Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do Gtx 660 SLI

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki procesor nadaje sie do 2x Gtx 660 sli.

Podkrecenie wchodzi w gre, ale maksymalnie do 4,2Ghz.

Druga część tematu:

Czy ta karta bedzie lepsza niz Ati Radeon,HD 7850 w rozdzielczosci Full HD (chodzi mi o 1 karte)?

Glownie bede gral w Battlefieldy 3,4

Crysis 3

Tomb Raider

Minecraft (sporadycznie)

League Of Legends

Watch Dogs

Gta V (jesli bedzie na pc)

Opublikowano

Czy ta karta bedzie lepsza niz Ati Radeon,HD 7850 w rozdzielczosci Full HD (chodzi mi o 1 karte)?

Tak, w grach z optymalizacją pod Nvidie ;).

Pamiętaj, że pojedynczy układ będzie lepszy niż 2.

Jaki procesor nadaje sie do

Mocne 4 rdzenie intela (SB/IB) powyżej 4,0ghz.

4,5 bym jednak doleciał ;).

Opublikowano

Najlepiej 2500K + HR-02 B&W + P67 Pro 3 B3 i jedziemy :D

Lecz pamiętaj, że inwestowanie w SLI czy CF jest dobre tylko wtedy gdy łączy się karty z wyższego segmentu, a nie średniego.

Dodatkowo dochodzą problemy z temperaturą i pomieszczeniem kart w budzie xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Najlepiej 2500K + HR-02 B&W + P67 Pro 3 B3 i jedziemy :D

Lecz pamiętaj, że inwestowanie w SLI czy CF jest dobre tylko wtedy gdy łączy się karty z wyższego segmentu, a nie średniego.

Dodatkowo dochodzą problemy z temperaturą i pomieszczeniem kart w budzie xD

Ciekawe, jak wsadzi drugie 660 na Pro3 (B3) xD

Opublikowano

o kur... nie pomyślałem xD

Dałem standardowy zestaw do o/c 2500K xD

W takim razie tak:

Z77 G55 + 3570K + HR-02 B&W aczkolwiek nie jestem pewien czy ta mobo wspiera SLI chociaż dwa sloty PCI-E x16 ma xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Aha, a która będzie lepsza do tych gier, które napisałem na początku ?(karta ma wystarczyc na okolo 3 lata).

Cena obu kart jest prawie taka sama, ale mowili, ze 660-tka ma mniejsza szyne danych, czy to obnizy jej osiagi za pare lat ?

Głównie będę grał w Battlefielda 4.

Gdy wydali gameplay, który był nagrany na Radeonie HD 7990 zastanowilem sie czy kupowanie nvidi wogole sie oplaca, bo przecierz PS4 ma miec podzespoly AMD.

Opublikowano

PS4 ma mieć procesor od AMD na bazie modułów czyli tak jak FX'y = gry będą pisane na PS4, potem przepisywane na PC i będzie optymalizacja (raczej, miejmy nadzieję xD)

Lepiej kup jednego radka 7970 GHz edition od Sapphire i miej, bo GTX 660 lub GTX 660 Ti kosztują dużo, a ten słabszy konkuruje z radkien 7850 po OC a Ti konkuruje (raczej przegrywa już) z znacznie tanszym radeonem 7870XT.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

PS4 ma mieć procesor od AMD na bazie modułów czyli tak jak FX'y = gry będą pisane na PS4, potem przepisywane na PC i będzie optymalizacja (raczej, miejmy nadzieję xD)

Już mamy Crysisa 3 "pod AMD" i FX na 5 GHz dostaje po dupie od 3470

Lepiej kup jednego radka 7970 GHz edition od Sapphire i miej, bo GTX 660 lub GTX 660 Ti kosztują dużo, a ten słabszy konkuruje z radkien 7850 po OC a Ti konkuruje (raczej przegrywa już) z znacznie tanszym radeonem 7870XT.

Jak ma kasę to faktycznie lepiej, bo SLI to więcej prądu, często problemy z grami etc.

Opublikowano

Aha, a jeszcze jedno pytanie nie zwiazane z tematem troche: Duzo osob przy zestawach komputerowych proponuje zasilacz marki XFX, czy on jest dobry, bo sa bardzo tanie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...