Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dobrze zrobię idąc do zawodówki ?

Ghoscikzombus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsza jest zawodówka, czy technikum ? Słyszałem, że lepiej zdobyć pracę po zawodówce i ewentualnie po zawodówce skończyć szkoły zaoczne, czy dobrze będzie, jeśli tak zrobię ? Czym się różni zawodówka od technikum ? Do liceum na pewno nie pójdę bo na 1000000% mnie tam nie przyjmą :P a i jaki kierunek mi radzicie wybrać ? Nie mam pojęcia co będzie mi się podobać, napiszcie mi coś jeszcze o kierunkach jakie mam do wyboru, co dają, czy będzie trudno i zależy mi na pracy w przyszłości

Opublikowano

Pozwól, że przetłumaczę:

"Czy dobrze zrobię idąc do szkoły, która nauczy mnie jednego, zazwyczaj fizycznego zawodu, poza którym nie będę potrafił nic i całe życie będę robił to samo bez żadnych perspektyw do usranej śmierci?"

Mniej więcej tyle...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pozwól, że przetłumaczę:

"Czy dobrze zrobię idąc do szkoły, która nauczy mnie jednego, zazwyczaj fizycznego zawodu, poza którym nie będę potrafił nic i całe życie będę robił to samo bez żadnych perspektyw do usranej śmierci?"

Mniej więcej tyle...

Twoje rozumowanie jest na poziomie dziecka , Wszyscy pójdą na kierowników , a nie ma kto robić .

Najlepiej iść , na elektrotechnike , mechatronike , informatyke itd , zawsze praca jest

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Twoje rozumowanie jest na poziomie dziecka , Wszyscy pójdą na kierowników , a nie ma kto robić .

Najlepiej iść , na elektrotechnike , mechatronike , informatyke itd , zawsze praca jest

Raczej na poziomie realisty. Zawodówki produkują mięśnie do roboty, nic więcej.

Większość ludzi ma wyższe ambicje niż marnowanie sobie życia :)

Opublikowano

co cię pasjonuje

Komputery, sporo wiem o nich, z informatyki zawsze mam 5, cały czas odkrywam nowe programy, uczyłem się jak robić własne gry ( nie w szkole, tylko w domu i nawet zrobiłem grę w RPG Maker XP ) Cały czas mnie ciągnie do komputerów i zamiast grać w gry cały czas, to poznaje nowe rzeczy w komputerach, uczę się o komputerach, ale nie wiem czy chciał bym być informatykiem, bo słyszałem od kumpli i gości, którzy już pracują, że jest jakieś przeludnienie informatyków i trudno znaleźć pracę, a na dodatek nie jestem za dobry z niemieckiego i angielskiego, ale też się kiedyś bawiłem aparatami, babcia mnie uczy gotować, teraz poproszę wujka, żeby mnie nauczył czegoś o samochodach, teraz o samochodach nic nie wiem, ale wybrał bym mechanika, albo mechanika - elektronika, bo z tego co wiem to właśnie na tych zawodach najłatwiej znaleźć pracę.

Opublikowano

Raczej na poziomie realisty. Zawodówki produkują mięśnie do roboty, nic więcej.

Większość ludzi ma wyższe ambicje niż marnowanie sobie życia :)

I co Ci z wykształcenia jak nie masz nad kim trzymać ręki

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Idz na zawodowke jak masz wyjebane na szkole

Pójdz na mechanika

Bedziesz miec wiecej praktyk niz w technikum

Przyszlosc to nie tylko szkoła

Później łatw sobie certyfikat spawacza - zapłacisz ale z takim papierkiem jako spawacz mozesz ladnie zarabiac

Rób potem prawko, na osobowe, lawete, ciezarkowe.

Mozesz sie jeszcze na jakis kurs zapisac

Ucz się Niemieckiego, nie olewaj go.

Bo np. majac ukonczony kurs spawacza, potrafisz spawac.

Załapiesz trochę jezyka i jedziesz do Niemiec zarabiajac 7k zł.

Przy okazji ukonczysz zawke i jakies pojecie bedziesz miał.

Jak narazie sam w siebie musze zainwestowac aby poźniej miec łatwiej/lepiej w zyciu...

Opublikowano

I co Ci z wykształcenia jak nie masz nad kim trzymać ręki

Jak już chcesz się wdawać w polemikę to używaj sensownych argumentów, nie marnuj mojego czasu...

Takie są fakty z opcji technikum / liceum / zawodówka to zawodówka to najgorszy wybór, daleko w tyle za liceami i technikami.

Idąc do zawodówki pozbawiasz się przyszłości, takie jest moje zdanie :)

Opublikowano

Jak już chcesz się wdawać w polemikę to używaj sensownych argumentów, nie marnuj mojego czasu...

Takie są fakty z opcji technikum / liceum / zawodówka to zawodówka to najgorszy wybór, daleko w tyle za liceami i technikami.

Idąc do zawodówki pozbawiasz się przyszłości, takie jest moje zdanie :)

To będę się starać, żeby dostać się do technikum, postaram się jak najlepiej napisać testy i poprawię wszystkie oceny, nie wiem, nagle zacząłem się przejmować przyszłością... Jak nie napisze dobrze egzaminów, to poprawię wszystkie oceny i tylko oceny będę mieć dobre, a wyniki z egzaminów złe, ale może być tak, że będę mieć dobre wyniki z egzaminów, naprawdę się boje i nie wiem jak w 2 tygodnie to wszystko powtórzyć, czy dostanę się do technikum, na samych ocenach i słabych wynikach z egzaminów ? A jak się nie dostanę, to mówi się trudno, pójdę do zawodówki i jeszcze się zastanowię nad zawodem, lepszy rydz niż nic i po zawodówce pójdę do szkoły zaocznej i... a o co chodzi w tej szkole zaocznej, nie wiem zbytnio o niej a piszę, to takie coś jak technikum ? A i dodam, że chcę mieć maturę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...