Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] o ligach i pytanie : Rankedy 3v3 - Czy to jakieś żarty ?

wojberry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram z kolegami rankedy 3v3.

Wygraliśmy 4/5 i wrzuciło nas do Bronz I.

Czy to nie lekka przesada że za 80% skuteczności jesteśmy w Bronz I ?

Nie mówie że chcemy od razu Srebro I, ale Srebro IV albo chociaż V mogło by być.

Ja za solo duety wygrałem 7/10 i wrzuciło mnie do srebro IV.

Na solo duet miałem 70% skuteczności i jestem w srebrze. W 3v3 mamy 80% i bronz I.

Tak w ogóle to co sądzicie o tym systemie ligowym ? Jak dla mnie ( i większości moich kolegów) to poroniony pomysł.

League of Legends

Opublikowano

To nie jest żart. Gdybyście grali na "czysto" to może byłby silver. Mówiac czysto, mam na myśli to że system dobierania przeciwników bierze pod uwagę wszystkie wasze elo z ubiegłego seasonu. Tak więc jeśli ktoś z was miał bronze na 3v3 w ubiegłym seasonie to spadacie niże po uzyskaniu wyniku drużyny w tym sezoniej. Mogę podać przykład z mojej osoby wzięty.

Mój kumpel na SoloQ (zasada taka sama jak na premade), wygrał 8 ranków i przegrał 2. W ubiegłym seasonie miał dosyć słabe Elo (1,1k bodajże), wrzuciło go do Srebra 3.

Ja wynik 10 meczy miałem taki sam, z tym jednak że konto było "czyste", nie grałem tym ranków w s2. Dostałem się do Srebra 2 :)

Opublikowano

Aha... No spoko dzięki za odpowiedzi.

A tak ciągnąc temat dalej, nie uważacie ze ten system lig jest Ch***y ?

Dawne liczenie elo było moim zdaniem lepsze.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...