Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co bardziej się liczy, wyniki z egzaminu, czy oceny ?

Ghoscikzombus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już za 2 tygodnie mam egzaminy, nic nie umiem, bo cały czas olewałem szkołę i naukę, trochę sobie powtarzam i mam do was pytanie, czy jak będę miał dobre oceny, a słabe wyniki z egzaminu, to dostanę się gdzie chcę ? Czy głównie wyniki z egzaminu będą decydowały o mojej przyszłości ? Czy ważniejsze są oceny ?

Opublikowano

Egzaminy gimnazjalne są banalne i trudno nie mieć co najmniej połowy punktów na każdej z części. Poza tym dzisiaj w większości liceów brakuje uczniów dlatego biorą nawet tych kiepskich (nie ze wszystkimi tak jest oczywiście)

Opublikowano

Dokładnie. Nie musisz mieć za dużo punktów, chyba że wybierasz się do jakiegoś liceum o wyższym poziomie. W większości szkół przyjmują prawie wszystkich.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Ważniejsze są oceny. Na co szkołom średnim debil, który naukę ma w dupie? Na egzamin każdy głupi potrafi się nauczyć...

dawno chyba nie byłaś w gimnazjum , pkt , liczą się ze wszystkiego oceny+egzamin+dodatki

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Ważniejsze są oceny. Na co szkołom średnim debil, który naukę ma w dupie? Na egzamin każdy głupi potrafi się nauczyć...

Nie jestem debilem... Potrafię się nauczyć, jestem... jak by to powiedzieć... zdolnym leniem :P ale jak coś to będę siedzieć nad książkami, aż się nauczę i właśnie teraz nie siedzę nad książkami, bo chciałem się dowiedzieć czegoś o egzaminach i dalszej szkole na necie

Opublikowano

dawno chyba nie byłaś w gimnazjum , pkt , liczą się ze wszystkiego oceny+egzamin+dodatki

Jak 3 lata temu poszedłem do liceum to na egzamin gimnazjalny nikt nie patrzył, świadectwo było ważne.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jak 3 lata temu poszedłem do liceum to na egzamin gimnazjalny nikt nie patrzył, świadectwo było ważne.

najciekawsze jest to, że rok temu były zmieniane testy jakaś nowa podstawa czy coś

Weteran
Opublikowano

100 pkt za świadectwo, 100pkt za sprawdzian..
Jakie masz oceny? za 2 na koniec masz 0 punktów, za 3 już jest 9 pkt.

Z czego co wiem, to się liczy 4 przedmioty w danej szkole.

Według mnie liczą się punkty, a nie z czego je masz :D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Lepiej żebyś miał dobre oceny z przedmiotów, które są punktowane. W moim przypadku to było : Matma, polski, angol i geografia. U ciebie prawdopoodobnie będzie coś za geografie. 126 pkt łącznie ze wszystkiego wystarczy, żeby dostać się do średniego liceum/ dobrego technikum. Przynajmniej w moim mieście.

Opublikowano

Egzaminy gimnazjalne są banalne i trudno nie mieć co najmniej połowy punktów na każdej z części. Poza tym dzisiaj w większości liceów brakuje uczniów dlatego biorą nawet tych kiepskich (nie ze wszystkimi tak jest oczywiście)

Do liceum na pewno nie pójdę... Zależy mi tylko na tym by mieć jakieś wykształcenie i żeby mi źle w życiu nie było

Opublikowano

Aktualnie oceny liczą się mniej. Za egzaminy możesz mieć 5x20, a za oceny połowę tego. + olimpiady, akcje charytatywne, konkursy, zawody..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...