Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki czołg wybrać?

TEKEN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram w World of Tanks pare dni i chciałbym się was coś spytać:

posiadam KV-1 i mam już prawie tyle ile trzeba na 6 tier kasy i chciałbym was zapytać którą drogę wybrać? bo ja chciałbym wziąśc t-150 potem kv-3 potem kv-4 i potem st-1 a kolega mowi , ze te czolgi sa lipne... i proponuje mi kv-1s potem is potem is-3 i is-8 patrzac na osiagi to niby ma troche racji bo kady wybiera kv-1s i idie ta sciezka ale zauwazylem w kilku bitwach ze kv-3 , kv-4 to dobre czolgi maja gruby pancerz i w kilku bitwach tylko one zostaly

zalaczam screeny :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/76fce97024b7476e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a689e4dee2fe4392.html

na zielono jest jak ja chcialbym isc na czerwono jak proponuje mi kolega

nie wiem sam co zrobic ten post kieruje do znawców tematu poszukuje dobrego czołgu żebym szybko nie padał i dobre staty miał jakieś propozycje?

Niech ktoś , kto gra długo w tą gre mi wytlumaczy którą mam sciezke wybrac oczywiscie moze byc to nawet nie zaznaczona chce byc dobry

za pomoc oczywiscie limit nawet lubie to!

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

IS-4 ma dobry pancerz, wolniejszy, dobre dmg

IS-7 ma też tak jakby dobry pancerz, szybszy, też dobre dmg

w sumie wybierz czym ci sie lepiej będzie grało, ja wybrałem kv-1s i nie narzekałem 122mm VII tieru i robisz tornado na polu bitwy

Opublikowano

Linia do IS-4 jest mało mobilna, ale bardzo opancerzona.

LInia do IS-7 jest mobilna, ale mniej opancerzona (brak pancerza, ale kąty są dobre)

Działa mają te same.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja idę w obie linie, ale linię do IS-4 traktuje mało poważnie. Są tam czołgi z magicznym pancerzem po skątowaniu i magicznymi wieżami ( KV-3 odbija tym swoim garnkiem nawet T9 czasami. o.O). ST-I ma chyba najlepszą ruską wieżę (nie strzelać w wieżę, bo na 99% rykoszet). Działa mają podobne, ale inne. KV-4 ma niewiele celniejsze, szybsze i ma o 2 więcej penetry, a IS-3 ma do dynamicznyh akcji i do rąbania dzid za 400. <3 Same krańce drzewka się od siebie różnią. IS-4 to taki bardziej super HT- wolniejszy od ISa-7, ale da się nim kątować, ma większy RoF i penetrę, ale mniejsze obr. Są podobnej wielkości. Nie ma lepszego. Jest lepszy w innych sytuacjach. Co do T6, to i T-150 i KV-1S są genialne. Dobra penetracja i obr zamiast celności. T-150 ma lepszy pancerz, ale KV-1S jest mobilniejszy.

Opublikowano

KW 1s > T-150

IS = KW-3

IS-3 > KW-4

IS-8 < ST-1

IS-7 > IS-4

Ja to widzę tak ;) Idź do 7ki, miększa jest ale dużo lepsza zabawa.

Opublikowano

Gdzie niby widzisz przewagę KV-1S nad T-150? I jak można uważać, że KV-3 jest na równi z ISem??? KV-3 to gówno na gąsienicach... Poza tym nie da się określić który czołg jest lepszy (poza KV-3 i ISem, bo IS jest 100x lepszy). Każdy jest dobry do czego innego, a ty wykazujesz się podstawową ignorancją...

Opublikowano

Gram teraz KV-1S i grałem działem 76mm (ta druga) i mówiłem że do dupy ten czołg.. Kupiłem działo na dole czyli 122mm pestki komulacyjne czy jak to tam i świetnie mi się gra Polecam KV-1S choć innymi nie grałem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...