Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mirillis Action

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, powie mi ktoś jak skonfigurować ten program żebym nie miał lagów na kompie? Jak nagrywam to czasem cała gra mi stanie w miejscu cała na kilka sekund.

Mój komputer:

4GB ramu

Intel Core i3 2,2GHz 4CPU

Windows 7

Miejsca na dysku mam prawie 500GB

Karta graficzna: GeForce nvida 410m

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Ustawiasz 720p i 30-40 fps i powinno być bez problemów :)

No tak ale np, gry gram w combat arms i włączę już mirilisa to pokazuje mi 200 czegoś tam ponad. To są fpsy? Bo jak go nie ustawie mi laguje:C

Opublikowano

W jakiej rozdzielczosci nagrywasz? Jesli w fullhd to moga byc problemy z wydajnoscia dysku twardego.

5zs463.jpg

Tutaj jest jak próbowałem już nagrywać. W każdej ilości kratek mi się trochę tnie. Co do dysku nie mam zbyt zastrzeżeń żadnych bo komp się zazwyczaj nie tnie zbyt. BF3 mi na low chodzi ale to oczywiste, ta gra co wymieniłem wcześniej(Combat Arms) chodzi normalnie na full detalach i rozdzielczości bez lagów. Nie jest to zbyt wymagająca gra.

Opublikowano

5zs463.jpg

Tutaj jest jak próbowałem już nagrywać. W każdej ilości kratek mi się trochę tnie. Co do dysku nie mam zbyt zastrzeżeń żadnych bo komp się zazwyczaj nie tnie zbyt. BF3 mi na low chodzi ale to oczywiste, ta gra co wymieniłem wcześniej(Combat Arms) chodzi normalnie na full detalach i rozdzielczości bez lagów. Nie jest to zbyt wymagająca gra.

zmień na 30 klatek, bo jeśli chcesz wrzucać na yt, to i tak yt przetworzy Ci na 30 klatek, a Tobie niepotrzebnie laguje

Opublikowano

albo daj 25 kl/s i rozmiar wideo na 720p nie będzie wielkiej różnicy, a wzrost wydajności jakiś jest

graphic.png

Opublikowano

Co do klatek to mam tylko taki wybór:

twibqf.jpg

W 50 nagrywałem i w miarę,a w 30 też. W 40 by było idealnie. W 25 strasznie źle do wychodziło. Ogółem jak odpalam grę i jestem w menu to mam 200fpsów. Nie wiem czy to możliwe ale mi tak czasem pokazuje.

jakie masz ustawienia w grze ?

Max. Rozdziałka 1600x900(full HD) i High(max)+ wygładzanie krawędzi 8x(max). Czyli podsumowując wszystko na full.

Opublikowano

nagrywaj w 30 na co ci te 40 albo 50 ? przecież yt i tak przetworzy na 25 chyba

Tak ale wtedy tak gra wygląda jakby zlagowana była...

Opublikowano

Daj 30 bo aż tak źle to nie wygląda.

Ten filmik nagrałem ustawiając na 25fps i nie wygląda na jakiś zlagowany(może tylko trochę).

Tak poza to ustaw tak jak ja na tryb okienkowy i nagrywaj to okienko jako pulpit. Czyli zamiast tego gamepada wybierasz ten taki zielono-biały kwadracik i zaznaczasz obszar okna i jedziesz. Ja dużo traciłem fps jak nagrywałem normalnie, jakiś gościu mi to powiedział i spadku fps nie poczujesz jakiegoś większego.

graphic.png

Opublikowano

Daj 30 bo aż tak źle to nie wygląda.

Ten filmik nagrałem ustawiając na 25fps i nie wygląda na jakiś zlagowany(może tylko trochę).

Tak poza to ustaw tak jak ja na tryb okienkowy i nagrywaj to okienko jako pulpit. Czyli zamiast tego gamepada wybierasz ten taki zielono-biały kwadracik i zaznaczasz obszar okna i jedziesz. Ja dużo traciłem fps jak nagrywałem normalnie, jakiś gościu mi to powiedział i spadku fps nie poczujesz jakiegoś większego.

W grze nie mogę tak zrobić;c. Bo się przełącza na windows aero i odrazu wywala komunikat, że nie da się w windows aero nagyrwać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...