Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nabijanie puntków przez allegro

Gość Renissance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam malutkie pytania... Otóż, doszły mnie słuchy, iż jest coś takiego na allegro, że płaci się komuś [z allegro], aby wbił ranking/dywizje [nie wiem jak to określić].

Może inaczej. Osoba zakupuję kogoś na allegro, aby wbił mu złoto/platynę/srebro/itp., czyli za pieniądze. Podaje passy i ten ktoś gra na koncie tej osoby, która zakupiła.

"League of Legends|Wbijanie rankingu|LoL|Ranking" - wystarczy takie coś wpisać na allegro.

Czy faktycznie jest coś takiego? Czy za to jest ban? Jak dochodzą do tego, że ktoś właśnie tak 'zamówił ranking''? :huh:

Nie wiem, czy mogę wstawić tu odnośnik do allegro z taką aukcją.

PS: Przepraszam za błąd w tytule, miało być "punktów" :p

Opublikowano

z tego co widziałem kiedyś i czytałem o tym, to tak jest za to ban, ale jak do tego dochodzą ? jeżeli jesteś aż tak głupi i komuś np napiszesz "a ten i tamten za tyle i tyle wbije mi np złoto". Ta dana osoba, z którą pisałeś może zrobić ss'a i wysłać ticketa do supportu- ban permamentny

Opublikowano

Istnieje coś takiego. Spotkałem się z tym jak jeszcze elo było "widoczne" . Zresztą często można spotkać graczy którzy otwarcie piszą, że to nie ich a kogoś innego konto i oni tylko podbijają tu punkty. Wątpię by było to karalne, zresztą nie ma sposobu by to wykryć. Pytanie tylko po co? Skoro ktoś nie daje rady samemu się wybić to będąc wyżej tym bardziej sobie nie poradzi (Nie, to nie jest wina "noobskiego" teamu )

@up:

Nie wiem jak mają za to karać? Nawet jeśli powiesz, że "XXX podbija do platyny za N zł" to i tak jest to raczej słaby dowód. Byś musiał mieć screena jak tamta osoba otwarcie zaoferuje Ci podbicie rankingu za odpowiednią kwotę. Wtedy oczywiście bana można dostać. Jeśli jednak chodzi o aukcje na allegro to tego raczej nie da się wykryć, bo jak? Nawet jak udowodnią, że na koncie grała inna osoba to i tak nie jest to karalne.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Bana raczej nie dostaniesz, nic Ci to nie da, Twoje elo przyjdzie Ci i tak i tak, jeśli będzie trzeba to załapiesz noob teamy i spadniesz na swoje- taka prawda . Nawet jak wbije Ci dywizje, Twoje elo będzie ukryte, i zależnie od Twoich następnych gier spadnie/wzrośnie . P.S. takie "nabijanie" na allegro jest imo. strasznie drogie .

Opublikowano

Co do spadnięcia to nie. Nie da się spaść z "koloru" (wyjątkiem jest dłuższa przerwa w graniu "rankedów"). Chodzi bardziej o to, że jednak po coś ten podział powstał i może się wydawać, że wyżej będzie lepiej (bo tutaj ciągle nooby w teamie). Nie jestem może wysoko (Gold) ale noobki są wszędzie (przykładowo dzisiaj dostałem Vayne 32/5 która zamiast bić "czystego" Nexusa wolała walczyć na spawnie. Jej cudowne oddanie życia za supp Morganę sprawiło, że przegraliśmy grę <3 Wybaczcie mały offtop)

Wracając do tematu

Jak się gra na tą platynkę to się ją zdobędzie.

Nie polecam takich aukcji, już lepiej popytać na forum i z kimś duo zagrać :) Milej, lepiej, taniej :D

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

jest kilka opcji: możesz dostać boost'a i cieszyc sie ligą / dywizją; możesz nie dostać boost'a, bo koleś Cie okradnie; albo możesz cieszyć się boost'em, a za jakiś czas dostać bana

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Dlaczego tu muszą sie wypowiadać tak niedoinformowane dzieci... Jeżeli jestes na brazie i ktoś ci wbije złoto to już nigdy nie zobaczysz ani brązu ani srebra. Nie na opcji spadku po między ligami. A co do tematu to są bany, jakieś 2 tygodnie temu pobanowali ludzi ktorzy grają na mistrzostwach

Opublikowano

Po co gościa kłamiecie że za to są bany? lol Tak tak, po ip go sprawdzą ;]

A jak koleś ma 2 pozytywy na allegro, i nick PiotrekMagicznyWojownik1999 to od takich ludzi sie nie kupuje, bo to jak dać konto złodziejowi.

Jak jeszcze było elo sam boostowałem konta, całkiem ładne pieniądze idzie z tego wyciągnąć, ale trzeba umieć 1v9 wygrać gre, bo sam skill nie wystarcza.

Opublikowano

Dlaczego tu muszą sie wypowiadać tak niedoinformowane dzieci... Jeżeli jestes na brazie i ktoś ci wbije złoto to już nigdy nie zobaczysz ani brązu ani srebra. Nie na opcji spadku po między ligami. A co do tematu to są bany, jakieś 2 tygodnie temu pobanowali ludzi ktorzy grają na mistrzostwach

Dlaczego krytykujesz wypowiedzi innych gdy sam nie masz racji? Da się spaść. Jak już pisałem, jeśli nie grasz "rankedów" (przez bodajże miesiąc) tracisz punkty (i tak, jak będzie ich 0 to spadnie o ligę) Co do banów to nic na ten temat nie słyszałem. Zresztą jak niby mają to wykryć? Jedynym wyjściem jest chyba otwarte przyznanie się takiej osoby do tego co robi...

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Jedynie jak to mogliby wykryć to po ip, ale przecież jest wielu graczy np takich jak ja, że w dzień siedzą na kompie, w nocy na lapku, albo u kolegi na innym kompie, więc nie jebną za to bana o ile nie powiemy czegoś typu "Siema kupiłem elo boosta na allegro, niedługo będę miał platyne"

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Up@2 faktycznie można spaść jeżeli nie gra sie przez miesiac rankedow, ale tu mowa o graczach aktywnych wiec naucz sie czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz komentować ( nie chodzi mi tylko o moje posty)

Opublikowano

@up

Gdzie coś źle zrozumiałem?

Nikt nigdzie nie pisał o aktywnej grze, zresztą można być aktywnym graczem, który "rankedy" grywa sporadycznie. Nie wiem więc dlaczego zarzucasz mi brak czytania ze zrozumieniem skoro sam nie przeczytałeś dokładnie tego co znajduje się w temacie.

Pisząc coś takiego:

" Jeżeli jestes na brazie i ktoś ci wbije złoto to już nigdy nie zobaczysz ani brązu ani srebra. Nie na opcji spadku po między ligami."

Dajesz do zrozumienia, że nie ma żadnej możliwości by spaść z jakiejś ligi co jest kłamstwem.

Myślę, że wystarczy tych wyjaśnień bo zbytnio odbiegamy od tematu.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Troszku "odlecieliście" od tematu, ale to nic. Bo w sumie o to również chciałam zapytać się, i z tego, co wiem, to jest możliwość spadnięcia z dywizji np. srebra na brąz :)

Nie będę sprawdzać na sobie, bo ciężko jest mi wbić się na Srebro I, za dużo trololo graczy <_<

Co do tematu tego, czyli faktycznie jest coś takiego, ale dalej nie ma 100% pewności, czy jest za to ban.

W każdym bądź razie, dziękuję każdej osobie, która wypowiedziała się. Myślę, że temat można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...