Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] strzelanie ze snajperki

zgóltenkoper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam snajperkę L96A1 i z bliskich odległości nie mam żadnych problemów ze zdejmowaniem przeciwników a jeżeli przyjdzie mi strzelać w cele oddalone bardziej to mam z tym duży problem. Na wielu filmach na youtube widziałem jak ludzi zdejmują z tej snajperki wrogów na luzie od 100 do 250 metrów, też bym tak chciał więc moje pytanie brzmi macie jakie sposoby na strzelanie w cele oddalone bardziej, jakieś podpowiedzi, co i jak cokolwiek każda podpowiedz mi się przyda. Za błędy przepraszam.

Opublikowano

Strzelaj nad celem bo kule opadają i jak np strzelisz 1 cm nad celem a będzie oddalony o 200m to trafisz heada.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

a od czego zależy to opadanie kuli i własnie wydaje mi się że 1cm na cel oddalony o 200m snipą L96A1 to za mało :(

Ja zawsze celuje na czuja nigdy nie wymierzam sobie nie trafie heda to trudno strzele 2 raz i zabije gościa.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

ja zawsze czy przeciwnik jest blisko czy daleko podnoszę celownik na odpowiednią wysokość ale na jaką to trzeba się nauczyć pograć na mapie i ją wyczuć . Pograsz trochę nauczysz się odległości na pamięć i już kosa z ciebie będzie a potem zostanie ci celowanie do ruchomego celu jak to opanujesz to staty takie jak moje a może i lepsze

Opublikowano

Pamiętaj-ta gra posiada balistykę, więc pociski opadają po kilku metrach. Zawsze nie celuj środkiem, tyko trochę wyżej. Ale trening czyni mistrza.

Opublikowano

Człoowieku nikt ci nie powie jak strzelac ...... To jest na wyczucie , albo umiesz strzelac ze snajper albo nie bierz sie za tą klase ... To instynkt snajpera .

E9mwj60.png

Opublikowano

Dokładnie, tylko i wyłącznie praktyka, trening. Nie nauczysz się tego na pamięć, a nawet gdyby, to podczas gry nie ma czasu na przypominanie sobie. Trzeba to robić instynktownie: widzę kolesia, który zajmuje mi tyle i tyle miejsca na ekranie, to celuje tyle i tyle centymetrów wyżej.

Poza tym, że kula opada, istnieje coś takiego jak prędkość pocisku. L96 ma dość dobrą, ale pamiętaj, że pocisk nie doleci do celu w chwili pociągnięcia za spust tudzież kliknięcia myszą, tylko ułamek sekundy później, zależnie od odległości. A w ciągu tego ułamka sekundy przeciwnik przebiegnie kilka metrów, tak więc kiedy celujesz w kogoś z odległości ponad 100 metrów, a on biegnie bokiem do ciebie, to musisz też wziąć poprawkę na czas lotu. Nie jest to wcale tak mało, trzeba też wziąć pod uwagę twój czas reakcji. Zanim naciśniesz przycisk myszki też upłynie trochę czasu, i w ten sposób z 200 metrów trzeba już celować jakieś 2 - 3 metry w przód.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...