Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wybór klasy

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zacząłem ostatnio grać w wersję SEA i chociaż mam parę problemów to jakoś idzie..

Zastanawiało mnie jaką klasę wybrać. Na początku wybrałem Kali, ale jakoś jej skille nie są na początku jakoś silne.. I tutaj moje pytanie bo na razie nie grałem więcej :

Jaka klasa lepsza - Academic czy Kali. Oczywiście chciałbym też byście podali mi 2 profę jaką wybrać by grało się najlepiej czyli buffy, stuny, skille AoE, fajne DMG.. Najlepiej by tą klasę/profę brano również do pt równie chętnie co Sharpshooter czy mercenary

Chciałbym by odpowiedź była napisana przez gracza który poznał dobrze obie klasy, a nie wyczytał info w necie.. To i ja potrafię.. Oczywiście czemu powód wyboru itd. Ma się znaleźć :) Daje like za sensowne odp. ^^

W grę wchodzą tylko te 2 klasy - Academic i Kali

Zbieram like ;x

Opublikowano

żadna postać na początku nie ma specjalnie mocnych skilli, co do wyboru, nigdy nie wbiłem się mocno lvlem na Kali więc wypowiem się co do Academic:

Ta postać zadaje w miarę mocne obrażenia, dzieli się na alchemist czyli magicznego academica, który walczy bardziej w zwarciu - posiada MOCNE buffy i bardzo dobry dps jednak poza tymi dziwnymi białymi stworzonkami, które w PvP są absolutnie bezuzyteczne nie ma nikogo do pomocy.

Druga ścieżka rozwoju to engineer czyli fizyczny academic walczący na długi dystans, mający do pomocy robota bojowego Alfrido oraz mechaniczne kaczuszki, których jak naspawnujesz 4 (chyba tyle to max) to złapany przeciwnik nie wie co się z nim dzieje, podobnie z Alfredo, jednak najpierw musza dojść do celu. Kaczki i Alfrido jednak są w PvP o 3 nieba lepsze niż gluty alchemika więc ja wybrałbym Academic Engineer i rozwijał się w stronę kaczuszek i wieżyczek bojowych - te drugie też mają niebotyczne pierd*lnięcie.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Mogła byś coś bardziej napisać o tych buffach? Co z pt? Bo jednak wydaje mi się że Academic jest lekko słabszy od sharpshooter jeśli chodzi o PvE... Kali jednak wygląda na szybką postać która zadaje szybkie obrażenia w krótkim czasie.. DPS :)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Jej skille dają ci stacki, które wymieniasz na buff, w zależności ile masz stacków siła buffa rośnie, daje on bodaj critical chance, HP, MP, Cooldown i obronę, z tym że im więcej masz stacków tym więcej bonusów da buff tobie i osobom w twoim otoczeniu, dodatkowo możesz healować.

Ogólnie Sharpshooter to najsłabsza postać w grze, ma najniższy DPS co nie znaczy że jest mały. Jeśli umiesz zbudować swojego Academica nie odstanie nawet na krok od pozostałych klas.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Hmm.. Po namyślę, sprawdzeniu skilli itd. Wybrałem Kali :) Jej skille bardzo mi się podobają i zadają fajne dmg, chociaż Academica też sprawdzę.. I jeszcze jedno ;) Orientujesz się mniej więcej jak to jest z ceną itemków dla academica? Chodzi mi o różnice czy eq academica jest droższe, czy tańsze od Kali.. Głównie potrzebuję info o eq na początkowy lvl 5-16 bo jednak eq na 24 będę craftował sam..

Oczywiście like i czekam na odp. ^^

Zbieram like ;x

Opublikowano

Up like ;)

Dokładnie o to chodzi... EU - 40 lvl max, itemy max epic, brak koni, brak petów do kupienia, ceny z kosmosu...

SEA - 50lvl max, po epic są jeszcze unikalny i legendarny, konie, pety, ceny całkiem całkiem, otwarty park rozrywki :)

Rozumiem że EU jest świerze.. Ale jedynymi wpisami na ich stronie czy nowościami na forum są : GM bawi się w kotka i myszke ;o... 40 lvl max gratulujemy ( można wbić na upartego w 2 tyg ;/ ) i to wsio ;) Ostatnio wprowadzili ze 4 nowe dungi.. Jej ;)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Nie dosc ze na SEA 50 lvl max to jeszcze SDN gdzie bez zgrania go nie zrobisz. A na upartego na EU wszystkie nesty robisz solo :)

Opublikowano

Ja grałem na SEA i wbiłem 13 lvl :D

Teraz sobie pykam z kuzynami na EU i mam już 14 lvl :)

A na SEA jest jeszcze ta 1 inna postać z pistoletem tak? bo na EU jej nie widać.

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...