Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terra

ZylastyDrag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, gdzie mozna dostac jakies terrarium w wymiarach 150x80x80 lub jakies wieksze niz te ktore podalem?

Oczywiscie w Warszawie, lub dowoz do Warszawy. Najlepiej linki z aukcji internetowych, lecz jesli w sklepie to jedynie w Warszawie.

DAJE LAJKI

Opublikowano

Nie wiem czy chodzi Ci o zwykły baniak tak jak do akwarystyki czy taki specjalny ( nie wiem czy taki jest ), jeśli taki zwykły to pamiętaj że w przeliczeniu na litry to aż 960 litrów :)

Praktycznie każda firma która ogłasza się na allegro wysyła baniaki, ja polecam zadzownić do tych ziomków :) na pewno na zamówienie zrobią większy baniak.

Sam zamawiałem od nich akwarium 150x50x60 lecz dla ryb a nie dla wężów heh;d

http://allegro.pl/terrarium-120x50x60-szklo-6mm-promocja-robizoo-i3139375663.html

Wgl. to sam mogłeś się postarać, każda firma praktycznie robi baniaki na zamówienie, więc wklepanie w allegro to nie problem i zadzownienie też.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ja tylko podałem Ci link do jeden z aukcji pewnego sprzedawcy, dzwonisz do niego i mówisz ż chcesz 200x80x80 a on Ci wycenia i jeśli się zgadzasz to zamówienie realizują i tyle ....

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Muszę wiedzieć czy jeśli chcesz tam trzymać jakiegoś węża czy ptaszniki etc. to szkło musi być specjalnej budowy ? czy może być takie jak do akwarium ?? jeśli tak to oblicze.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jak szkło ma być proste to tak jak do akwarium :)

Jeśli chodzi Ci o takie szkło jak w linku to jestem w stanie Ci obliczyć koszty baniaka 180x80x80

http://sklep.roslinyakwariowe.pl/akwaria-szafki-zestawy/akwaria-standardowe/akwaria-160cm-dlugosci/akwarium-160x60x60-12mm-576l-p-5599.html

Jeśli takie to koszt takiego zbiornika 180x80x80 są różne, zależy z jak grubego szkła ma zostać wykonane, przy takim baniaku do akwarystyki, grubość powinna wynosić 20mm.

Ten twój stówr nie jest taki nerwus że, będzie walił po szkle ? jeśli nie to taki baniak można wykonać z szkła 6mm i wtedy koszt będzie w okolicach 550-650 ( zależy od dostawcy),

przy szkłe 4mm koszt to ok. 400-500 zł a przy 8mm ok 1000 zł, + ceny automatycznie się obniżają bo taki baniak nie potrzebuje wzmocnień podłużnych i poprzecznych, które muszą być do zastosowań akwarystycznych bo inaczej by się skończyło powodzią.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ale na co 16mm ? przecież nie będziesz tam nalewał wody, więc oporu nie będzie więc akwarium nie ma jak pęknąć, rozumiem jakbyś chciał tam nalać wody i trzymać rybki to by momentalnie pękło, ale tutaj chodzi tylko o stabline podłoże, nie wiem gdzie to chcesz umieścić, jak na ziemi to moim zdaniem szyba 6mm lub 8mm będzie w sam raz.

Można to samemu zrobić, tzn. chodzi CI o sklejenie 5 części szyb, można ale problemów będzie przy tym dużo, po pierwsze smród silikonu, a po drugie wykończenie a po trzecie wielkość szyb, gdzieś upuścisz etc.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jeśli tak twierdzisz to jak jest, osobiście nigdy nie miałem terrarium i osobiście myślałem,że nie potrzeba aż tak grubgo szkła bo poco ? ptasznik jej nie rozwali, wąż ? to samo... inna sprawa jest z akwarystyką,gdyż napór wody jest tam ogromny.

Jeśli grub szkło to cena autoamtycznie będzie wyższa, no niestety.

Ja polecam Ci wbić na allegro, wklepać np. rozmiar 80x35x40 i wziąć numer do sprzedawcy, dzwonisz i pytasz ile będzie kosztowało xxx o xxx wymiarach itd :)

nieregulaminowa sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...