Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Telefon do 700 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar wymienić swój stary telefon. Mój budżet wynosi ~700 zł. Telefon głównie chcę aby służył mi do dzwonienia, słuchania muzyki, czasami pogrania w jakąś grę i sporadycznego używania internetu. Raczej nie jestem za klawiaturą qwerty. Możecie podać mi jakieś sensowne telefony w tym przedziale cenowym i powiedzieć dlaczego akurat zaproponowaliście mi taki telefon.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Jeżeli lubisz oszczędzać to wystarczy w stanowczości Samsung Galaxy Mini i 500 zł dla ciebie.

Xperia u - dla cb bd nie potrzebna

image.png 

Opublikowano

Wydaje mi się, ze samsung galaxy mini , ma trochę za słaby procesor. Mam podobny telefon , z prawie identyczną specyfikacją i dlatego chce go wymienić na inny.

Opublikowano

Ja polecam telefon taki jaki ja posiadam - Sony Ericsson XPERIA Ray ST18i. Bardzo fajnie zrobiony telefon. Mam go rok i sprawuje się wyśmienicie. Jest bardzo lekki i cieniutki.

Opublikowano

700 złotych to już całkiem pokaźna kwota! Jest sporo telefonów, które mogą Cię zaciekawić. Najlepszym chyba wyborem byłby SG Ace2, który dostał JB i śmiga naprawdę fajnie. Xperii U nie polecam, ponieważ sparcia nie ma.

" Kąt widzenia zależy od kątu siedzenia"

35605593102358761025.png

by Covver

Opublikowano

Xperia S używana bardzo dobra propozycja, lecz problem jest w tym, że trudno znaleźć dobry używany telefon. SG Ace2, ciekawa propozycja.

Opublikowano

Co bardziej opłaca się brać. Używana Xperie S czy nową Xperie P?

A może, nową Xperie J albo Xperia U? Nowa U kosztuje 550 zł a jest chyba podobna do J , jeżeli chodzi o specyfikacje.

Trudno znaleźć dobrą używaną Xperie S, a za 700zł widziałem nowa Xperie P, więc chyba dobry wybór?

Opublikowano

Czyli, według Ciebie, nie opłaca się wydawać ok. 150 zł więcej na P, bo to samo co U?

Z tego co patrzyłem, to P , ma więcej wbudowanej pamięci , bo 16 GB. Lepszy aparat, bo 8mpx i większa rozdzielczość + video full hd. Jedyną wadą jaką widzę w porównaniu do U, to słabsza bateria.

Opublikowano

Polecam Huawei Ascend G300 (czy coś takiego)

Przyjemny, nie drogi, dość dobry telefon

Pozdrawiam

podróba HTC....

co do tematu to tak wszystkie Xperie nawet Z'ka są dla mnie chujowe no i są, niech lepiej sony bez porzadnych inzynierow nie zabiera sie za telefony teraz : )

do 700 zł to tak używka SGS 2 (moja w swietnym stanie za tyle akurat poszla) bo SGS II z 4.1.2 to koks, a tak to moge polecic jeszcze Lumie 800 (nówka 750-800 zł ale dla chcacego nic trudnego, nówke za 700 zl dorwiesz pewnie, chyba ze dolozysz stówke i masz w wiekszosci za tyle) masz offline GPS wystarczy pobrać mapy, telefon działa szybko jak na single core no i to tyle, nie ma za duzo dobrych smarkfonów za ~700 zł na pewno tak ciezko uzbieranych pieniazkow na gówno jak Xperia bym nie wydal, takze uzywka SGS II ew dołóż ciót i miej Lumie 800

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Maksymalny budżet to 700 zł. Nie lubie samsungów, więc w ich stronę
nie będę kierował, bo mają po prostu beznadziejny wygląd( jak dla mnie).
Sprawdzę jeszcze tą lumie 800 , widzę , że w granicy 700zł się
zmieszczę. Czy mógłbyś mi powiedzieć co jeszcze przemawia za tym
telefonem? GPS nie używam, więc zbędny, widzę , że ma lepszą baterie ,
większe taktowanie procesora aczkolwiek single core. Jak miałbyś
porównać do nówki xperi P, albo używki xperi S.

Opublikowano

podróba HTC....

co do tematu to tak wszystkie Xperie nawet Z'ka są dla mnie chujowe no i są, niech lepiej sony bez porzadnych inzynierow nie zabiera sie za telefony teraz : )

do 700 zł to tak używka SGS 2 (moja w swietnym stanie za tyle akurat poszla) bo SGS II z 4.1.2 to koks, a tak to moge polecic jeszcze Lumie 800 (nówka 750-800 zł ale dla chcacego nic trudnego, nówke za 700 zl dorwiesz pewnie, chyba ze dolozysz stówke i masz w wiekszosci za tyle) masz offline GPS wystarczy pobrać mapy, telefon działa szybko jak na single core no i to tyle, nie ma za duzo dobrych smarkfonów za ~700 zł na pewno tak ciezko uzbieranych pieniazkow na gówno jak Xperia bym nie wydal, takze uzywka SGS II ew dołóż ciót i miej Lumie 800

Za smartphone'y to niech się lepiej inżynierowie Szajsunga wezmą, zobacz sobie strzelającą, badziewną obudowę SIII.

