Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólnie o pieniądzach i pewności siebie

Messor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry.Mówi się, że pieniądze szczęścia nie dają, a to gówno prawda tak naprawdę.Mając pieniądze jesteśmy bardziej pewni siebie, jesteśmy otwarci na ludzi, niczym się nie przejmujemy, wyglądamy na wyluzowanych i tacy jesteśmy.Możemy realizować swoje pasje i zainteresowania.Ogólnie cieszyć się życiem, a bez pieniędzy człowiek jest niestety w dzisiejszym świecie nikim.A wy co sądzicie o tym?

Opublikowano

Jeśli pewien siebie jesteś tylko dzięki pieniądzom to to złudzenie a nie pewność siebie...

Pieniądze szczęścia nie dają. Pomagają w jego osiągnięciu ale nie są niezbędne.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

To prawda w dzisiejszych czasach, gdy nie masz kasy nikim jestes, nie masz przyszłosci, wszystko wokoł pieniędzy się dzieje i zawsze tak będzie

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Dla niektórych Ci z pieniędzmi są "lepsi" ..

Chociaż w dzisiejszym świecie tak to wygląda, masz kasę jesteś kimś.

Oczywiście to nie znaczy że normalni ludzie są gorsi.

Ale dla niektórych z mojej szkoły ktoś kto nie ma lub nie ubiera się w ciuchu Stopro to biedak.

Tak samo jest z muzyką, ktoś lubi to albo to, kwestia gustu.

U mnie w szkole to tylko polski rap, nie lubisz to hejty...

Co się wyprawia z tymi ludźmi w dzisiejszym świecie :(

Tak to już jest, nic nie zmienisz.

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Hmm powiem wam że jestem młodym iluzjonisą i szczerze ci powiem że pewności siebie i otwarcia na ludzi nie dadzą ci pieniądze. Tak jak wyjść na miasto i poczarować komuś na ulicy, sam się o tym przekonałem, możesz być bogaty w cholerę ale twoje hobby pozwoli być ci bardziej otwartym na ludzi i da ci ogromną pewność siebie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

serio chce sie wam gadac o takich rzeczach na mpc? kazdy wie, ze pieniadze same w sobie nie dają szczescia ale bardzo pomagają w jego osiągnieciu

Opublikowano

Bry.Mówi się, że pieniądze szczęścia nie dają, a to gówno prawda tak naprawdę.Mając pieniądze jesteśmy bardziej pewni siebie, jesteśmy otwarci na ludzi, niczym się nie przejmujemy, wyglądamy na wyluzowanych i tacy jesteśmy.Możemy realizować swoje pasje i zainteresowania.Ogólnie cieszyć się życiem, a bez pieniędzy człowiek jest niestety w dzisiejszym świecie nikim.A wy co sądzicie o tym?

Głupota i jeszcze raz Głupota

myślisz że człowiek bez Milionów nie może być Pewny siebie i cieszyć się życiem ? to jesteś w błędzie

ja Np: cieszę się z tego co mam czyli kochającą rodzinę i super przyjaciół na których mogę zawsze liczyć więcej mi do szczęścia nie potrzeba

i za żadne Pieniądze bym tego nie zamienił :)

Nima :rolleyes:

Opublikowano

Gdybyś miał miliony, a nie miałbyś z kim się nimi dzielić, nie dałyby Ci szczęścia. A czy pieniądze dają pewność siebie? Wątpię. Raczej rodzą pychę i poczucie wyższości. Nie mówię, że u każdego.

Opublikowano

Pieniadze uzalezniaja od tego zacznijmy. Jezeli jestesmy bogaci i duzo zarabiamy pieniazkow to chcemy ich wiecej po pewnym czasie i wiecej i wiecej.

