taki przypadek i udało mu się jakoś z tego wykaraskać? Z tego co wyczytaliśmy w regulaminie to zakazane jest spawnowanie przedmiotów, a nie samo ich posiadanie, więc teoretycznie nie powinien dostać bana za to,że znalazł coś na serwerze. Tylko jak tu próbować odzyskać konto jeśli nikt z BattleEye nie chce odpisać na wiadomości wysyłane miesiąc temu.

Opublikowano

Nigdy nie banują "za nic", nie jestem pewien, ale BE banuje tylko, gdy wykryje cheata. Czyli: nie ma czita, nie ma bana. Jest ban, był czit.

Tak to działa :) Jedynie za co mogł dostać bana, to za posiadanie itemów, ale to bana na 1 serwer, a nie na wszystkie.

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

No właśnie problem w tym,że jestem pewny iż sam haków nie posiadał, ponieważ nigdy w żadnej grze wcześniej nie hakował i dalej nie używa takich programów. Dostał wiadomość z powodem bana, którym było posiadanie w ekwipunku "nielegalnych" przedmiotów. Te przedmioty były ogólnie niedostępne w modzie DayZ. Dostał ban na CD-Key, a nie na serwer. Jak wspomniałem pisaliśmy do BatlleEye i nic to nie dało. Pisaliśmy do twórców Army i DayZ to odpisali,żeby pisać do BattleEye. Problem w tym,ze oni nie odpisują na liczne wysyłane wiadomości. A właśnie zapomniałbym dodać. Ban na CD-Key oczywiście dotyczy nie tylko moda DayZ, ale także wszystkich oryginalnych serwerów normalnej Army.

Opublikowano

To był chyba prywatny z Takistan Mod. I własnie tam tego bana dostał. Jak pisałem wcześniej, dwóch gości leciało dwoma helikopterami i się nawzajem napi*****li. Rozbili się,zginęli. On wziął wszystkie ich rzeczy. Jakieś zmodyfikowane uzbrojenie, noktowizja i w ogóle cały najlepszy sprzet w grze.

Opublikowano

Ja dziś wbiłem na jakiś pierwszy lepszy serwer. Wchodzę do miasta i słyszę strzały. Nie miałem nic do stracenia i postanowiłem iść w ich stronę. Zobaczyłem dwóch gości i dostałem Global

bana 0_o. Nie korzystałem z żadnych hacków i nic nie modyfikowałem. Co mam w tym momencie zrobić?

Opublikowano

No widzisz :/ Niestety tak jak mój kolega. Podobna sytuacja, jedyne co to on podniósł rzeczy hakerów, wylogował się bez problemu i na następny dzień GLOBAL BAN. I właśnie, co teraz? Nie wiadomo. Polecam napisać do supportu gry, aczkolwiek mnie odesłali do BattleEye, który z kolei nie odpisuje na maile. Porażka

Opublikowano

I tak sie właśnie kończy zabawa z PrivateHive.

Ja raz zaatakowałem obóz admina w DayZ,zaczał banować cały serwer w celu zbanowania mnie(atakującego)

Twój kolega niech pisze do Bohemii,innej opcji niema.

Myślę,że global bany mają więcej minusów niż plusów

unibag.png

Opublikowano

Panowie to nie pozostaje wam nic innego jak napisanie do battleye jezeli ten nie zgodzi sie na zmiane klucza lub unbana to piszcie do steama ze zostaliscie zbanowani przez battleye nie slusznie i chcecie zwrotu pieniedzy bo to jakis zart ze placisz za gre i potem banuja cie bez powodu. Mam jeszcze 2 pytania mianowicie czy mieliscie wczesniej piracka wersje i czy wchodziliscie na serwery na ktorych battleye jest wylaczony?

Opublikowano

Co do pierwszego to nie grałem na piracie w ogóle. Od razu kupiłem oryginał, ale na allegro, a nie na steamie. Jeśli chodzi o serwery bez battleye to raczej nie, ale pewny nie jestem.

