Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warrock D3D Cheat - Krok Po Kroku [Ze zdjęciami]

Gość P0L1SH_Eagle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że nie widziałem żadnego poradnika jak zrobić Hacka D3D to postanowiłem taki poradnik znaleźć i przetłumaczyć. Może takie działanie nie ma sensu na dłuższą metę ale wiedzy nigdy za wiele a więc do dzieła.

Krok 1: Instalacja SDK

W tym kroku co zrobimy to będzie pobranie C++(Ja zalecam Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition) i DirectX 9.0 SDK Update Summer 2010. Oczywiście nic się nie stanie jak użyjemy Visual C++ 2010 bo mało się różni od 2008.

Download :

Visual Studio 2010 :

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

DirectX 9.0 SDK Update Summer 2010

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6812 

Nie sądzę żeby były potrzebne skany jako że pliki są z oficjalnej strony Microsoftu.

Po pobraniu i zainstalowaniu wszystkiego musimy teraz włączyć Microsoft Visual C++ 2008 albo 2010 i na samej górze gdzie pisze Tools kliknąć w to a następnie Options.

jj9y83.png

Teraz powinno się pojawić okno z opcjami. I właśnie z lewej strony musimy znaleźć
Projects and solutions a następnie kliknąć w strzałkę żeby rozwinąć podmenu a następnie klikamy w VC++ Directories. Teraz przechodzimy do prawego okna gdzie widzimy "Show Directories For" i z menu wybieramy "Include files". Tym razem musimy kliknąć w żółta ikonkę folderu. Po chwili powinno się pojawić małe okienko(wejście) i z prawej strony klikamy na trzy kropek i wtedy wskazujemy folder gdzie zainstalowaliśmy nasz SDK. Należy pamiętać że pliki z DirectX9.0 SDK są automatycznie instalowane w [C:\Program Files (x86)\Microsoft DirectX SDK (June 2010)].Gdy będziemy wybierać SDK należy pamiętać żeby wybrać folder o nazwie Include będzie się oczywiście znajdował tam gdzie się zainstalował nasz DirectX 9.0 SDK.

xo34et.jpg

bea1vn.jpg

Po tej czynności wykonujemy to samo tylko nie w "include files" a w "library files" i zamiast folderu "include" musimy wybrać "lib" z folderu DirectX 9.0 SDK.

b544go.jpg

Krok 2: Wczytanie bazy D3D

Po tym jak skończyliśmy instalować i konfigurować wszystko z poprzedniego kroku teraz możemy otworzyć bazę D3D na której będziemy działać. W tym przypadku ja użyłem bazy Electr'a ale jak chcecie użyć innej bazy to możecie to zrobić ale należy wtedy pamiętać że to ma być baza D3D.

Bazę Electra można pobrać tutaj :

http://uploaded.net/file/s9rnfzjk 

Skany :

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/25e26c80979827709565aed777e2cb0bee3d5bb9
https://www.virustotal.com/file/4496ee689577c73714a3d5662f61e8b9d977e175a23fda48307862c2caffb61d/analysis/1345107579/

Zanim otworzymy pobraną bazę należy ją wypakować za pomocą Winrara. Po tym jak wypakujemy bazę przechodzimy do folderu z bazą i dwuklikiem klikamy w ELExTr0 D3D z rozszerzeniem "Microsoft Visual Studio Solution" a po chwili powinno się włączyć C++.

fpbbyq.jpg

Krok 3: Używanie Adresów

Po tym jak wczytaliśmy bazę powinniśmy widzieć kilka folderów z lewej strony. Najpierw rozwijamy folder "Header" i otwieramy "Addies.h" dwuklikiem. Po otwarciu Addies.h powinniśmy widzieć takie coś :

#define ADR_PlayerPointer 0x0000 
#define ADR_ServerPointer 0x0000

Zauważyliście gdzie jest 0x0000 ? To dobrze bo te zera trzeba zamienić na dobry adres który można znaleźć tutaj : http://www.mpcforum.pl/topic/764393-spis-aktualnych-adresw-oraz-struktur-do-warrocka/

Proszę pamiętać że jeżeli adres będzie zły to gra będzie się crashowała tak zwanie wyłączała albo wywalała do pulpitu.

