Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy odpalam minecrafta, to czasami (dosyć często) na ekranie zaczynają migać czarne paski, po czym wyskakuje komunikat:

The NVIDIA OpenGL Driver encountered an unrecoverable error and must close this application

Error 12

Gdy nacisnę ok gra się wyłącza i pisze:

Instrukcja spod "0x4da8c059" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x4dbdc8d0"

Pamięć może być "read"

Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji.

Mój komp:

Intel® Core2 CPU

E7500 @2.93GHz

2.93GHz, 3,50 GB RAM

Windows XP

Mam minecraft premium.

mca.png

Opublikowano

Może masz stare sterowniki do karty graficznej polecam ściągnąć nowe!!!

373_sygnatura.jpg

To nie sprawiedliwe człowiek pisze nabija posty w nie związanym temacie i dostaje warna -5 w plecy :/

A ja się tak bardzo staram z 91/100 ostrzeżeń z 2013-07-26 11:15 xD

Opublikowano

Jednak nie. Nie wszystko działa. Po jakimś dniu od zaktualizowania sterowników podczas gry wyskakuje komunikat:

Too many errors occurred, which incidates a serious problem from we cannot recover. This application must close.

Error code: 1

Would you like to visit [i jakaś stronka nvidii]

Gdy klikam tak przenosi mnie na tą stronę, a gdy nie to wyskakuje:

Instrukcja spod "0x07e5c059" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x07fac8d0, Pamięć nie może być "read".

Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji.

Naprawdę nie wiem, co może być przyczyną. Błłłłłłłłłagam pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mca.png

Opublikowano

Nie wiem czy ci to pomoże, lecz gdy grałem na lapku w MC z kartą Nividii miałem podobne błędy. Wystarczy, że kliknąłem PPM na minecraft.exe i uruchomiłem go ze zintegrowaną kartą graficzną. Spróbuj tak, mi działało, aczykolwiek gra była mniej "wydajna"

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jak to zrobić. Jakby co to mam premium i WIN XP ale nie wiem, czy tam się jakoś inaczej to włącza.

mca.png

Opublikowano

Sprawdź, czy twoja płyta główna wspiera zintegrowaną grafikę. Najszybciej to zrobisz wpisując swój model w google i znajdziesz jej specyfikacje.

Przeglądając twojego procka na necie muszę cię zmartwić. Gdyby nawet twoja płyta główna wspierała tą opcję, to na nic by się to nie zdało, gdyż sam twój procek jej nie wspiera :/

Opublikowano

Niestety to też nie działa. Po prostu gra się zawiesza i nie da się grać. Chyba na moim kompie se w Minecrafta nie pogram, ale dzięki za pomoc.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...