Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Adresy VID

surrex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktokolwiek orientuje się w jaki sposób są generowane adresy obiektów w Metinie (VID)?

Napisałem dosyć fajną funkcję, która wyłącza mi klienta, gdy w zasięgu rzutu metinowym beretem pojawi się gracz – funkcyjka sprawdza się, jednakże powoduje dosyć duże lagi (musi przeskanować VID od 3 000 000 do 9 000 000, przy czym powinna robić to dosyć często).

Zauważyłem, że te same obiekty (np. gracze – testowane na noobcharze) mają różne VID w zależności od mapy – np. M1 były to wartości rzędu 6 000 000, w M2 3 000 000, na pustyni zbliżone do M2, w lochu 8 000 000. Jeżeli rozpocznę skanowanie, po czym lognę noobchara, to jego VID się zmieni. Od czego to zależy? Nadawanie VID odbywa się po stronie klienta, czy serwera? Czy jest możliwość pobrania zakresu wartości VID dla konkretnej mapy? A może istnieje dostępna po stronie klienta tablica z aktywnymi adresami VID?

Pytam, ponieważ chciałbym udoskonalić bota (ponad kilkusekundowe przerwy raczej nie wchodzą w grę, dostrajanie wartości na podstawie pierwszego skanu również – musiałbym logować 2 konta w tym samym czasie, koło siebie, żeby stworzyć wzorzec). Gdyby rzecz tyczyła się zwykłego skanowania mobów, metinów itp. To nie byłoby problemu – przy pierwszym skanowaniu zrobiłoby się dostrojenie +- kilkuset tysięcy, ale tak, to sprawa jest bardziej skomplikowana, bo obiektu docelowego nie ma na mapie podczas pierwszego skanowania…
  • 3 tygodnie później...
Nowicjusz
Opublikowano

Jeśli poprzez sankowanie, nie znalazło obiektu, nie jest to możliwe :)

Zostane Technikiem GG- 46570067

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...