Ok teraz dodajmy nowy adres hacka do naszej listy ... w tym przypadku No Fall Damage. Przed dodaniem No Fall Damage musimy znaleźć adres który ja już znalazłem i nim jest -> 0x102E8 (adres aktualny na dzień dzisiejszy). Gdy już mamy adres nie pozostaje nic innego jak dodanie go pod Player Pointer i Server Pointer. Po dodaniu No Fall Damage tak to wszystko powinno wyglądać :

#define ADR_PlayerPointer 0xA5348C 
#define ADR_ServerPointer 0xA5341C
#define OFS_NFD 0x102E8

33a9tva.jpg

Dobra adresy już mamy za sobą , teraz musimy dodać NFD do naszego menu.

Krok 4: Używanie Definicji

Po tym jak dodaliśmy nasze adresy tak teraz musimy otworzyć int.h a tam powinniśmy widzieć takie coś :
//Folder
int folder1=0;

//Items
int CH_Item=0;

20fvpra.jpg

Teraz kasujemy int CH_Item i wklejamy int CH_NFD=0; więc to zmienia nazwę hacka w naszym kodzie na przykład kiedy mamy No Recoil to zmieniamy na

int CH_NoRecoil=0;.

Krok 5: Używanie Source Codes

Source Code to jest ten prawdziwy kod naszego hacka który wykonuje jakąś czynność np że jak spadniemy to nie odejmuje nam HP. Source Code dla naszego NFD będzie taki :

if(CH_NFD==1)
{
*(float*)(Player+OFS_NFD) = -20000;
}

a dla No Recoil taki :

if(CH_NoRecoil==1)
{
*(float*)(Player+OFS_NoRecoil1+OFS_NoRecoil2+OFS_NoRecoil3) = 0;
}

2qrzgpf.jpg

Ogólnie Source Cody do hacka D3D są takie same jak w No Menu tylko wymagają małej zmiany ( Tutaj znajdziemy potrzebne nam Source Cody : http://www.mpcforum.pl/topic/63867-source-code-do-cheatw-no-menu/

a tutaj przykład zmiany kodu z No Menu do D3D :

No Menu :

void SUPER_JUMP()
{
if(GetAsyncKeyState(VK_CONTROL)&1)
{

DWORD dwPlayerPtr = *(DWORD*)Playerpointer;
if(dwPlayerPtr != 0)
{
*(float*)(dwPlayerPtr+Z_OffSet) = 500;

}
}
}

D3D :

if(CH_Superjump == 1)
{
if(GetAsyncKeyState(VK_CONTROL)&1)
{

DWORD dwPlayerPtr = *(DWORD*)Playerpointer;
if(dwPlayerPtr != 0)
{
*(float*)(dwPlayerPtr+Z_OffSet) = 500;

}
}
}

Krok 6: Dodawanie Hacka do menu

Po tym jak dodaliśmy adresy,definicje i source code nadszedł czas na umiejscowienie naszego hacka w menu które jest wyświetlane w warrocku. Żeby to zrobić musimy rozwinąć folder Base i otworzyć plik Base.cpp. Po tym jak otworzysz Base.cpp powinieneś widzieć folder 1 i item 1. Teraz można zmienić folder 1 na każdą nazwę jaką chcesz w tym przykładzie będzie to "[Player Hacks]".

20jmuxv.jpg

Po zmianie nazwy teraz możesz zmienić nazwę hacka z Item 1 do NFD. Hack nie będzie działał do puki nie zmienisz CH_item1 do CH_NFD.
Teraz mamy już gotowy Menu Hack na No Fall Damage. Gratulacje ;)

Na sam koniec tylko kompilujemy za pomocą F7 po tym jak nie ma błędów mamy gotowy hack. Hacka można znaleźć w moich dokumentach w folderze C++ \debug i będzie to plik dll.

