Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

odblokowanie portow

obosheo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nietypowa sprawa otoz mieszkam w internacie, internet mam przez wi-fi. Sprawa polega na tym ze Biuro z ktorego sciagamy internet ma poblokowane porty i nie idzie grac w gry online, nie dzialaja nawet aplikacje takie jak skype, steam itd. Dostepu do routera nie mam ale czytalem ze idzie obejsc te zablokowane porty, wie ktos moze jak to zrobic ?

z gory dziekuje.

@Edit. Nie wiedzialem gdzie zalozyc temat wiec zakladam tutaj :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

naucz się więcej niż podstawy to może zrobisz, normalnie nie ma możliwości

najłatwiej włamać się z wewnątrz sieci czyli z dowolnego kompa wpiętego bezpośrednio do routera, połowę sukcesu masz za sobą ;)

nie potrafisz, szukaj kogoś kto to zrobi jak należy albo tutoriali na necie jak włamać się i odpowiednio ustawić konkretny model routera który udostępnia internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Probuj wejsc przez strone konfiguracyjna (chociaz jak ktos potrafil poblokowac porty to passy tez pewnie zmienil) albo przez telnet (ale nie zawsze routery maja opcje polaczenia przez telnet).

Mozesz pokusiec sie o fizyczny dostep do routera, wtedy tylko musialbys go zresetowac i ustawic takie same ustawienia przynajmniej do wifi, ale znajac zycie rutery w internatacg maja troche wiecej do przekonfigurowania wiec taka opcja jest bardzo ryzykowna.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi, jesli nie ma mniej ryzykownego sposobu to wole nie probowac czasami narobie sobie syfu :)

Probuj wejsc przez strone konfiguracyjna (chociaz jak ktos potrafil poblokowac porty to passy tez pewnie zmienil) albo przez telnet (ale nie zawsze routery maja opcje polaczenia przez telnet).

Mozesz pokusiec sie o fizyczny dostep do routera, wtedy tylko musialbys go zresetowac i ustawic takie same ustawienia przynajmniej do wifi, ale znajac zycie rutery w internatacg maja troche wiecej do przekonfigurowania wiec taka opcja jest bardzo ryzykowna.

Nie opisalem do konca, wiec sa 3 internaty obok siebie kazdy ma chyba swoj router a glowne biuro gdzie kieruja tymi calymi polaczeniami czy uj wie czym ( nie wiem nie znam sie ) jest w 4 budynku obok zeby miec internet musialem podac im swoj adress mac a internet pobieram z internatu w ktorym jestem. Pomieszane wiem, sam sie na tym nie znam wiec mi nawet ciezko to wytlumaczyc. Takze o jakis fizyczny dostep jest ciezko bo nawet nie wiem gdzie bym musial sie udac.

Pzdr. I nie smiejcie sie :p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To popros grzecznie administracje zeby odblokowala okreslone porty tcp i udp (jakie tam potrzebujesz) pod pretekstem ze chcesz otworzyc strone www ktora korzysta z tych portow aby sie z niej uczyc. Jak sa nie kumaci to zrobia bez problemu, ale zawsze jest szansa ze poprostu nie zgodza sie na odblokowanie. Tylo zebyc nie zapamietal sobie tego o portach na stronie www, bo to co napisalem to bzdura i podpucha. Serwer www http korzysta zazwyczaj z portu 80 ktory jest domyslnie odblokowany na kazdym routerze.

Opublikowano

teraz nie trzeba routera by blokować, wystarczy jak sieć oparta na switchach to można sobie odpuścić jakiekolwiek włamy czy zmiany bez wiedzy głównego administratora

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...