Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Kilka pytań, aby nie spamować tematami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Mam ustawiony sysinstall pod Hamachi już po zainstalowaniu wszystkich rzeczy i teraz gdy chcę pobrać np. aktualne porty, to "fetch" całkowicie nie działa. Co zrobić, aby działało i mógłbym to potem sobie zmienić znowu pod Hamachi?

Posiadam czyste pliki serwerowe 2010, który game polecacie? Chodzi mi o stabilność, nowości i możliwość rozbudowywania go.

Jakie pliki oprócz questów muszę podmienić aby były komunikaty, itp spolszczone?

Na jakim clientcie działa ingame_map_editor? Działam na systemie Win7 x64, ale to chyba nie ma znaczenia, w każdym razie na Metin2 PL i Pang mi nie działa ten edytor.

Gdzie znajdę logi np. któregoś gracza, że wyrzucił jakiś przedmiot, sprzedał go, czy coś.

Opublikowano

ad1. Porty pobiera Ci z sieci więc musisz ustawić inną kartę sieciową aby możliwe było pobranie jakiegokolwiek pliku.

ad2. Game r2089M

ad3. plik "locale_string.txt" znajdujący się w plikach serwerowych np. usr/home/mt2/share/locale/poland/ oraz pliki znajdujące się w locale_pl np. plik "locale_game.txt"

ad4. Chyba na każdym 2010+ ale polecał bym Ci tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/586872-tutorialeditor-map-object/

ad5. to wszystko znajduje się w bazie danych serwera ale nie wiem dokładniej w której :D

8910814572903361049127.png

Opublikowano

2.Game2089 czyste najlepiej.

3.Jakie komunikaty ?

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Mam do aktualnego clienta Metina wrzuconego root'a z Elitemt2 co krąży po forum i launcher, wchodzę normalnie na swojego privka, ale map editor nie działa, po załadowaniu mapeditor.py wyskakują znaki zapytania.

Jak wgrać game na serwerze aby nie było żadnych usterek i czy trzeba coś zmieniać w cliencie?

Opublikowano

Zalezy jakie masz pliki np na Badara sciezka:

/usr/serverfiles/share..

Wrzucasz nadajesz CHMODA 777 i gotowe

na innych plikach pewnie jest home

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

• Mam ustawiony sysinstall pod Hamachi już po zainstalowaniu wszystkich rzeczy i teraz gdy chcę pobrać np. aktualne porty, to "fetch" całkowicie nie działa. Co zrobić, aby działało i mógłbym to potem sobie zmienić znowu pod Hamachi?
  • Posiadam czyste pliki serwerowe 2010, który game polecacie? Chodzi mi o stabilność, nowości i możliwość rozbudowywania go.
  • Jakie pliki oprócz questów muszę podmienić aby były komunikaty, itp spolszczone?
  • Na jakim clientcie działa ingame_map_editor? Działam na systemie Win7 x64, ale to chyba nie ma znaczenia, w każdym razie na Metin2 PL i Pang mi nie działa ten edytor.
  • Gdzie znajdę logi np. któregoś gracza, że wyrzucił jakiś przedmiot, sprzedał go, czy coś.

2.2089 http://www.mpcforum.pl/topic/744876-dl-game-2089-edit-by-sasori-aktualizacja/

3.http://www.mpcforum.pl/topic/344839-tut-jak-spolszczyc-questy-w-sf2010/

4.Każdym

5.Player dalej musisz sam poszukać

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

4. Mam clienta z PLa przerobionego pod swojego priva hamachi i po włączeniu mapeditor.py wyskakuje mi okienki ze znakami zapytania i "Tak" lub "Nie".

Opublikowano

4. Mam clienta z PLa przerobionego pod swojego priva hamachi i po włączeniu mapeditor.py wyskakuje mi okienki ze znakami zapytania i "Tak" lub "Nie".

Może nie poprawnie inicjujesz map edytor do swojego klienta, autor dopisał że nie poleca używania na kliencie 2007,08,09.

Dodatkowo z4z0l podał linka do innego injectora ale link wygasł więc zapytaj się go czy Ci nie reupnie jeśli jeszcze ma.

Opublikowano

Mam aktualnego klienta PL'a niespatchowanego, czyli to jest 2011. Jak można niepoprawnie inicjować map edytor do clienta? Raczej robię to dobrze.

Opublikowano

ref, dalej nie znalazlem zadnego map editora ktory by mi dzialal.

I raczej nie znajdziesz bo ten był chyba jako jedyny rozpowszechniony, może ktoś ma u siebie na kompie ale raczej za darmo go Ci nie udostępni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...