2drgfep.jpg

Krok 7: Dodawanie więcej funkcji i folderów

Żeby dodać więcej funkcji do naszego menu musimy skopiować i wkleić poniższy kod do naszych funkcji hacka :

Bl4ck->AddItem (" No Fall Damage",onoff, &CH_NFD, 2);
 }

Żeby dodać nowy folder musimy teraz dodać nowy folder w definicjach pod innymi folderami :

int folder1=0;
int folder2=0;
int folder3=0;
itp...

Po tym musisz wkleić ten kod pod innymi folderami i itemsami :

{
Bl4ck->AddFolder("[Player Hacks]", folder, &folder1, 2);
if (folder1)
{
Bl4ck->AddItem (" Item1",onoff, &CH_Item1, 2);
}

Krok 8: Zmiana tytułu i czcionki

Żeby zmienić tytuł hacka w pliku Base.cpp musimy znaleźć Greetz D3D i zmienić ten tekst na dowolny.

Żeby zmienić czcionkę hacka musimy znaleźć słowo Arial i zmienić je na nazwę innej czcionki.

UWAGA

Żeby nie było fali pytań dlaczego nie działa otóż hack D3D wymaga sprawnego Bypassa jak i adresów bez nich nie uruchomisz go!

Podziękowania Dla :

Obinobi - Auto Poradnika

AdrenalinaPL - Linki oraz skany do bazy Electra

P0L1SH_Eagle - Przetłumaczenie Poradnika

Opublikowano

Nic dziwnego ze nie widziales bo wszystko jest w Dziale Tutoriale. A to sie nazywa naprawa bazy.:

http://www.mpcforum.pl/topic/843410-tut-naprawa-bazy-cyberrazzer/

A wszystko wzioles ze straego tuta nie pamietam jaki nick, bo
jest all tak samo. Moze inaczej napisane ale czytales tamten tut i
pisales troszke zmieniajac slowa.

Kto co powiedzial ze nie
bedzie dzialac bez bypassa? bedzie bypass jest do funcki asm. Do
sprawnego dzialania wystarczy Hook i detour. A wiekszosc kodow robi sie
teraz przez mem.

A baza electro jest juz Deteced!

Opublikowano

Nic dziwnego ze nie widziales bo wszystko jest w Dziale Tutoriale. A to sie nazywa naprawa bazy.:

http://www.mpcforum.pl/topic/843410-tut-naprawa-bazy-cyberrazzer/

A wszystko wzioles ze straego tuta nie pamietam jaki nick, bo

jest all tak samo. Moze inaczej napisane ale czytales tamten tut i

pisales troszke zmieniajac slowa.

Kto co powiedzial ze nie

bedzie dzialac bez bypassa? bedzie bypass jest do funcki asm. Do

sprawnego dzialania wystarczy Hook i detour. A wiekszosc kodow robi sie

teraz przez mem.

A baza electro jest juz Deteced!

Z tym się nie zgodzę ponieważ ten poradnik znalazłem na zagranicznym forum, poradziłbym przeczytać Creditsy.

Cóż nie wiedziałem że już taki poradnik istnieje więc z mojej strony mała wtopa.

Co do bypassa to niektóre funkcje go wymagają dlatego napisałem że jest potrzebny bypass oczywiście także możesz użyć Hooka i Detoura ale kto ci to udostępni ? Przecież to wszystko jest prywatne.

Co do bazy to nie moja wina ponieważ ja przetłumaczyłem tylko poradnik a on był wzorowany na tej bazie i jak wspomniałem w nim możesz użyć innej bazy nie tylko Electra.

Opublikowano

Predzej ktos udostepni hooka i detour'a niz bypassa. Aha czyli ladnie tak sie kopiuje z zagranicznych for? Ale koxu jestes. tez moge wrzucic jakis tut do transalotra.

Tak wlasciwie to wiekszosc tuta jest pod ta baze. Wiec mi nie wmawiaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...