Ogolem mi szczescie nie daja pieniadze. Narazie nie sa mi zbytnio potrzebne do zycia, raz na tydzien dostaje 30zl zebym sobie wydal na co chce(1g :)) i nie potrzeba mi wiecej. Szczescie daje mi towarzystwo przy ktorym dobrze sie bawie i tam nie mam sie czym martwic.

sstwc.jpg

Opublikowano

Dla niektorych liczy się kazdy pieniądz, ponieważ zapewnia stabilnosc - ja tak mam. Nie jestem bogaty, ale nie jestem tez biedny. Mam pieniądze tylko na niezbędne rzeczy. I np jeśli bym tych pieniedzy nie dostał/nie zarobił to utraciłbym stabilnosc a tym samym pewnosc siebie i tak dalej. Także w moim przypadku pieniądze duzo znaczą i dodają pewnosci siebie. W dzisiejszych czasach wszystko opiera się na pieniądzach. Ludzie dla pieniędzy robią wszystko. Ale najwazniejszą kwestią, oczywiscie moim zdaniem, jest to czy człowiek pieniądze potrafi docenić. Gdzieś tam, chyba na kwejku było napisane, ze Bill Gates byl w restauracji i dał kelnerowi 5 dolarow napiwku, ten sie obruszył i krzyczy zbulwersowany ze jego syn był tutaj i dostal od niego 5000 dolarow. A Bill na to ze jego syn jest synem miliardera a on jest synem farmera I to się idealnie odnosi do tego co ja tutaj piszę. Docenianie pieniedzy. Ktoś kto cięzko pracuje na kazdy grosz potrafi docenić pieniądze, a jak ktoś dostaje je za nic to tak naprawde nie zna wartosci pieniądza.

Generalnie, mozna powiedzieć tak ze to wszystko zalezy od tego jaki jest człowiek. Mamy 16-latkow ktorzy są zjebanymi debilami bo w zyciu nie przepracowali godziny i dostają kasę od matek - nie doceniają pieniędzy i wydają ją na nie wiem kurde, spodnie za 5000 dolarow. (KTO NORMALNY KUPUJE SPODNIE ZA TYLE, WTF GUYS) Ale mamy tez 16 latka, ktory pracuje dzień w dzień po 15 godzin aby zarobić uczciwie cięzkie pieniądze. Nie wyda ich na byle co, bo przepracował te 15h i nie chce zeby jego wysiłek poszedl na cos durnego.

Opublikowano

"To oczywiste to truizmy ludzkości.

Hajs jest zamiennikiem a sam nie ma wartości.
Sos potrzebny jest nam żeby się rozwijać
zapewnić lepszą przyszłość działać nie przemijać.
Klatka, ławka znam ten standard bar mleczny
tylko szaleńcy mogą niech cieć go polepszyć.
Otwórz oczy."

~Sokół (Ten od rzutu fanem w dal)

Opublikowano

"To oczywiste to truizmy ludzkości.

Hajs jest zamiennikiem a sam nie ma wartości.

Sos potrzebny jest nam żeby się rozwijać

zapewnić lepszą przyszłość działać nie przemijać.

Klatka, ławka znam ten standard bar mleczny

tylko szaleńcy mogą niech cieć go polepszyć.

Otwórz oczy."

~Sokół (Ten od rzutu fanem w dal)

ezNddtO.gif

Dzisiaj bez hajsu jest trudno. Pieniądze dają szczęście i to jest prawda, tylko w zależności jak się je wykorzystuje. Jeśli jest się głupim to "wszystko do nas wraca" nawet jak robimy coś nie świadomie. Ludzie mają to do siebie że jeśli widzą w czymś korzyści to się potrafią przypodobać itd. Jak ktoś ma kasę i umie znaleźć ludzi którzy są szczerzy to będzie szczęśliwy bo będzie miał kogoś na kim może polegać (jak tej osobie umrze mama to kasa ci jej nie zwróci, dobrzy znajomy zawsze będzie wspierał kolegę), a jeśli nie to prędzej czy później doświadczy samotności.

Opublikowano

Szczerze, to nie chce być tak bogatym, żeby mi odwaliło jak pewnemu panu na K.

