Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty Ligowe

4F bLow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Dziś grałem rankeda z kolegą, jak zwykle udało się wygrać :P

On miał 4 win'y pod rząd, a ja miałem 3 win'y pod rząd.

Na koniec ja dostałem 21 punktów, a on 9 punktów....

Dlaczego? Jeżeli dostał by tyle punktów co ja to

obaj bysmy byli w top five, a tak tylko ja jestem....

W League of Legends znajdziesz mnie pod nickiem: OobLowoO <= Naciśnij

Zobacz mój stream na twitch'u!

Opublikowano

To najprawdopodobniej kolejna z usterek tego dziwnego systemu. Ilość przyznawanych i traconych punktów opiera się na loterii, całe te dywizje mają na celu łatwiejsze wybicie się graczy, i owszem tak jest tylko opiera się na farcie. Ta różnica w punktach w twoim przypadku może zależeć od dywizji lub stosunku wygranych do przegranych, jeśli te 2 warunki macie podobne no to... loteria.

Opublikowano

@UP

No właśnie nie za bardzo...

Cały czas mam tak, że wygrywam ok. 4 potem przegrywam i znowu wygrywam 4 itd...

Opublikowano

W ktorej dywizji jestes? Bo jezeli silver5/gold 5 to moze przegral sporo gier majac 0ptk i teraz malo mu dodaje. A jezeli w gold 1/silver 1 to moze akurat ma 85-90ptk i mu malo dodaje bo tak zazwyczaj jest.

sstwc.jpg

Opublikowano

To najprawdopodobniej kolejna z usterek tego dziwnego systemu. Ilość przyznawanych i traconych punktów opiera się na loterii, całe te dywizje mają na celu łatwiejsze wybicie się graczy, i owszem tak jest tylko opiera się na farcie. Ta różnica w punktach w twoim przypadku może zależeć od dywizji lub stosunku wygranych do przegranych, jeśli te 2 warunki macie podobne no to... loteria.

Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz o tym pojęcia proszę Cie...

Działa to w taki sposób:

Jeżeli jesteś w 1 dywizji np. w Silver I i grasz mecze do Gold V to dostajesz mniej punktów im więcej ich masz lub przegrałeś sporo meczy na 0 punktach i nie wywaliło Cię do dywizji niżej tylko teraz będzie Ci po prostu mniej dodawało aż dojdziesz do series.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz o tym pojęcia proszę Cie...

Działa to w taki sposób:

Jeżeli jesteś w 1 dywizji np. w Silver I i grasz mecze do Gold V to dostajesz mniej punktów im więcej ich masz lub przegrałeś sporo meczy na 0 punktach i nie wywaliło Cię do dywizji niżej tylko teraz będzie Ci po prostu mniej dodawało aż dojdziesz do series.

Jesteśmy w Bronze I , ale tak jak napisałem ja dostaje po 20 punktów, a on po 8

Opublikowano

Jesteśmy w Bronze I , ale tak jak napisałem ja dostaje po 20 punktów, a on po 8

No to ci wytłumaczyłem dlaczego tak jest - pewnie on przegrał dużo meczy na 0 punktach i nie przerzuciło go na Bronze II tylko został na Bronze I ale dostaje mało pkt.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...