Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Plugin na specyficzne cuboidy

lolux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Szukam pluginu który umożliwiał by stworzenie cuboida zwykłym graczom na serwerze (Sami sobie robią cuboida)

Z tym że za każdy kwadrat jaki zaznaczą muszą zapłacić. (No i wiadomo, żeby mogli sobię dodawać ludzi do cuba itp)

Nie wiem czy samym worldguard da sie coś takiego dlatego proszę mi powiedzieć czy jest jakaś możliwość aby to wyglądało tak jak opisałem.

Opublikowano

Widziałem taki plugin na pewnym serwerze, ale to byl autorski plugin ;) Pozdrawiam, Mubax.

Szukasz Hostingu Minecraft? Wysokie stawki SMS, Kontakt telefoniczny, +5 Dni za każde przedłużenie, Trzy pakiety już od 1.5zł/slot, Backup, MySQL, ItemShop oraz Widget ItemShop . Zapraszam na PW .

Opublikowano

Do tego celu można wykorzystać pluginy WorldEdit i WorldGuard, dać uprawnienia graczom i spolszczyć bądź skrócić komendy lub możesz zobaczyć tutaj. Plugin napisany przez jednego użytkownika MPCForum, wystarczy nadać uprawnienia. Tylko lepiej przeczytaj cały ten temat o pluginie użytkownika MPCForum - tam jest napisane, że plugin wymaga zainstalowanego WorldGuard i WorldEdita i on tylko upraszcza dawanie CUBOIDów. Pozdro :D

Opublikowano

mubax:

Pewnie chodzi ci o : http://www.craftlandia.pl/tak-nowe-zarzadzanie-cuboidami/

Właśnie coś takiego mi trzeba, ale za daramo tego raczej nie dzadzą.

teejayTJ:

Mógł bym dać uprawnienia ale wtedy jakieś dekle chodziły by po świecie i robiły cuboidy na cały świat.

wystarczyło by gdyby jakiś plugin dodawał, że przy tworzeniu cuboida trzeba w zależności od wielkości zapłacić.

(Np. w Citizens domyślnie przy tworzeniu npc'ta trzeba zapłacić ileś tam kasy albo kwiatki jak nie włączysz opcji econ w plikach - przynajmniej kiedyś tak było)

Opublikowano

PlotMe - Popatrzyłem trochę na YT i to taki połączony worldguard z regionmarketem, ale nie o taki plugin mi chodziło.

Residence - O o o to już lepiej, o coś takiego właśnie mi chodziło, dziękówa wszystkim za szybką odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...