Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Balmora czy ravia?

Reconized

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FuBu już nie sprzedaje żadnych itemów/yang czy czegoś w ten deseń bo niedość, że ma ograniczone komendy to jeszcze ultimatum od bambuska. Graj na balmorze, jest troszke łatwiejsza od ravi bo nie trzeba się tak ze skilami pieprzyć i bonusami... sam aktualnie zacząłem tam grać i gra mi się dość przyjemnie, sporo osób co widac... bo o 3 nad ranem można spotkać z 20 osób w m1 chunjo ;)

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Ogólnie polecam Ci Ravie, jednak te ostatnie ataki trochę przeszkadzały w grze.

Niemniej jednak gra tam bardzo dużo osób, Isamu mówił, że ponad 2k. Skille to nie jest problem. Ja grając od zera, bez niczego na 36 lvlu miałem silne P (troszkę czasu i chęci :P ).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Zdecydowanie polecam Ravie, Balmora to syf przesiąknięty oszustami.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Balmora to nawet fajny serwer, ale już jest za stary i nie opłaca się grać.

FuBu w jakimś filmiku mówił, coś o Balmorze s2. Ja tam czekam :P

Btw. na balmorze już jest dużo high lv, dużo najlepszego eq a truty nadal drogie.

Opublikowano

Jak dla mnie Balmora jest pod względem atmosfory nie za fajna, ale łatwiej jest tam ze skillami oraz bonowaniem itemów. Na Ravi jest fajna atmosfera ale trudniej o skille i bonowanie itemów. Tak więc jak dla mnie trudno jest wybrać na którym serwerze zagrać, chociaż po krótkim przemyśleniu ze przyjemniejsza będzie gra na Ravii :]

1 Post [V]

10 Postów [V]

50 Postów [X]

100 Postów [X]

250 Postów [X]

Opublikowano

Graj na balmorze - dlaczego?

Balmora cieszy się WIELKĄ popularnością, nigdy nie straci graczy.

Jest tam wyebany klimat, ponieważ wszystko jest dopracowane w 100%, nie ma żadnych bugów oraz wszystkie eventy

są pod względem technicznym NAJLEPSZE (na żadnym serwerze takich nie widziałem). I jest po co grać bo jest co robić na każdym lv od 30 do 99 :)

Nie polecam grać na ravii dlaczego?

Wbijesz tam 90 lvl i musisz dropić hematy w m1 bo lepszego zarobku NIE MA.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Balmora - mnie jeden powód przekonał - Ravia - m1 - SEEEEETKI botów... Co drugi gracz dropiący hematy siedzi na kamerze. Co to za gra, jak nawet nie spota się wbić nie da, bo wszystkie zajęte -.-

Opublikowano

Ravia gdyż atmosfera jest całkiem okey,eventy autorskie + profesjonalny team.

A na Balmorce nie masz tej atmosfery gdyż są ciągłe kłótnie + wiele wysokich poziomów.

Ja polecam Ravie.

Opublikowano

Rowniez polecam ravie ze wzgledu na czas jaki istnieje juz balmora i tez kto jest tam administratorem tzn Fubu ... sam kiedys mowil ze rozdaje brylki itd masakra

tylko ravia!

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

A ja będe inny :P Polecam Balmore. Gram od początku serwera i np. w takim jinno jest więcej osób niż w jinno na ravii , a wiadomo że cała populacja graczy skupia sie w tym królestwie + admini mają coraz bardziej gdzieś serwer , a blamora rozwija sie cały czas.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Polecam Ravie bardzo dobry team masa ludzi i dbałość o to by botów było jak najmniej i wiadomo 0 sprzedawania itemów nie to to na balmorze

Opublikowano

@UP na balmorze nie były nigdy sprzedawane itemy , to że kiedyś były ss'y że fubu dawał eq to poprostu zwracał skradzione , a ci wtedy zamiast mu podziękować wrabiali go i teraz ma taką opinie. Może i na ravii łapią te boty ,ale serwer nie idzie do przodu .

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...