Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie stron i grafika. Nowa wersja.

DhivinX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OPIS: Jesteśmy grupą młodych i kreatywnych ludzi, naszą pasją jest tworzenie stron internetowych. Wszystko projektujemy w najnowszych standardach i technologiach tj. JavaScript, php5, css3 oraz html5. Nasza oferta dotyczy zarówno firm jak i osób prywatnych. Jesteśmy w stanie sprostać praktycznie każdemu wyzwaniu. Wszystkie strony wykonywane są z indywidualnym podejściem do klienta jak i oryginalnym pomysłem. Są one łatwe w obsłudze i wygodne dla użytkownika, który nie musi zagłębiać się w kod, aby dokonać personalizacji. Staramy się tworzyć je tak, aby działały one w stu procentach poprawnie na wszystkich komputerach i urządzeniach mobilnych.

ADRES: [link usunięty przez moderatora]

Tworzę nowy temat ze względu na to, że zmienił się wygląd strony.

Jesteśmy chętni do współpracy, wymiany linków, banerów. Kontakt: [email protected]

PROSZĘ O OBIEKTYWNE OCENY, JEŚLI JUŻ OCENIACIE.

Opublikowano

Wtedy podbijasz z takim info i zmieniasz treść tematu.

cls

@edt

teraz zauważyłem, że tematy się akceptuje ;o

Opublikowano

To chyba kolego ładnej strony nie widziałeś.

Tak jak poprzednia strona - nie powala...

Od kogoś kto zawodowo zajmuje się tworzeniem stron wymagał bym czegoś więcej.

Mogę zobaczyć strony w jakich gustujesz?

Krytykując coś podaj argumenty.

Ciężko jest trafić w gusta tysięcy internautów.

Czegoś więcej? Postawiłem na prostą "lekką" stronkę, bez zbędnych bajerów jQuery.

Może robię błąd, nie wiem. Uzasadnij. ;)

Moim zdaniem błędem była właśnie poprzednia strona, niezaprzeczalnie.

A jeśli chodzi o tą stronę, to prosiłbym o jakieś sugestie, próbuję się dopasować.

Z drugiej strony, dla nie których jestem konkurencją, dlatego zwykle dostaje od nich niskie oceny (po łbie). :D

Opublikowano

Mogę zobaczyć strony w jakich gustujesz?

Krytykując coś podaj argumenty.

Ciężko jest trafić w gusta tysięcy internautów.

Czegoś więcej? Postawiłem na prostą "lekką" stronkę, bez zbędnych bajerów jQuery.

Może robię błąd, nie wiem. Uzasadnij. ;)

Moim zdaniem błędem była właśnie poprzednia strona, niezaprzeczalnie.

A jeśli chodzi o tą stronę, to prosiłbym o jakieś sugestie, próbuję się dopasować.

Z drugiej strony, dla nie których jestem konkurencją, dlatego zwykle dostaje od nich niskie oceny (po łbie). :D

Jeżeli chcesz się utrzymać w tym zawodzie to powinieneś zwracać uwagę na krytykę i nie brać tego odrazu do siebie.

Co do "bajerów" to może i robisz błąd.

Jak myślisz.... Jeżeli przeciętny użytkownik wpadnie na parę stron o takiej tematyce to którą zapamięta. Twoją "szarą" stronkę, czy konkurencyjną która zawierała np. interaktywne elementy i dobrą galerię projektów?

Zrobienie "prostej" strony też nie jest wcale takie łatwe.

Musisz zadbać o czytelność i spójność informacji. Zobacz np. na te strony:

http://www.jankoatwarpspeed.com/
http://www.newcompany.name/
http://kwedo.com/
Opublikowano

Jeżeli chcesz się utrzymać w tym zawodzie to powinieneś zwracać uwagę na krytykę i nie brać tego odrazu do siebie.

Co do "bajerów" to może i robisz błąd.

Jak myślisz.... Jeżeli przeciętny użytkownik wpadnie na parę stron o takiej tematyce to którą zapamięta. Twoją "szarą" stronkę, czy konkurencyjną która zawierała np. interaktywne elementy i dobrą galerię projektów?

Zrobienie "prostej" strony też nie jest wcale takie łatwe.

Musisz zadbać o czytelność i spójność informacji. Zobacz np. na te strony:

http://www.jankoatwarpspeed.com/
http://www.newcompany.name/
http://kwedo.com/

Dzięki, teraz rozumiem o co Ci chodzi. Takiej odpowiedzi chciałem i takich oczekuję.

Teraz moja odpowiedź:

My szczerze mówiąc dopiero co zaczynamy. Strony które podałeś są naprawdę fajne, ale też robione przez bardziej doświadczone osoby, tym bardziej, że oni też od czegoś zaczynali, prawda? Dopiero po czasie nabiera się wprawy. Po dwa my nie robimy stron, za które płaci się w tysiącach, widząc portfolia, które podałeś wnioskuję, że trzeba sporo zapłacić tam za stronę.

Jeśli chodzi o krytykę to mylisz się, niczego nie borę do siebie, bo gdyby tak było to bym Was nie posłuchał i nie zmienił w ogóle wyglądu strony. ;)

Opublikowano

A mnie się strona podoba, w kod nie patrze :-)

Grafika jest na plusie, nie ma zbędnych bajerów, świetne przejście między headerem a body, strona dwujęzyczna (bardzo wielki plus!), menu proste i fajne, portfolio jako index to kiepskie wykonanie, plik www_pl.png mogliście jako diva dać, a nie obrazek wstawiać. Dziwne są przejścia po najechaniu i zjechaniu z obrazka.

