Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Atak DoS

MalySpamik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisaj zauważyłem, że zostałem zaatakowany w sposób DoS na mój router. Wprawdzie jakoś tego w większym stopniu nie odczuwam, lecz jak całkowicie zapobiec temu? ;) Internet z Vectry 10MB.

Jakieś sugestie?

Opublikowano

Czyli chodzi o zabezpieczenie przed floodingiem .

Firewall myślę powinien pomóc ,chociaż na 100% nie powiem ci jak to jest w przypadku DDoS .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

To jest atak DoS, więc z tego co wiem to drobna różnica jest pomiędzy DDoSem, poniewaz jest mocniejszy. Ale mógłbym otrzymać jakiegoś konkretnego firewalla, bo mam w routerze, w jakimś stopniu pomaga, ale całkowicie chce się tego pozbyć...

Opublikowano

To jest atak DoS, więc z tego co wiem to drobna różnica jest pomiędzy DDoSem, poniewaz jest mocniejszy. Ale mógłbym otrzymać jakiegoś konkretnego firewalla, bo mam w routerze, w jakimś stopniu pomaga, ale całkowicie chce się tego pozbyć...

DoS jest z jednego konkretnego źródła, DDoS jest masówką.

9obpmnjr.png

Opublikowano

A patrzyłeś w panelu routera na zakładkę Security albo jakiś filtering/Packets Threshold Filtering?

Edit:

Czyli chodzi o zabezpieczenie przed floodingiem .
Firewall myślę powinien pomóc ,chociaż na 100% nie powiem ci jak to jest w przypadku DDoS .

Co mu to da jak mu cały syf przeleci przez router?

9obpmnjr.png

Opublikowano

DYjoL2r.png

Niby coś tam masz włączone... A jakieś konkretne objawy masz? :x

Edit:

Jak wiesz kto cie atakuje lub gdzieś masz możliwość zapisywania sobie logów z tego, to możesz filtrować też za pomocą tej zakładki filtr IP

9obpmnjr.png

Opublikowano

odpuść sobie takie pierdoły

zwykłych zapytań DNS nie potrafisz odróżnić od ataku a co dopiero ustawić cokolwiek w routerze

duże sieci praktycznie blokują takie ataki i nie ma możliwości by z zewnątrz sieci był przeprowadzany jakikolwiek !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Filtracja sieci ( FireWall) oraz rules z pewnością pomogą :)

Lecz musisz się pogodzić, iż niestety FireWall obciąża system.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...