Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rankedy duo

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna zacząłem grać rankedy duo z kumplem. I już 3 raz mam taką sytuację, że jestem w lobby 1 pickiem, a on jest ostatnim. Czy tak jest zawsze, czy tylko przypadek ?

Proszę o odpowiedzi :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Zależy jaka jest pomiędzy wami różnica ELO :P Bo jeśli np. ty masz 1k elo a kolega powiedzmy 1.5k elo to przeważnie bedzie tak właśnie jak mówisz chyba że trafi wam sie ktoś z wyzszym elo lub jakieś kolejne duo które ma wieksze elo od was :P

krócej mówiąc to który bedzisz ty lub twój kolega w wybieraniu zależy od różnicy pomiędzy waszym elo oraz elo waszych ludzi z teamu :)

Opublikowano

I tu się mylicie, to jest totalna bujda co gadacie.

1 i ostatnie miejsce w pickach są USTAWIANE (m.in. wg. punktów i dywizji ale tutaj mniejsza o to). Nie chodzi o to, że jeżeli masz duuuuużo punktów mniej od niego to będziesz ostatni, a jak tylko troszeczkę to będziesz 2gi albo przed ostatni. Premade'y dostają pierwszy i ostatni pick zawsze (zależnie od ligi i punktów - to prawda). Kolejni premade'y w teamie dostają zazwyczaj 2 i 4, ale tu również może być 3ci pick (zależy). Tu nie chodzi koniecznie o ilość brakujących punktów do najlepszego/najgorszego...

Opublikowano

1 i ostatnie miejsce w pickach są USTAWIANE (m.in. wg. punktów i dywizji ale tutaj mniejsza o to). Nie chodzi o to, że jeżeli masz duuuuużo punktów mniej od niego to będziesz ostatni, a jak tylko troszeczkę to będziesz 2gi albo przed ostatni. Premade'y dostają pierwszy i ostatni pick zawsze (zależnie od ligi i punktów - to prawda). Kolejni premade'y w teamie dostają zazwyczaj 2 i 4, ale tu również może być 3ci pick (zależy). Tu nie chodzi koniecznie o ilość brakujących punktów do najlepszego/najgorszego...

Co ty człowieku pier******?

Kolejność zależy od "ukrytego" elo

Np. Ja jestem w 1st dywizji srebra i grałem z kumplem który też miał srebro i podobną ilość punktów to zawsze byliśmy nad sobą. A gdy gram z kumplem z IV dywizjonu na dostaje 1st picka, a on lasta

Opublikowano

Wszystko zależy od "ukrytego elo", tym ktoś ma więcej tym wyżej się znajdzie w wybieraniu postaci...

Podobnie jak w starym systemie ELO

W League of Legends znajdziesz mnie pod nickiem: OobLowoO <= Naciśnij

Zobacz mój stream na twitch'u!

Opublikowano

GŁUPI JESTEŚ

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

-,- to co ty piszesz to jest bujda jak sie nie znasz to prosze cie nie pisz nic na temat lola ...

to ktorym pickiem bedziesz podczas grania duo zalezy od dywizji i ile masz pkt jezeli roznica pomiedzy toba a kolga wynosi ok 100 pkt to on bedzie 1 a ty ostatni a jesli roznica bedzie mala ok 20/30 pkt to bedziecie 4 albo 5 pickiem

... innej zasady nie ma tylko ta ktora napisalem

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Boże, czy wy czasami czytacie Patch Notes?

Od ponad pół roku jak nie jeszcze więcej w kolejkach rankingowych na drużynę MOŻE BYĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE JEDEN PRE-MADE DUO. Tak więc albo Wy albo ktoś inny.

Albo 5 solo gra, albo 3 solo i 1 duo. INNEJ OPCJI NIE MA.

Opublikowano

Jak ja gram premade'y ze znajomym mamy pozycje różne - w sumie każda możliwa (najczęściej 1/5 i 1/3). Nasz poziom rankedów różni się tylko jedną dywizją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...