Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ulepszacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z refine_proto usuwasz i z item_proto z tabelki refine_vnum

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano
UPDATE refine_proto SET vnum0 = 0

tym query usuniesz ulepki gdzie za vnum0 aby usunac ilosci wymaganych itemow count0 pozniej vnum1 itd...

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Hmm to tak:

Jesli w refine_proto w danym id bd ulepszacze,ilosc i bd wpisane te id w item_proto-refine_vnum to bd ulepszacze a jesli usuniesz id ulepszy,ilosc to nie bd,mozesz tez dac inne id w ktorym nie ma ulepszaczy.

Resp bossow w metin2_map_a1,b1,c1 od m1 ustawiasz w boss.txt pliku..

2252770056.png

Opublikowano

UPDATE refine_proto SET vnum0 = 0

tym query usuniesz ulepki gdzie za vnum0 aby usunac ilosci wymaganych itemow count0 pozniej vnum1 itd...

Nie ogarniam, jestem zielony, dopiero zaczynam :D

Wez jak mozesz rozpisz troszke bardziej :D

@UP to ogarniam :D

Opublikowano

Navicat-->player-->refine_proto wchodzisz 1 tabelka masz id kolejna masz id ulepszacza a nastepna ilosc pozmieniaj na 0 lub zrob to zapytaniem ktore dal Ci ten koles i po sprawie., Albo wykorzystaj id w ktorym nie ma wypisane ulepszaczy,ilosci i daj je w item_proto-refine_vnum

2252770056.png

Opublikowano

Nie ogarniam, jestem zielony, dopiero zaczynam :D

Wez jak mozesz rozpisz troszke bardziej :D

@UP to ogarniam :D

Jak jestes w bazie "player" to klikasz zapytanie lub quesry zalezy od wersji jezykowej i wklejasz to co ja i start pozniej wklejasz to samo znowu tylko ze zamiast vnum0 dajesz count0 pozniej znowu wklejasz i zmieniasz na vnum1 i tak dalej do cyfry 4 lepsze takie cos niz reczne usowanie bo to dlugo ci zajmie

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Tak ale w refine_proto ma multum id w ktorym nie sa powpisywane ulepszacze,ilosc po jakiego grzyba ma usuwac wszystko jak moze uzyc id ktore jest czyste.Jak usunie twoim sposobem to kiedys bd chcial dodac do czegos ulepszacze i znow bd musial sie jebac w refine_proto..

A tak spisze id ktore nie jest zajete-czyste,wpisze w refine_vnum w item_proto.

Ja na jego msc bym zrobil moim sposobem no ale..

2252770056.png

Opublikowano

On chce calkowicie usunac ulepszacze , wiec to jest lepszy sposob, a pozniej jak bedzie dodawal to i tak bedzie musial po swojemu i tak ;d

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Mi chodzilo wlasnie o to aby nie usuwac kompletnie ulepszaczy, z clienta jak i z navi bo tak samo myslalem, ze moga mi sie jakies przydac. Tylko nie widzialem czy tak mozna

Czyli wpisze sobie nowe id i te id wpisze w tabelki? ok kumam

Opublikowano

Ale tym sposobem nie usuwasz wgl zadnych itemow a tym bardziej nic postronie clienta tym usuwasz to co jest wymagane na ulepszenie przedmiotu

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Wrr czemu wy ludzie sb utrudniacie zycie wchodzac w refine_proto ma o zajebania id tak? tak nie musi tworzyc nowej tabeli bo jest ich az tyle ze moze wykorzystac id ktore mu sie spodoba wpisze w nim sb id ulepszacza,ilosc i bd mial, a reszta bd czysta.

To po co usuwac wszystko z refine_proto? ma dodane ulepszacze? niech ma potem jak bd chcial dodac na lepsze itemy to tylko sb wejdzie,aha te id ma ulepszacze ,wejdzie w item_proto refine_vnum i wpisze. na co to usuwac?

To samo teraz moze sb uzyc wolnego id... <3

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...