Opublikowano

@Tyrtum Pyrtum

Tak przed zakupem oryginalnej Army razem z kolegą graliśmy na pirackich serwerach w celu sprawdzenia, czy zakup gry jest opłacalny. Co do pisanie do BattleEye to tak jak napisałem wcześniej. Kolega pisał i nie dostał odpowiedzi. 3 razy i od miesiąca echo.

@SamWieszKto1231

ale to nie ma znaczenia. na PrivateHive możesz dostać bana na serwer, a nie Global Ban na wszystkie serwery.

Opublikowano

Odpisali mi...

Hi,

Your ban is valid, i.e. backed by clear evidence of hack usage, and therefore won't be lifted.

If you didn't cheat, then you are probably a victim of cd-key theft and a cheater used your cd-key and got banned with it. If you think that this is the case and you can prove that you are the legitimate owner of the cd-key (via proof of purchase, etc.), please contact the game developers at [email protected] and ask them for help. They might be able to disable your old cd-key and give you a new one, given that there is actual evidence of theft. Note that there is nothing BE can do about others getting access to your system (via cd-key stealers, there is a news post about this issue on battleye.com) and stealing personal data such as your cd-key, that's entirely your own responsibility. Also, it's technically not possible for hackers to steal your cd-key in-game.

Otherwise the only way to get unbanned and be able to play on BE servers again is to buy a new copy or cd-key of the game (ArmA 2: Operation Arrowhead). Please understand that no further details about your ban can be revealed and no further instructions on how to get unbanned can be provided.

Regards,

Bastian ***

Opublikowano

Odpisali mi...

Hi,

Your ban is valid, i.e. backed by clear evidence of hack usage, and therefore won't be lifted.

If you didn't cheat, then you are probably a victim of cd-key theft and a cheater used your cd-key and got banned with it. If you think that this is the case and you can prove that you are the legitimate owner of the cd-key (via proof of purchase, etc.), please contact the game developers at [email protected] and ask them for help. They might be able to disable your old cd-key and give you a new one, given that there is actual evidence of theft. Note that there is nothing BE can do about others getting access to your system (via cd-key stealers, there is a news post about this issue on battleye.com) and stealing personal data such as your cd-key, that's entirely your own responsibility. Also, it's technically not possible for hackers to steal your cd-key in-game.

Otherwise the only way to get unbanned and be able to play on BE servers again is to buy a new copy or cd-key of the game (ArmA 2: Operation Arrowhead). Please understand that no further details about your ban can be revealed and no further instructions on how to get unbanned can be provided.

Regards,

Bastian ***

Wow, cud że odpisali i to jak szybko :O

Czyli twierdzą,że mają ewidentne dowody na to,że hakowałeś. Oczywiście działają jak polskie prawo. To ty masz udowodnić swoją niewinność, a nie oni tobie twoją winę. Odesłali Cię do twórców gry, a właśnie oni odesłali mojego kumpla do BE. Jeśli rzeczywiście nie hakowałeś, identycznie jak mój kumpel to teraz musicie udowodnić,że nie posiadaliście żadnych nielegalnych programów. Tylko jak? Przecież nie nagrywałeś video w momencie bana. Kretynizm. ;/ Może ktoś poradzi co w takiej sytuacji zrobić i udowodnić swoją niewinność -.-

Opublikowano

Odpisałem temu gościowi żeby napisał jakiego typu hacków używałem i za co zostałem zbanowany i jeśli będzie to jednak błąd programu to żeby mnie odbanował.

Opublikowano

@Tyrtum Pyrtum

Tak przed zakupem oryginalnej Army razem z kolegą graliśmy na pirackich serwerach w celu sprawdzenia, czy zakup gry jest opłacalny. Co do pisanie do BattleEye to tak jak napisałem wcześniej. Kolega pisał i nie dostał odpowiedzi. 3 razy i od miesiąca echo.

@SamWieszKto1231

ale to nie ma znaczenia. na PrivateHive możesz dostać bana na serwer, a nie Global Ban na wszystkie serwery.

Źle. Na PrivateHive można dostać GlobalB

unibag.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...