Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przytyć zaczynająć od dziś

Zerax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam 17 lat i ważę 59-60 Kg mój wzrost to 182 cm.Jestem bardzo szczupły,ale nie mogę przytyć od 13 roku życia paliłem fajki(nałogowo)od 3 dni nie pale,w dużej ilośći spożywałem też kawę(3-4 dziennie) mocne tego też się już pozbyłem.Jak przybrać te kilka a najlepiej kilkanaście kilo czytałem ,że jedzenie smalcu w dużej ilości pomoże(ale nie jestem pewny;p).Czekam na porady

Szukasz FishBota Blokady HS M2Boba a może Wykrywacza Metinów I Rud? Ta uniwersalna paczka zawiera to wszystko

http://www.sendspace.pl/file/bf181fba1251dd7b4dd888e

Opublikowano

smalec , słonina , Spyra , jak nabardziej na rzeźni dużo kupisz , Co to za pytanie

Dużo białka kalori i sport

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Czasami są takie osoby które dużo wpier.. słodyczy, fast foodów itd., a nie mogą przytyć może do takich należysz?

Jeżeli chcesz przytyć to jedz tłuste rzeczy :>

Opublikowano

od 13 roku życia paliłem fajki(nałogowo)od 3 dni nie pale,w dużej ilośći spożywałem też kawę(3-4 dziennie)

1. Zajebiste masz nawyki...

2. Jesteś ektomorfikiem, tak jak ja. Nie ma na to żadnej recepty. Nie utyjesz choćbyś nie wiem ile jadł, mamy zbyt szybką przemianę materii.

Jedyne co mogę doradzić to ulepszanie budowy ciała w zakresie mięśni, ja mam 18 lat i ważę teraz 87kg a tłuszczu mam tyle co nic :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Najlepiej iść do lekarza, on ustali CI dietę, w której będą zawarte wszystkie odpowiednie dla Ciebie składniki by przytyć :)

Nie warto jeść niezdrowe rzeczy, są też takie, które są b. zdrowe i również pomogą przybrać trochę na wadze :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

ekto ciężko przybiera na masie, mięśnie też często lipnie się budują u ekto.

więc jedynie polece ci dużo treningi, osobiście po 1-2latach trenowania leciutko przybrałem na masie ~10kg

a jak chcesz na jedzeniu to lepiej spytaj się jakiegoś dietetyka abyś sobie nie rozjebal wątroby

ew. możesz zrobić sobie badania na tasiemce itd. ale wątpie abyś to miał, ponieważ to normalka przy tej budowie ;f

na jedzeniu też próbowałem przytyć, i więcej przejebałem kasy niż efektu było, miesiąc, dzien w dzień kebaby = 10zł, 300zł/mc 0 efektów

Opublikowano

może masz szybką przemianę Materii ? jedz regularne posiłki od 4 do 5 dziennie ( nie tak że wciągniesz 5kg kartofli i myślisz ze to sprawę rozwiąże ) to trzeba czasu mniej ruchu więcej posiłków Proste

nie rozumiem ludzi

Kobiety - chcą chudnąć

Mężczyźni - chcą przytyć

Nima :rolleyes:

Opublikowano

Jak widze osoby, które polecają jeść w kfc, mcdonaldzie, tłuste rzeczy i słodycze żeby przytyć to mam ochote za*****..

Dieta na mase ! Dużo białka, jest mnóstwo tego w internecie, poszukaj sobie.

Opublikowano

Jak widze osoby, które polecają jeść w kfc, mcdonaldzie, tłuste rzeczy i słodycze żeby przytyć to mam ochote za*****..

Dieta na mase ! Dużo białka, jest mnóstwo tego w internecie, poszukaj sobie.

A ty poszukaj sobie o ektomorficznej budowie ciała. Jeśli jest ektomorfikiem to jak przytyje od jedzenia to cię po prostu wycałuję po stopach...

Opublikowano

A ty poszukaj sobie o ektomorficznej budowie ciała. Jeśli jest ektomorfikiem to jak przytyje od jedzenia to cię po prostu wycałuję po stopach...

Sam nim jestem, mam 186 wzrostu i 64 kg wagi. Od początku roku szkolnego tj. 1 wrzesnia codziennie jem: Porządne śniadanie, 2 obiady (zupa + 2danie, u cioci i w domu) i porządną kolacje. Przytyłem do tego czasu 2 kg! Tak zadowalające 2 kg. Więc uwież mi, wiem jak to jest.. Mam to po tacie, on zaczął wyglądać tj. nabierać masy w wieku 19 lat (około) i w wieku 21 lat wyglądał już normalnie (mój wzrost i waga 90~).

Ale i tak najbardziej śmieszne jest to, jak mi kumple z klasy którzy mają po 168/170 wzrostu mówią jak ja to nie wyglądam chudo a oni tacy dojebani. Zobaczymy za pare lat, jak te kurduple nadal będą takiej samej budowy a u mnie się coś zmieni. Tj ich wygląd, mój wzrost.

Opublikowano

Sam nim jestem, mam 186 wzrostu i 64 kg wagi. Od początku roku szkolnego tj. 1 wrzesnia codziennie jem: Porządne śniadanie, 2 obiady (zupa + 2danie, u cioci i w domu) i porządną kolacje. Przytyłem do tego czasu 2 kg! Tak zadowalające 2 kg. Więc uwież mi, wiem jak to jest.. Mam to po tacie, on zaczął wyglądać tj. nabierać masy w wieku 19 lat (około) i w wieku 21 lat wyglądał już normalnie (mój wzrost i waga 90~).

Szybkość metabolizmu dawana przez ektomorfię zanika z wiekiem, u niektórych szybciej, u niektórych później :)

Opublikowano

Szybkość metabolizmu dawana przez ektomorfię zanika z wiekiem, u niektórych szybciej, u niektórych później :)

Domyśliłem się patrząc na otoczenie, chociaż prawie zawsze ci niscy są lepiej zbudowani ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...