Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vi vs Jayce vs Elise vs Zed

Expeliarmus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto najlepszy?
Zdaję sobie sprawę z tego, że podałem tutaj całkowicie różne postacie :) Lecz proszę o wybór najlepszego.
Linia: Dowolna (chociaż te postacie i tak chyba nadają się najbardziej na TOP).
Za głowny cel stawiam sobie dobry atak i "niepadanie".

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Vi, Jayce, Elise czy Zed to jest dobre pytanie.
Jeśli chodzi o solo topa to moim zdanie najlepszy jest Jayce bądź Vi.
Jayce ma skille na zasięg więc wygrywa z gośćmi, który nie biją na zasięg.
Vi natomiast jest mocna przeciwko tankom, ponieważ mając W mamy większe przebicie pancerza.
Zeda nie polecam na solotopa chociaż ma dobry rush, ale nie da rady się utrzymać według mnie.

Elise to postać bardziej na mida lub jungle bo solo jest nie opłacalne.

Pozdrawiam Grubszy...

Opublikowano

Vi, Jayce, Elise czy Zed to jest dobre pytanie.

Jeśli chodzi o solo topa to moim zdanie najlepszy jest Jayce bądź Vi.

Jayce ma skille na zasięg więc wygrywa z gośćmi, który nie biją na zasięg.

Vi natomiast jest mocna przeciwko tankom, ponieważ mając W mamy większe przebicie pancerza.

Zeda nie polecam na solotopa chociaż ma dobry rush, ale nie da rady się utrzymać według mnie.

Elise to postać bardziej na mida lub jungle bo solo jest nie opłacalne.

Pozdrawiam Grubszy...

Dziękuję za wypowiedź. Też podoba mi się ten Jayce, chociaż kolega mówi mi, że to jest "gówniana postać".

A jak radzi sobie Jayce w duo topie oraz Elise w duo topie?

Opublikowano

Elise na topie jest nie do skontrowania, bo nikt nie picknie Kassadina na topa. Elise nie jest miderem. Boli nawet pod tanka bo ma w końcu dwie procentówki. Więc nie wiem co gość wyżej pierdoli, że ona nie jest na topa. Potrafi zrobić taki outfarm, że solotop przeciwnika po prostu zlami gre. Podejdzie, dostanie stuna na jape potem dwie procentówki i pół hp nie ma. Może łatwo dostać się do carry dzięki skillowi E w postaci w pająka. W tym momencie jest najlepszym solotopem a na turniejach często banowana

Vi - jungler

Jayce - W tym momencie to jest lepszy mid niż top, ma dobry harass i ogólnie jest ok. Ma 6 skilli i na combo E+Q+R+Q+E potrafi naprawde zaboleć, z kulki bije dużo dmg

Dobry żart by Grubszy, Elise nie jest na topa xD śmieszny koleś

Opublikowano

Elise na topie jest nie do skontrowania, bo nikt nie picknie Kassadina na topa. Elise nie jest miderem. Boli nawet pod tanka bo ma w końcu dwie procentówki. Więc nie wiem co gość wyżej pierdoli, że ona nie jest na topa. Potrafi zrobić taki outfarm, że solotop przeciwnika po prostu zlami gre. Podejdzie, dostanie stuna na jape potem dwie procentówki i pół hp nie ma. Może łatwo dostać się do carry dzięki skillowi E w postaci w pająka. W tym momencie jest najlepszym solotopem a na turniejach często banowana

Vi - jungler

Jayce - W tym momencie to jest lepszy mid niż top, ma dobry harass i ogólnie jest ok. Ma 6 skilli i na combo E+Q+R+Q+E potrafi naprawde zaboleć, z kulki bije dużo dmg

Dobry żart by Grubszy, Elise nie jest na topa xD śmieszny koleś

Ty chyba głupi jesteś(bez urazy), ale elise na mida i jungle,Vi jungler i solo,jayce przewaznie solo jak już to adc bo dobry jest a jak nie ma wyboru to mid a zed jungle top i mid

Opublikowano

Aż mnie głowa boli od tego, co niektórzy piszą. . . Elise nieopłacalna na topa ? Hahaha. Grając nią na topie niszczyłem prawie każdego(prawie).Postać praktycznie nie do skontrowania. Zabójcze combo. Na mida i jungle też się nada :)

Polecam Ci ją:

dobre dmg

stun

ulti od 1 lvla

7 skilli

doskok(trzeba trochę ogarnąć)

na początku mam problemy z maną

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Ty chyba głupi jesteś(bez urazy), ale elise na mida i jungle,Vi jungler i solo,jayce przewaznie solo jak już to adc bo dobry jest a jak nie ma wyboru to mid a zed jungle top i mid

bronze IV, staph.