Pracujcie! :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

A mnie się strona podoba, w kod nie patrze :-)

Grafika jest na plusie, nie ma zbędnych bajerów, świetne przejście między headerem a body, strona dwujęzyczna (bardzo wielki plus!), menu proste i fajne, portfolio jako index to kiepskie wykonanie, plik www_pl.png mogliście jako diva dać, a nie obrazek wstawiać. Dziwne są przejścia po najechaniu i zjechaniu z obrazka.

Pracujcie! :)

Jeśli chodzi o "portfolio jako index" masz rację, ale mam trochę pomysłów, które wdrążę jak ogarnę resztę projektów.

Nie bój się kodu, zależy mi na poprawie błędów.

Hmmm, o co chodzi z tymi przejściami? Są zbyt gwałtowne?

Opublikowano

Zbyt gwałtowne oraz dziwnie przechodzą ponownie w szarość.

Przechodzą tak samo w szarość jak i w kolor. Gwałtowne? Poprawię.

Teraz mam taką nową propozycję, lecz nie wiem czy na lepsze:

http://wrzuc.se/i/516700e8b68d0

Tu taki zmodyfikowany layout.

Nie jestem pewien tej zieleni.

Opublikowano

Nie dawaj opcji wyboru bo to tylko zbędnie zaśmieci stronę...

Według mnie nowy layout jest lepszy. Zmień tylko ten zielony kolor bo nie pasuje za bardzo do pozostałej części.

Niby tak. Myślałem nad szarym lub ciemnym fioletem bardziej matowym kolorem.

Opublikowano

Cześć. Przeczytaj to, może Wam w czymś pomogę :)

Pierwsze wrażenie?
Wchodzę na stronę - zobaczyłem tylko top, menu, logo - "To będzie dobra strona", jednak tak nie jest...
Dlaczego kolor czcionki i innych elementów jest szary??! Szaree, szare, szare... Szare = nudne... Przynajmniej używaj tej szarości z umiarem.. Możesz zrobić np. nagłówki w kolorze fioletowym/niebieskim - tylko bez tego "cienia". Ciemny niebieski, szary jest dobrze widoczny na białym tle :)

"Jak działamy?"
Znowu szare...
- nie "loga", tylko "logo".
Powiedz mi, nie ładniejsze byłoby takie - żywsze?

wwwbi.png
Możesz brać, miałem 5 min :P

Stopka
Osobiście mi się nie podoba...
Te "ciekawe linki" jakość dziwnie rozciągnięte... Zrób w stopce 3/4 kolumny i będzie lepiej :)

Wasze 'zrealizowane' strony

Jak zobaczyłem pierwszą stronę ( FOTOGRAFIK ), to myślałem że Chrome mi powiększył stronę o ok. 150-200% :O
Niestety, nie podobają mi się te strony... za duże. W FOTOGRAFIKu to coś z "galerią", "ofertą" itp. - dlaczego to jest jedna grafika? Zakładając, że klient nie ma programu graficznego, to chciałby mieć coś takiego dodawając samą treść w pliku, nie sądzisz?

Więcej się chyba nie wypowiem, bo czytając mój post pewnie niektózy nie wiedzą o co chodzi - już powolutku nie ogarniam, więc mogą być jakieś tam błędy :D
Ogólnie - popracuj jeszcze :)

Opublikowano

Cześć. Przeczytaj to, może Wam w czymś pomogę :)

Pierwsze wrażenie?

Wchodzę na stronę - zobaczyłem tylko top, menu, logo - "To będzie dobra strona", jednak tak nie jest...

Dlaczego kolor czcionki i innych elementów jest szary??! Szaree, szare, szare... Szare = nudne... Przynajmniej używaj tej szarości z umiarem.. Możesz zrobić np. nagłówki w kolorze fioletowym/niebieskim - tylko bez tego "cienia". Ciemny niebieski, szary jest dobrze widoczny na białym tle :)

"Jak działamy?"

Znowu szare...

- nie "loga", tylko "logo".

Powiedz mi, nie ładniejsze byłoby takie - żywsze?

wwwbi.png

Możesz brać, miałem 5 min :P

Stopka

Osobiście mi się nie podoba...

Te "ciekawe linki" jakość dziwnie rozciągnięte... Zrób w stopce 3/4 kolumny i będzie lepiej :)

Wasze 'zrealizowane' strony

Jak zobaczyłem pierwszą stronę ( FOTOGRAFIK ), to myślałem że Chrome mi powiększył stronę o ok. 150-200% :O

Niestety, nie podobają mi się te strony... za duże. W FOTOGRAFIKu to coś z "galerią", "ofertą" itp. - dlaczego to jest jedna grafika? Zakładając, że klient nie ma programu graficznego, to chciałby mieć coś takiego dodawając samą treść w pliku, nie sądzisz?

Więcej się chyba nie wypowiem, bo czytając mój post pewnie niektózy nie wiedzą o co chodzi - już powolutku nie ogarniam, więc mogą być jakieś tam błędy :D

Ogólnie - popracuj jeszcze :)

Dzięki za rady, gdy znajdę czas to postaram się co nieco poprawić, bo masz rację jest trochę zbyt "szaro".

Nie rozumiem tylko co jest nie tak w fotografiku, skoro klient sobie tak życzy, a próba wmówienia czego innego nic nie dała, to nic na to nie poradzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...