Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher się wyłącza

Friit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem wszędzie lecz nie uzyskałem nigdzie ani u nikogo odpowiedzi czy też pomocy. Od jakiegoś czasu jakiegokolwiek Silka bym nie włączał to Launcher włącza mi się na 2-3sec po czym się wyłącza. Gdy odpalę sro_client to chwilę niby popracuje i zaraz jest cisza. Dodam, że wcześniej było wszystko ok i grywałem na EOS Sro oraz iSro czy tam tSro lecz po jakimś czasie zaczął mi tak świrować. Nie jestem pewien czy to ma związek z zmianą antywira z AVG 2010 na 2012/3 ale nie jestem w stanie powiedzieć czy operacja ta jest zbieżna czasowo z wystąpieniem mojego problemu.

Co robiłem aby temu zaradzić?:

-wyłączanie antywira itp

-ściąganie visual c++

-usuwanie i instalowanie od nowa

-wyjątki

-inne media

-ściągnie frameworków

-odpalanie przez administratora

-czyszczenie kompa z wirusów

Format w tej chwili odpada lecz za jakiś czas go zrobię. Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc to będę wdzięczny za każdy pomocny post.

EDIT: Dodam, że mam Windowsa Xp sp3 jeżeli to ma w czymś pomóc.

Opublikowano

Jaki to serwer jak mógł bym wiedzieć ?

Pierwszy raz odpalasz gre ? Czy już działała ?

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Obojętnie jaki server. Ostatnio próbowałem Penguin, DRO a teraz Ardebran. Jakiegokolwiek bym nie włączał to zawsze jest to samo. Silk ogółem działał bo grałem na ecsro, zszc i esro. Ostatnio na EOS. Po EOS już nic nie wbijało (EOS też nie trybi).

Opublikowano

Padły ci pliki exe sądzę... Śiągnij jakiś program do skanowania rejestru windowsa i ze skanuj :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Więc poskanowałem, ponaprawiałem bo trochę tego było lecz nadal jest to samo. Teraz spróbuję zmienić antywirusa i odpalić silka pomiędzy instalacjami. Napiszę w Edicie czy to coś dało.

EDIT: reinstal silkroad, włączanie bez żadnego antywira na kompie nic nie pomaga, problem nadal występuje tak więc wina musi leżeć w plikach jakiś w kompie.. Czy ktoś może podrzucić jakiś pomysł?

EDIT2: dodam, że zainstalowałem teraz na antywira Pandę Cloud gdyż tak poradził mi znajomy informatyk. Włączyłem launcher po zainstalowaniu Pandy i pomimo tego, że launcher jak wcześniej się wyłącza to w procesach Pandy nadal on jest lecz nie jest "oznaczony". W menadżerze zadań nie mam nic związanego z silkiem więc nadal jestem w martwym punkcie..

EDIT3: z tego co wywnioskowałem i zauważyłem to procesy się zapisują więc nie ma co na nie patrzeć.

Opublikowano

Nic mi się nie pojawia. Jestem tylko w stanie zauważyć, że jak się odpali to mogę najechać na np "website" i jakby ten napis się podświetli (reakcja na najechanie normalna) lecz zaraz się zacina i znika. Tak się dzieje oczywiście obojętnie czy najadę myszką na niego czy nie.

Opublikowano

Sory za double post ale znalazłem rozwiązanie.. że też nie pomyślałem wcześniej.

Rozwiązanie: mój komputer>właściwości>zaawansowane>wydajność>ustawienia>zapobieganie wykonywaniu danych>włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej>dodaj>dodajemy ścieżkę do sro_client, launcher itp

To samo jak mamy problem z innymi grami lub instalatorem jakimś :)

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...