Vi wg mnie się marnuje na topie, bo ma dość szybką jungle i dobre ganki i najczęściej tam jest pickowana. Jayce adc xD jayca coraz częściej widuje na midzie, ale przeważnie jest grany na topie. Zedem pójdziesz na mida, w srebrze chodzą nim na topa i jungle chociaż wg mnie są lepsze picki do jungli. Elise mainuje, chodze nią na topa/jungle rzadziej na mida i jest zajebista ;) procentowy dmg z dwóch skillów, stun, łatwe dostanie się do przeciwnika za pomocą E w formie pająka.

Opublikowano

Vi vs Jayce vs Elise vs Zed

Vi - jungler imo tylko i wyłącznie, bo na topie dla mnie to porażka, % DMG, dash, dobry ult w TFie robi sieczke, jak złapiesz adca ten nie ma esc ;P

Jayce - kupiłem go dawno temu, na początku fajny, jednak po tygodniu mi się znudził, już dawno nim nie grałem, bo mi się nie podoba, jest bardzo mocny, ale monotonny

Elise - kupiłem ją niedawno, myślałem, że to porażka, jednak jak ją ogarnąłem to pogrom totalny, w late od papierów, po offtanki lecą na kombo, w Q ma % od HP, W na człowieku to pajączek biegnący można nim sprawdzać krzaki, na pająku mocny boost do as i niezły heal, E nie robi DMG na ludziu to stun, na pająku untargetable/dash do przeciwnika, a ulti wiadomo. Bardzo fajny champion, ciężko skontrować ją na topie. Ma świetny DMG, a robi się ją pod tanka z nutką AP.

Zed- też kupiłem go niedawno, bardzo mocny champion, można nim iść mid top jungla. Spory DMG, jest to ninja coś w stylu talona(tak wiem talon nie jest ninja nie to miałem na myśli) - zabija na combo. Harras z Q, epicka farma, dash z ulti, cień/mini dash.

Z tych wszystkich to polecam Eliske i Zeda bardzo uniwersalni, jakoś nie przepadam za jajcem, czy Vi.

Opublikowano

Osoby twierdzące ze Elise to OP toper widać, że max Lidze Srebrnej są bo zauważcie iż w Goldzie, nigdy Elise nie pójdzie na solo tylko mid lub jungle.

Na solo Elise można kontrować jak się chce. Przykładowo Darius,Teemo,Pantheon,Nasus wymieniać dalej?
Opublikowano

Ja juz pisałem w jednym temacie twoim, napisze i w drugim. Kupuj jaycee i nie rozmyślaj tak.. od napisania pierwszego tematu już byś nabił jayceem na drugą postac 6300:) A jak nie chcesz tego Jaycee to kupuj Vi, Zed jest wkurwiaj*cy a Elise nudna;] Jak dla mnie

Opublikowano

Osoby twierdzące ze Elise to OP toper widać, że max Lidze Srebrnej są bo zauważcie iż w Goldzie, nigdy Elise nie pójdzie na solo tylko mid lub jungle.

Na solo Elise można kontrować jak się chce. Przykładowo Darius,Teemo,Pantheon,Nasus wymieniać dalej?

Z tych co wypisaleś jedyna słuzna kontra to Pantheon, jednak troche armora i da rade, Dariusa ona kontruje.

Opublikowano

Do Zamknięcia :)
Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybrałęm Jayce i jestem
bardzo zadowolony. Świetny harras z E+Q (papiery nawet od 1/3 do połowy
hp) , w formie młota spowolnienie w wyskoku oraz %hp w odepchnięciu :)

PS. Postaram się jutro dać Like dla reszty, ponieważ dziś wyczerpałem już dzienny limit (taki jestem hojny :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...