Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info/pytanie] ryze już teraz bez muramany?

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieco osłabi Ryze, ale tak czy siak będzie on ciągle dobrym pickiem na mida.

// Bardzo dobrze, że nerf akali. Może nie będzie już tak często banowana na rankedach (Brąz/Srebro).

Opublikowano

Szybko mówiąc R.I.P dla ryze. Teraz będzie era khazixa, jayce i wszystkich ad na których sie buduje muramane.

PS moja lux ;3

@down muramana nie miała pasywu jako tarcze, tylko dodatkowe dmg chyba

beznazwy1za.png

Opublikowano

Do Ryze teraz Archangel, ale mnie zabolał nerf Lux, który znacznie osłabił jej ulta. Zamiast 26 sekund to będzie się ładowało 36 sekund na full buildzie pod CD... Troche te 10 sekund boli.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Znawca
Opublikowano

Od kiedy manamune budowało się na ryze ? o.O. Z tego co wiem jest to item który dodaje ad, więc składanie go jest dobre np. na Yoricka czy Kha'zixa a nie ryze..

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Od kiedy manamune budowało się na ryze ? o.O. Z tego co wiem jest to item który dodaje ad, więc składanie go jest dobre np. na Yoricka czy Kha'zixa a nie ryze..

ale jego passyw po wystackowaniu dawał potężnego bursta do skilli.

zwiększał moc skilli o chyba 3%

Opublikowano

// Bardzo dobrze, że nerf akali. Może nie będzie już tak często banowana na rankedach (Brąz/Srebro).

haha nerf akali tera wbilem staty 30/3 ..

po tym nerfie mi sie lepiej nia gra ^^

Opublikowano

Trochę nie rozumiem o co aż tak wam chodzi z tym muramane na Ryza przecież teraz zamiast dodatkowego dmg z hita będzie po prostu bił to jako ap a nie jako ad, chyba, że ja coś przeoczyłem w muramane :>

E6c9g1v.gif

Opublikowano

lol. Muramana (czy tam stary Manamune...) to wersja pod AD, tego się nigdy nie budowało na ryze a jedyne zastosowanie tego przedmiotu było na nieogarniętych Gangplankach + trollach Vladimirach.

Wersja pod AP, z tarczą jest dalej mocna na Ryzu.

Szkoda ze muramana dawala ryzowi +- 200 free dmg

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Przecież to nie jest nerf tylko nerfo-buff bo w early będzie słabsza ale w late mocniejsza więc :]

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Muramana dodawało 3% z zużytych (maksymalnych) punktów many w skilla co dawalo ryzowi meeeeeeega dmg.

a11176.jpg

Opublikowano

ale przeciez tk tylko zmienia zadawany dmg na fizyczny... czyli walniemy komus np. z Q 600 +200 fizycznego zamiast 200 magicznego.. to lepiej bo muramsna. bd kontrowac teraz magic rezisty..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...