Za 700zł Xperia S skoro nie chcesz GS2.

Polecam Huawei Ascend G300 (czy coś takiego)

Przyjemny, nie drogi, dość dobry telefon

Pozdrawiam

...

Czyli, według Ciebie, nie opłaca się wydawać ok. 150 zł więcej na P, bo to samo co U?

Z tego co patrzyłem, to P , ma więcej wbudowanej pamięci , bo 16 GB. Lepszy aparat, bo 8mpx i większa rozdzielczość + video full hd. Jedyną wadą jaką widzę w porównaniu do U, to słabsza bateria.

Ja zazwyczaj porównuję wydajnościowo ;]

Z Aparatu korzysta się raczej rzadko (chyba, że ktoś nie zainwestował w normalny aparat jeszcze), jedyny + to pamięć.

Opublikowano

Jedyne co przemawia do mnie za lg to dobra bateria i duży wyświetlacz, reszta to klapa, więc nastawię się jednak na xperie p chyba , że wyczaję używkę xperi s za 700 zł.

Opublikowano

Jedyne co przemawia do mnie za lg to dobra bateria i duży wyświetlacz, reszta to klapa, więc nastawię się jednak na xperie p chyba , że wyczaję używkę xperi s za 700 zł.

S będzie najlepszym wyborem, masz :

http://allegro.pl/sony-xperia-s-lt26i-32gb-wifi-gps-android-polecam-i3170477845.html

Cena do negocjacji, więc darmową wysyłkę dostaniesz ;]

Jedyna wada - jest z orange, ale jeśli nie chcesz wgrywać customów (a ten smartphone na stocku tego na szczęście nie wymaga), to bierz śmiało.

Opublikowano

Licytuje aktualnie inną aukcje, 4 dni do końca, możliwe , że wygram aczkolwiek wątpie, bo telefon zdecydowanie bardziej zadbany niż ten podany przez ciebie w linku.

Opublikowano

Ktos wyzej pisal ze galaxy ace 2 dostal aktualizacje do JB. A prawda taka ze narazie tylko Portugalia i Rosja dostala. My jeszcze musimy czekac jesli chcemy oryginalnie + jesli telefon brandowany to od nieznanej jeszcze daty trzeba czekac kolejne 3/4 tyg. Sam mam galaxy ace 2. Telefon wysmienity. Smiga az milo, kupuj ;)

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Ja wale no zejde... to chcesz człowieku telefon który ładnie wygląda czy taki który Ci posłuży i jest zaawansowany i dobrze pracuje? GS 2 jest super wyglądem, a Ty kolego co twierdzisz ze obudowa S III trzeszczy to miales wadliwy żydowski model albo chińska podróbke bo u mnie w S3 nic nie trzeszczy nie piszczy ani klawisze ani obudowa, a Xperie serio są chujowe, rozumiem ze fanboy zaraz hejta znowu zesle na samsungi, masz coś do samsunga? dealuj z 8 rdzeniowym SGS IV, do niego watpie ze sie przyczepisz.....

ja bym kupił SGS II bo telefon wytrzymaly i jak ktoś dba o telefon to i tak wytrzymały jest i mozesz w super stanie dorwac, ma fajna tylnia obudowe, NIC NIE TRZESZCZY I NIE SKRZYPI, jak kupujesz telefon dla wyglądu to kup hello kitty, taki piekny i slodziutki -.-

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Ja wale no zejde... to chcesz człowieku telefon który ładnie wygląda czy taki który Ci posłuży i jest zaawansowany i dobrze pracuje? GS 2 jest super wyglądem, a Ty kolego co twierdzisz ze obudowa S III trzeszczy to miales wadliwy żydowski model albo chińska podróbke bo u mnie w S3 nic nie trzeszczy nie piszczy ani klawisze ani obudowa, a Xperie serio są chujowe, rozumiem ze fanboy zaraz hejta znowu zesle na samsungi, masz coś do samsunga? dealuj z 8 rdzeniowym SGS IV, do niego watpie ze sie przyczepisz.....

ja bym kupił SGS II bo telefon wytrzymaly i jak ktoś dba o telefon to i tak wytrzymały jest i mozesz w super stanie dorwac, ma fajna tylnia obudowe, NIC NIE TRZESZCZY I NIE SKRZYPI, jak kupujesz telefon dla wyglądu to kup hello kitty, taki piekny i slodziutki -.-

Tak trudno napisać posta kulturalniej albo nie odzywać się w ogóle. Poszedł już report. Napisałem, że nie chce samsunga sg2 , bo mi się nie podoba to nie potrzebnie drążysz temat.

Opublikowano

Sony Xperia J, wygląda moim zdaniem bardzo dobrze. Pracuje się na niej dobrze, nie powiem że doskonale bo dotyk nieraz nie "łapie" lecz robi wrażenie telefon ;) jest dość duży, może przeszkadzać przy użytkowaniu, jak używałeś małego telefonu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...