Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] paru pluginów i programów ;P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka !

Po 1: Jak nazywa się program i jak to robić dokładnie zeby z mojego save'a przekopiować sam zamek na mapę serwerową? :P

Po 2: Jak zrobić tak, żeby ludzie po wbiciu na serwer mieli do wyboru (w moim przypadku) 3 frakcje, po których dołączeniu nie może już jej opuścić (ranga w permissions)

Po 3: Jaki plugin na gildie polecacie, oprócz factions, bo chcę dać ludziom gotowy zamek w każdej frakcji, i nie chcę żeby jednocześnie go za szybko zniszczyli grieferzy. Chodzi mi o to, żeby był jakiś zarządca ustalający tam mniej więcej coś a'la ownery w factions, ale żeby np. wróg nie mógł osobom z przeciwnej frakcji niszczyć gildyjnego terenu kiedy np. ich nie ma, bo wtedy zabawy zero.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Wystarczy wgrać plugin multiverse, wrzucić mapę, skopiować i wkleić. Możesz też użyć MCedit, ale z tym więcej zachodu.

2. Zrób wybrane rangi w PermissionsEX i dodaj commandblocki z /pex user @p group set <ranga>, byłyby 3 takie commandblocki z guzikami, które najpierw dawałyby rangę, a potem teleportowały.

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Command blocka spawnujesz /give nick 137 1 . Włączasz je w server proporties command.block - true. Jest to maja konsolka w którą wpisujesz polecenie które jest wykonywane po wysłaniu sygnału redstone :) coś jeszcze ?? :)

Opublikowano

OwnServer.pl - zawsze fajny :D

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

Dobra, zdecydowałem z kumplami, że weźmiemy craftserve ;P Fakt, drogo dosyć ale za to ładne parametry ma ;)

Jest jakiś polski poradnik do tego SimpleClans? Z grubsza chodzi mi o to, żeby można było robić spore tereny frakcji, oczywiście z jakimiś limitami, żeby dało się ustawiać coś a'la "ownery" we 'Factions' - żeby pierwsza lepsza osoba dołączona do frakcji nie niszczyła wszystkiego. I żeby była jakaś podstawowa ochrona na niszczenie się między frakcjami, tj możliwość otwierania między sobą skrzynek powinna być, ale już niszczenie większych budowli raczej powinno odpadać.

Ps. Dzięki za zainteresowanie ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dzięki ;) Pozostał punkt 3.

A odbiegając nieco - jaki hosting polecacie? VPS odpada - nie ogarniam ;d

Mogę ci postawić serwer na VPSie jeżeli chcesz. Z wgraniem modów.

Więcej info PW.

Opublikowano

axe

Dobra, zdecydowałem z kumplami, że weźmiemy craftserve ;P Fakt, drogo dosyć ale za to ładne parametry ma ;)

mimo wszystko polecam ownserve. jest o połowę tańszy, a prawie nigdy nie zdarzały się problemy ;) jestem bardzo zadowolony z ich usług, dodatkowo dodają kanał mumble.

nawet przy np. 35/30 osób nie ma lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...