Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polskie filmy z angielskimi napisami. Pomoże ktoś ?

DobeRmanRGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym abyście mi podali jakieś filmy polskie ale z angielskimi napisami. Ewentualnie stronę na której są angielskie napisy do polskich filmów ;)

Aha, i podajcie jakieś ciekawe sposoby na naukę angielskiego ponieważ mam 14 w maju 15 lat i do 18 lat chciałbym już potrafić dogadać się z anglikiem gdyż

potem chciałbym pracować gdzieś w takim kraju jak Irlandia/Stany Zjednoczone w kierunku inżyniera

i jak wiadomo wtedy angielski będzie obowiązkowy, zresztą angielski teraz jest potrzebny dosłownie wszędzie ;D

To piszcie jak Wy się uczyliście angielskiego i tak w dodatku napiszcie kto z Was potrafi się posługiwać angielskim w stopniu takim gdzie potraficie bynajmniej

zabajerować dziewczynę oczywiście po angielsku ;P

Z góry dzięki i za dobrą odpowiedź dostajecie like i 5 na kanał ;)

Opublikowano

Oglądanie filmów z angielskimi napisami opłaca sie dopiero, gdy się trochę już umie, bo inaczej połowy tekstu nie zrozumiesz/źle zinterpretujesz idiomy. Do nauki polecam tłumaczenie napisów z angielskiego na polski. Oczywiscie mając pod ręką, tudzież myszką, słownik idiomów i phrasali. Po pół roku tłumaczenia napisów widzę dużą różnicę.

Co do mojej znajomosci angielskiego, to nie wiem jak poszłaby bajera, bo mnie to w sumie mało interesuje, ale myślę, że płynna rozmowa z native speakerem nie sprawiłaby mi większych problemów.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ja osobiście tłuamczę napisy do anime. Równie dobrze mozesz wziąć się za filmy albo jakiekolwiek teksty. Co do idiomó i phrasali to używam zwykłęj wyszukiwarki googlowej, np. Przy zdaniu "Get close to you" w wyszukiwarkę leci "get close to sb" i sprawdzam na kolejnych stronach aż znajdę sensowną definicję.

Taki słownik, jaki podałeś też moze sie przydać.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jak możesz się nauczyć angielskiego ? ja też mam 15 lat i uczę się z piosenek/filmów/gry i to mi bardzo pomaga ;).Spróbuj także włącz sobie np Vive i się przysłuchuj wymową itd.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Gry, gry i jeszcze raz gry - niby nic, ale ja się znaczną większość zwrotów nauczyłem z tego. Lub też polecam Omegle - poczatować sobie z kimś z Anglii, jak nie wiesz co to znaczy to do Google Translate, albo się domyślić.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

The Walking Dead, ale bez spolszczenia :)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ok, dzięki, i mam wtedy grając w tę grę tłumaczyć sobie słowo po słowie ?? czy jak ;D ? I żeby pisać na tym omegle to też już trzeba znać angielski na poziomie komunikatywnym gdzie w moim przypadku to nie jest narazie możliwe ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...