Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sobie mam powtarzać na egzaminy gimnazjalne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o najważniejsze rzeczy, co mam powtórzyć z tych najważniejszych rzeczy na te egzaminy ? Żeby mieć chociaż połowę punktów, egzaminy zawsze mi słabo wychodziły, teraz się postaram, ale muszę wiedzieć czego mam się dokładnie nauczyć, cały czas sobie coś powtarzam, ale nie wiem czy to jest dobre, czy złe, pomożecie mi i powiecie czego mniej więcej mam się nauczyć ? Napiszcie mi co mam powtórzyć z wszystkich części egzaminu

---

Już za 2 tygodnie mam egzaminy, nic nie umiem, bo cały czas olewałem szkołę i naukę, trochę sobie powtarzam i mam do was pytanie, czy jak będę miał dobre oceny, a słabe wyniki z egzaminu, to dostanę się gdzie chcę ? Czy głównie wyniki z egzaminu będą decydowały o mojej przyszłości ? Czy ważniejsze są oceny ?

---

Lepsza jest zawodówka, czy technikum ? Słyszałem, że lepiej zdobyć pracę po zawodówce i ewentualnie po zawodówce skończyć szkoły zaoczne, czy dobrze będzie, jeśli tak zrobię ? Czym się różni zawodówka od technikum ? Do liceum na pewno nie pójdę bo na 1000000% mnie tam nie przyjmą a i jaki kierunek mi radzicie wybrać ? Nie mam pojęcia co będzie mi się podobać, napiszcie mi coś jeszcze o kierunkach jakie mam do wyboru, co dają, czy będzie trudno i zależy mi na pracy w przyszłości

Opublikowano

Wszystko będzie dobrze, wszystko będzie dobrze...

A tak poważnie to nie wiem, wszystko może wpaść :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Przestań zakładać bezsensowne tematy i pisz wszystko w jednym -.-

Ucz się wszystkiego ;)

Sory, zestresowałem się i jak głupi zacząłem zakładać nowe tematy xD ok jakoś sobie poradzę... postaram się wszystko na luzie robić

Opublikowano

Nie panikuj to 1 sprawa :)

Ja osobiscie uważam że nie ma co sie uczyc na gwałt , sam przed egzaminem sie nie uczyłem .

Technikum czy zawodówka ? Zależy co lubisz robić sam musisz wybrac . Ja szczerze bym ci polecił zawodówke , sam jestem w technikum i tam dużo ludzi jest a w zawodówce mało a jak bedziesz jakimś specem to kasa będzie potem :)

175001456602037225492.gif

Opublikowano

też piszę egzamin , cały czas robię zadania z matmy , na zadane.pl , i powtarzam z histy daty itd , z chemi , i biologi jeszcze , jeszcze z fizy muszę wzory

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Dla mnie egzamin jest kolejnym z testów wiedzy, których pisałem wiele. Uważam ze nauka do takich egzaminów to bzura, bo to sprawdzenie co umiesz a nie co sobie otworzysz a po egzaminie zapomnisz.

Jeżeli chodzi o materiał, polecam powtórzyć wszystkie krótkie formy wypowiedzi z polskiego oraz budowę rozprawki. Z matematyki powtórz sobie wzory oraz jednostki itd. Z biologii jestem wręcz pewny że będzie panie z anatomii człowieka oraz myślę że ze względu na wprowadzenie opłat za wywóz śmieci może pojawić się pytanie o np segregacji odpadów. Dobre będzie powtórzenie sobie stylów barokowych i romańskich.

....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...