Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia ;p

fuunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam 15 lat ok 170 cm wzrostu i 49kg. Ma ktoś może jakiś plan ćwiczeń żeby sobie troche mięsnie wyrobic tj. biceps i brzuszek zeby mi zginoł ^ ^. Najlepiej jakies domowe sposoby bo na pojscie na silownie to nie ma szans :D Bd limit ;> Z góry dziękuje.

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Siemanko. Mam 15 lat ok 170 cm wzrostu i 49kg. Ma ktoś może jakiś plan ćwiczeń żeby sobie troche mięsnie wyrobic tj. biceps i brzuszek zeby mi zginoł ^ ^. Najlepiej jakies domowe sposoby bo na pojscie na silownie to nie ma szans :D Bd limit ;> Z góry dziękuje.

No zioomek 49 kg i ty chcesz być chudszy?!

Pełna wiedza bez żadnych bredni i docinek, znajdziesz tam wszystko co cię interesuje. http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

Opublikowano

Ja mam 180 cm i 70 kg wagi. Ehh po co ci biceps ? Może chcesz mieć pierdolnięcie w łapie (Siła uderzenia nie bierze się z mięśni ale ręka jest ostatnim elementem układanki. Siła uderzenia to jest masa+szybkość+technika. Cisnąc na sztandze czy czymś tylko poprawimy swoją siłę statyczną, a nie dynamiczną, ponieważ siła dynamiczna jest używana tylko podczas uderzeń,rzutów itd. Siła statyczna przydaje się podczas gdy znajdujesz się w parterze lub w zwarciu. Chcesz żeby zniknął ci brzuszek ? Biegaj,rób brzuszki,pompki, podciągaj się na sztandze)

Opublikowano

No chce mieć "pierdolnięcie w łapie" ; d

No zioomek 49 kg i ty chcesz być chudszy?!

Pełna wiedza bez żadnych bredni i docinek, znajdziesz tam wszystko co cię interesuje. http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

Chce zgubić brzuszek ^ ^ A za link wielkie dzieki :)

I czy opłaca sie chodzić na jakies sztuki walki dla samo obrony ? :> Czasami by sie przydało ^ ^

Opublikowano

I czy opłaca sie chodzić na jakies sztuki walki dla samo obrony ? :> Czasami by sie przydało ^ ^

Oczywiście że tak, będziesz bardziej zadowolony jak z ćwiczeń tymi hantlami

Opublikowano

To pomyśle ;) A taki trening na początek mógł by być?

15 pompek (innych) Jako wstęp/rozgrzewkę do pompek lub w przypadku,
kiedy nie bardzo jesteśmy w stanie wykonać pełnego powtórzenia pompek(bądź
małe ilości) można zastosować półpompki ćwiczenie to polega
na unoszeniu tylko górnej połowy ciała(od pasa) siłą ramion i klatki
piersiowej. Ćwiczenie to angażuje zarówno tricepsy, jak i mięśnie piersiowe.

image012.jpg

5 normalnych pompek

15 brzuszkow

po 2-3 serie dziennie? + jak bedzie troche sucho ok 2-3km biegania? i co 1 dzień zwiekszac sobie ilość o 1?

Opublikowano

Idż na jakieś sztuki walki. Polecam MMA bo tam nauczą Cię walczyć w każdej płażczyźnie :) Bez techniki nic nie zrobisz (Pewnie będziesz machać samymi łapami w twarz gościa) Ile masz lat ? Bo do 16,17 roku życia wszystko idzie w wzrost, a potem w masę tak jak umnie :D

Opublikowano

Idż na jakieś sztuki walki. Polecam MMA bo tam nauczą Cię walczyć w każdej płażczyźnie :) Bez techniki nic nie zrobisz (Pewnie będziesz machać samymi łapami w twarz gościa) Ile masz lat ? Bo do 16,17 roku życia wszystko idzie w wzrost, a potem w masę tak jak umnie :D

1 post :D Musze poszukać może bedzie w miescie ktoś uczył ^ ^ (Pewnie będziesz machać samymi łapami w twarz gościa) no dokładnie ; ]

Opublikowano

Mam 15 lat ok 170 cm wzrostu i 49kg.

Czyli mówisz że masz brzuszek? HA HA HA ale to było dobre, powinieneś nabrać trochę w ten "brzuszek" żeby ciało zbudować. Chcesz dobrej rady? nie pytaj się ludzi na forum tylko idź ćwiczyć, ja chodzę na siłkę 4 dni w tygodniu i wszystko powoli ładnie się buduje. Także trenuj trenuj trenuj

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Czyli mówisz że masz brzuszek? HA HA HA ale to było dobre, powinieneś nabrać trochę w ten "brzuszek" żeby ciało zbudować. Chcesz dobrej rady? nie pytaj się ludzi na forum tylko idź ćwiczyć, ja chodzę na siłkę 4 dni w tygodniu i wszystko powoli ładnie się buduje. Także trenuj trenuj trenuj

Tylko, że ja siłowni nigdzie blisko nie mam bo mieszkam 10km od miasta. Wchodzą tylko brzuszki, pompki i jakies inne ćwiczenia ;p bieganie ;)

Opublikowano

Na brzuch polecam szóstkę weidera.

Dodatkowo na klatę pompki + na bajce i ramiona najlepiej podciąganie się

Dodatkowo bierz jakiś błonnik, czy dużo jedz, żebyś miał co rzeźbić ;)

Opublikowano

Ty nie masz czego zrzucać to tak na początek. Przy tym wzroście i wadze to ty jesteś "patykiem" więc chyba coś nie halo...

Po 2 samo pierdolnięcie w łapie nic nie daje. Jak chcesz trenować to trenuj całe ciało, a nie tylko jedną partię mięśni.

Opłaca się chodzić na to jak masz chęć, czas, jesteś wytrwały i stosujesz się do wszystkiego co ci powiedzą. Wtedy to ma sens, a jak zaczniesz olewać to nie będzie efektów tj. w walce itd.

BTW do walki nie sama "łapa" się liczy bo ten kto choć trochę ma pojęcia o walce to wie że ciosy wyprowadza się całym ciałem nie tylko nogą czy ręką.

Opublikowano

Wybuchlem smiechem: 49kg przy 170cm? I TY chcesz zgubic brzuszek? :| Ja mam 182 i 70kg wagi ... Zeby miec miesnie, musisz miec mase, zeby miec mase, trzeba jest. Najpierw przytyj gdzies do okolo 60/70 kg i dopiero cwicz ;)

61093c6efb.png

Opublikowano

Ty jedz jak najwięcej makaronów, bułek, zrób mase tak do 60 kg (CONAJMNIEJ...) i dopiero zacznij rzeźbić, bo teraz to prędzej zejdziesz z tego świata.

170/49, :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Opublikowano

Żadnych koxów najlepiej. Widze że kolejny sezonowiec, idzie lato trzeba coś wyrzeźbić. Jak na siłownie nie ma szans to kup sobie 2 hantle 4/5 kg i wykonuj podstawowe ćwiczenia. Sztuki walki ? najlepiej Muah Thai, jeśli trafisz na porządnego trenera, to zrobi z Ciebie kogoś :). Przede wszystkim nie siedź w domu przed komputerem, lepiej wyjść pobiegać. Co do brzucha tutaj masz fajny poradnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...