Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głębszy sens

Daevoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem przyłożyć się do tego tematu . Jak sądzicie jesteśmy sami na tym świećie ? Jest tyle znaków jakieś (boję się tych słów) , wszechświat jest ogromny . Nie chodzi mi o jakieś glizdy lub bakterje tylko istoty inteligentne . I jeszcze czy kiedyś patrzyliście tak w niebo wdychając świeże powietrze , stojąc leżąc na łonce itp. i powiedzieć sobie "świat jest piękny" . Jak nie czaisz to obejrzyj teledysj buki otwórz oczy . My ludzie (większośc) chyba nie dostrzegamy piękna tego czegoś .

Opublikowano

skoro naukowcy ponoć odkryli już planetę podobną do Ziemi to myślę, że we wszechświecie istnieją jakieś stworki/ludki nie wiem za bardzo jak to nazwać.

Opublikowano

wszechświat jest olbrzymi, posiada od groma planet, serio myślisz że tylko jedna była tak zajebista i tylko na niej mogło istnieć życie?
mniejsza szansa jest że trafisz w lotka, niż ta że jesteśmy sami we wszechświecie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

wszechświat jest ogromny i cały czas się rozszerza. pomyśl sobie że my istniejemy na taki cały wszechświat. realne? nie. na 99% istnieje jakaś inna inteligentna forma życia. ale zanim ją odkryjemy to minie parę set/tysięcy lat :)

//ale kurwa filozof ze mnie 0.o

Opublikowano

nie, nie jesteśmy sami na tym świecie moge cie zapewnic. mysle, ze skoro odpowiedziałem temat mozna zamknac :)

Opublikowano

Ile jeszcze tych spierdolonych tematów zamierzasz założyć?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Interesuje mnie to, co jest tam, gdzie człowiek jeszcze nie dotarł. Ogólnie ciężko mi pojąć coś, co jest tak ogromne, że nie ma końca. Czy jesteśmy sami? Nie wiem. Nie twierdzę, że tak, ale też nie twierdzę, że nie. Być może, na którejś z planet rozwija się życie. Jednakże raczej nie uwierzę w zielone ufoludki.

Opublikowano

Mateq a ty ile tych spierdolonych postów napiszesz ? Ja pisze tu o głębszym sensie o świecie a ten tu pokazuje swą mądrośc . Żal

Opublikowano

Idź sprawdź czy mama ci ucho od torby przyszyła, bo nie będziesz miał w czym książek do podstawówki nieść.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Zalecam zapisać się na studia filozoficznie, tutaj rozmowa merytoryczna na dłuższą mete nie ma sensu.

Nie odbiegając, podzielam zdanie Lenarta. Na pewno są inne inteligentne rasy, będzie beka jak się z nimi spotkamy za 100-200 lat i zobaczymy jak daleko w tyle jesteśmy. W sumie to dobrze, bo nie będzie już podziałów na kraje tylko na układy/planety, a jeśli już to będą się mało liczyć politycznie :>

O ile sami się nie wyniszczymy do tego czasu.

@btw

Matek dobrze gada, ale mam miesiąc bez hejtu to nie będe go propsował :c

Opublikowano

skąd my to mamy wiedzieć ?

"prze teleportuj" xD się na inną planetę może się czegoś dowiesz

Nima :rolleyes:

Opublikowano

Nie jesteśmy sami na świecie na 100 %. Jest tyle planet, że to nie jest możliwością. Życie to jest nawet malutka bakteria ale po miliardach lat może być ta bakteria bardzij wykształcona od człowieka. Pewnie już są takie ale ok. Rząd takie coś ukrywa żeby nie wzbódzić paniki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...