Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Telefon do 1500 złotych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam telefonu do 1500 złotych. Najlepiej coś z nowszych modeli. Możecie podawać też telefony, które nie miały jeszcze swojej premiery w Polsce, ale mają mieć cene jaką podałem.

Moje wymagania:

Procesor - minimum 1ghz

RAM - minimum 1GB

System - Android, minimum wersja 4.0

Aparat - minimum 5mpx

Wielkość - minimum 4 cale, ale nie chce by telefon miał powyżej 4.6

Wi-fi, BT, GPS

Pamięć wewnętrzna - minimum 4GB (oczywiście telefon musi mieć wejśćie na karte pamiecy, chyba że telefon ma bardzo dużo wewnętrznej)

Telefon musi być od jakiegoś dobrego producenta, nie chce żadnych chińskich podróbek.

Piszcie jakieś propozycje. Za każdą sensowną będą lajki. Każdy post z nazwą telefonu, bez uzasadnienia odpowiedzi będzie zgłaszany. Każdy kto się tu wypowie musi napisać pare słów o tym telefonie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Galaxy nexus lub htc one x będą najlepszym wyborem.

Nexus jest od googla więc ma aktualizację, świetny ekran i (wg. mnie) idealne rozmiary. Do tego wg mnie najważniejsze - ma wsparcie na xda-developers

HTC one x ma świetny ekran, 4rdzeniowy procesor, dobrze gra i ma fajną nakładkę (sense).

Opublikowano

Nexus odpada. Jest troche za drogi, a ja chce telefon co najwyżej do 1500, nie więcej. Podobdo w nexusie bateria słabo trzyba, oraz aparat nie jest aż taki dobry, oglądałem nawet wideo recenzje.

HTC One X też trochę za drogi.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie musi być z najwyższej półki.

Najlepiej by było gdyby telefon kosztował poniżej 1500 i był z 2013 roku, bo chce coś z nowszych modeli.

Może być telefon który za jakiś czas dopiero będzie miał premiere, bo zanim kupie telefon to troche czasu minie.

Ale chce już wiedzieć co fajnego moge mieć do wyboru przy zakupie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Xperia S to dobry telefon, lecz wolałbym coś innego.

A Xperia L lub SP będą dobre? Za kilka miesięcy powinna być premiera w Polsce.

Albo jakieś telefony np. Samsunga, które wyjdą za jakiś czas? Są jakieś fajne modele, których premiera będzie niedługo?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Lepiej kupić stary high end niż nowy low end :)

Nowy telefon = brak wpsarcia.

Ale ten SP zapowiada się bardzo ciekawie.

Opublikowano

SGS3 ale jest mniej wydajny od HOX. Ja tez jestem za HOX.

Zależy. SGS III GT-i9305 jest szybszy i świadczą o tym opinie i benchmarki. Ja za tą kwotę kupiłbym S2 + bateria 2000 mAh i śmiga cudnie.

" Kąt widzenia zależy od kątu siedzenia"

35605593102358761025.png

by Covver

Opublikowano

Xiaomi MI-2 = Xperia Z w innej obudowie, a tańsza. Jedyna wada - brak gwarancji w Polsce. (to nie jest chińska podróbka tylko aktualnie jeden z najbardziej opłacalnych na rynku smartphone'ów)

Ja bym celował pod coś z układem Tegra III bądź Adreno 320 ze względu na niezłą optymalizację gier i ogólna płynność działania systemu.

4XHD w zupełności powinien Ci wystarczyć. Ew. coś z lepszym wyświetlaczem.

ŻADNYCH GALAXY SIII !

Opublikowano

Xiaomi MI-2 = Xperia Z w innej obudowie, a tańsza. Jedyna wada - brak gwarancji w Polsce. (to nie jest chińska podróbka tylko aktualnie jeden z najbardziej opłacalnych na rynku smartphone'ów)

Nawet ciekawy telefon.

A dałbyś link do jakiejś wideo recenzji po polsku, jeśli masz, bo na yt nie moge znaleźć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Może i to samo, ale chciałbym zobaczyć jak to dokładniej wygląda na filmiku. Najwyżej obejrze recenzje po angielsku.

A znacie jeszcze jakieś dobre smartphony azjatyckich firm takie jak xiaomi?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

http://miuipolska.pl/xiaomi-mi2-nasza-recenzja/

Wideorecenzji nie ma, ale możesz połączyć tekst i video z chin :D.

http://www.youtube.com/watch?v=xAFOnRLV9TE

Dzięki MIUI fonik wręcz zapierdala ;DD

Sam zastanawiałem się nad nim, ale los sprawił, że na pierwszy ogień poszła wymiana kompa ;f

Właściwie, to nawet jak bym miał wybór, to MI2, a nie Z bym wziął.

Opublikowano

MIUI to tylko inna nakladka graficzna.

Z lepszą optymalizacją, inaczej nie była by popularna wśród modów na inne smartphone'y, tak samo jak CM.

Bo chyba lepiej MIUI/CM/Custom niż czysty droid ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...