Nie będe się wypowiadał na ten temat, bo JA nie mam pieniędzy, tylko moi RODZICE. Podpiszę się jedynie pod słowami Hrabii :)

Opublikowano

Prosty przykład z życia wzięty. Mam do wyboru kilka dróg zawodowych. Świadomie wybieram tę, która dostarcza mniej kasy, ale wykonywana praca będzie mnie interesowała. Nie mogłabym robić czegoś, co doprowadzałoby mnie do szału tylko po to, by mieć większą kwotę na koncie w banku. Forsy chciałabym mieć tyle, żeby żyć na poziomie, móc zapewnić byt moim przyszłym dzieciom i nie musieć martwić się co włożę do gara.

Pewność siebie? Nie wydaje mi się, że to z tego wynika. Raczej z samozadowolenia i spełnienia. Jeśli ktoś opiera swoje 'ja' tylko na pieniądzach, to raczej nie jest zbyt wartościowym człowiekiem. Sztuczna pewność siebie, którą uszczuplenie dochodów może złamać. Hajs pomaga w osiągnięciu szczęścia, ale trzeba jeszcze umieć z niego korzystać w taki sposób, by samemu sobie nie zaszkodzić.

#don't care

Opublikowano

Przykład; Kochasz się w jakiejś lasce, a masz miliardy, a ona na ciebie zlewa, i co szczęśliwy jesteś ? Ja by nie był ;<

Opublikowano

Przykład; Kochasz się w jakiejś lasce, a masz miliardy, a ona na ciebie zlewa, i co szczęśliwy jesteś ? Ja by nie był ;<

Nie oszukujmy się. Miałbyś miliardy to 80% dup na świecie jest Twoich.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Dla niektórych Ci z pieniędzmi są "lepsi" ..

Chociaż w dzisiejszym świecie tak to wygląda, masz kasę jesteś kimś.

Oczywiście to nie znaczy że normalni ludzie są gorsi.

Czy ktoś kto jest bogaty nie może być normalny ?

Kocham mame

Opublikowano

Jeśli pewien siebie jesteś tylko dzięki pieniądzom to to złudzenie a nie pewność siebie...

Pieniądze szczęścia nie dają. Pomagają w jego osiągnięciu ale nie są niezbędne.

Nic poza tym

Opublikowano

Szczerze to uważam, iż pieniądze są ważnym elementem w życiu, gdyż bez nich dochodzi do rozłamów/ ludzie popełniają czasami samobójstwa etc. a więc jakieś ważniejsze dla człowieka emocje odgrywają. To jest zależne od tego ,,Które pieniądze szczęście dają". Moim zdaniem pieniądze którzy mają rodzice i przechwalanie się nimi bez jakiejkolwiek pracy jest chore i to szczęścia tak na prawdę nie daje. Jednakże, gdy zarobisz je ciężką pracą/myśleniem to człowieka mogą cieszyć.

Nie uważacie tak?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Moim zdaniem pieniądze którzy mają rodzice i przechwalanie się nimi bez jakiejkolwiek pracy jest chore i to szczęścia tak na prawdę nie daje.

O tak.. mam bardzo dużo takich osób u mnie na roku. Strasznie zarozumiałe ciołki, które uważają, że mają świat u stóp. Myślą, że w związku z tym mogą jawnie i bez żadnych konsekwencji gardzić całym "plebsem". Patrząc na nich stwierdzam, że są bardzo szczęśliwi, a przynajmniej na takich wyglądają... xD

#don't care

Opublikowano

Nie oszukujmy się. Miałbyś miliardy to 80% dup na świecie jest Twoich.

Ta, a może kocham tylko 1? I ta jedna na mnie zleje?

Opublikowano

Jestem osobą, która pieniądze widziała w większej ilości jak dostała 450 zł na miesiąc na studia. Bez nich ciężko żyć, ale człowiek jest bardziej pewny siebie, gdy sam sobie wszystko zawdzięcza, niż papierowi i żelazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...