Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Event - Kamienie metin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Quest napisany dosyć dawno temu, może komuś się przydać. Jest w miarę obszerny opis poczynań więc można śmiało edytować pod siebie.

http://wklej.to/3zSIk

Miłego użytkowania.

Ok, opis:

3 królestwa walczą o bonus, który ustala mistrz gry przy włączeniu całego eventu. Mapa eventowa to pustynia(index mapy 63). W 3 miejsach są zesłane kamienie metin każdego z królestw(Kamień Shinsoo, Kamień Jinno, Kamień Chunjo). Są tzw. "miejsca" na podium z nagrodami, przykładowo: 3 miejsce = 10% expa, 2 miejsce = 20% expa, 1 miejsce = 30% expa. I tak dalej.

umarł

Opublikowano

To się nazywa zajebisty quest :D. Mimo , iż dość dawno pisany , to i tak najwyższym poziomie. Jak z resztą zwkle :D

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

@up

1. nie rozumiesz na czym polega event,

2. skoro respimy moba to jest to liczba, tonumber(input()) - pozdrawiam

@edit

zapomniałem dodać, że nie polecam pisać command("mm "..s) bo można to zrobić mob.spawnem z odpowiednim użyciem zmiennych i inne bajery po czym losowo spadają ustalone potwory przy czym nie zaśmiecamy logów GM :)

umarł

Opublikowano

@up

1. nie rozumiesz na czym polega event,

2. skoro respimy moba to jest to liczba, tonumber(input()) - pozdrawiam

@edit

zapomniałem dodać, że nie polecam pisać command("mm "..s) bo można to zrobić mob.spawnem z odpowiednim użyciem zmiennych i inne bajery po czym losowo spadają ustalone potwory przy czym nie zaśmiecamy logów GM :)

Widzę że masz problem nawet z dodaniem jednej zmiennej. Props.. szkoda o tym gadać, róbcie co chcecie.

Opublikowano

Widzę że masz problem nawet z dodaniem jednej zmiennej. Props.. szkoda o tym gadać, róbcie co chcecie.

Stary wytłumacz mi o co Ci chodzi bo do tej pory to ja widzę tylko spam z Twojej strony. Dajesz mi jakąś pętlę ze stoma obrotami gdzie nawet nie jest coś takiego potrzebne. Może za dużo ćpasz i nie wiesz osohodzi? Wyjaśnij bo brak mi już słów. Jakie zmienne stary?

umarł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

vps18680# ./qc kamienie.quest
QUEST : event
STATE : start
FUNCTION koordynaty(var,val)
WHEN  : login
        with game . get_event_flag ( "event" ) == 1 and pc . get_map_index ( ) ~= 63
WHEN  : button or
WHEN  : info
WHEN  : 20093.chat ("GM: Zarzšdzaj eventem")
        with pc . is_gm ( )
WHEN  : kill
        with pc . get_map_index ( ) == 63 and not npc . is_pc ( ) and game . get_event_flag ( "event" ) == 1 and npc . get_race ( ) >= 8020 and npc . get_race ( ) <= 8022
Calls undeclared function! :
string.sub
Abort (core dumped)

:(
Opublikowano

vps18680# ./qc kamienie.quest
QUEST : event
STATE : start
FUNCTION koordynaty(var,val)
WHEN  : login
        with game . get_event_flag ( "event" ) == 1 and pc . get_map_index ( ) ~= 63
WHEN  : button or
WHEN  : info
WHEN  : 20093.chat ("GM: Zarzšdzaj eventem")
        with pc . is_gm ( )
WHEN  : kill
        with pc . get_map_index ( ) == 63 and not npc . is_pc ( ) and game . get_event_flag ( "event" ) == 1 and npc . get_race ( ) >= 8020 and npc . get_race ( ) <= 8022
Calls undeclared function! :
string.sub
Abort (core dumped)

:(

wrzuć do pliku quest_functions w nowej linijce wpis string.sub bez nawiasów

57199140501148694665.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...