Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WW] Nie wyszukuje serwerów.

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jak w temacie mam problem z Call Of Duty 2 gdyż dopiero co zainstalowałem orginalną grę i gdy wybieram tryb multiplayer nie chce mi wyszukać serwerów pisze "Pobieranie informacji z serwerów" i tak

co chwile czekałem nawet 1h... jakieś pare miesięcy temu normalnie chodziło, próbowałem reinstall, wyłączenie antywirusa i firewall ale to nic nie pomaga pomocy ;/

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Zmieniałeś filtry wyszukiwania?

Jaką masz wersję CoDa?

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Zmieniłem filtry wyszukiwania

Wersje mam 1.0

Opublikowano

http://www.speedyshare.com/jgCyE/cod2-kaje11.rar

https://www.virustotal.com/pl/file/c24896570e69d904d3b152e61ced7501bdab3c105680ec31666d1fb4804a9c07/analysis/1365438943/ 

Podmień te pliki w głównym folderze CoD2. Prawdopodobnie używasz zmodyfikowanej binarki :)

#EDIT: Damn, 5 razy edytowałem posta przez zepsuty system Code ._.'

#EDIT2: Powyższe pliki to oryginalne binaria dla wersji angielskiej gry! Dwa posty niżej znajdują się dla polskiej.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Niestety ale jest to samo tylko że te twoje pliki nie odczytują "ł,ą,ś,ć" itp ;D

Opublikowano

teusz0724k, dnia 08 Kwie 2013 - 18:50, napisał:

Niestety ale jest to samo tylko że te twoje pliki nie odczytują "ł,ą,ś,ć" itp ;D

Wybacz! Posiadam zainstalowaną wersję angielską (ze względu na ułatwione tworzenie modów) i stąd ten problem. Niżej oryginalne pliki z płytki polskiej edycji językowej:

http://speedy.sh/nvmAB/CoD2MP.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/2c26dda53ea2ea0ac9713252b431cba48523dbc9cd9687e5883e52069eefa53f/analysis/1365443913/

Mógłbyś wrzucić tutaj plik servercache.dat? Chciałbym zobaczyć na czym się zatrzymuje proces. Jeżeli nie masz owego pliku - przejdź o jeden folder 'w górę' i sprawdź we właściwościach, czy katalog CoD2 nie jest do odczytu.

Opublikowano

Już ci podaje link do downloadu z servercache

Opublikowano

Brak skanu, linki dodajemy w code.. Jedna godzina na umiejscowienie raportu skanowania.

Po rozmiarze wygląda w porządku. Jedyne co mi przychodzi na myśl, to uruchomienie gry w trybie admina lub usunięcie aktualnego cfg.

Jeżeli posiadasz win7, to spróbuj włączyć w trybie zgodności winxp.

Opublikowano

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, gdy wcisne przycisk "~" obok klawisza "1" włącza sie konsola wpisuje /connect i ip to mi serwa wyszukuje, to dlaczego nie może odrazu wyszukiwać ? ;/

Opublikowano

Mógłbyś mi powiedzieć, co się dzieje, gdy zrobisz tak:

Start > Uruchom > Cmd > ping cod2master.activision.com

Sprawdziłem jednak twój plik (ten nieszczęsny, do którego nie dałeś skana) i jest pusty, czyli problem może być z połączeniem.

Jeśli spingowanie będzie działało bez zarzutów, to usuń plik servercache.dat z CoD2 i spróbuj wyszukać serwery. Wyjdź z gry i zobacz czy pojawił się ten plik.

Opublikowano

Tutaj daje ci ss co sie dzieje po wpisaniu Start -> uruchom -> cmd -> ping cod2master.activision.com

A co dalej to ci napisze jak zrobie to co napisałeś.

Tutaj daje ci ss co sie dzieje po wpisaniu Start -> uruchom -> cmd -> ping cod2master.activision.com

A co dalej to ci napisze jak zrobie to co napisałeś.

No więc jeśli chodzi o plik servercache.dat usunołem go z folderu włączyłem gre, dalej tak samo a jak wróciłem do filderu to znowu sie pojawił

post-829183-0-65452200-1365859319_thumb.jpg

Opublikowano

Dobra, widzę że masz XP, ping jest w porządku, możesz podłączyć się bezpośrednio z serwerem i winą nie są złe binaria..

Jedyne co jeszcze mi może pomóc w diagnozie będzie zdjęcie konsoli po próbie wyszukania serwerów.

Możesz jeszcze spróbować pousuwać modyfikacje z main..

Opublikowano

Orginalny Cod2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam. Ja też mam ten problem. Pliki które wstawił kaje11 zanikły i nie mogę ich pobrać. Grę musiałem pobrać, ponieważ płyta mi zaginęła ale key-a mam oryginalnego. Mógłby mi ktoś pomóc, bo z wielką chęcią pograłbym znowu w coda 2. Win7 64 bity.

66147e7a5f534d5788b746c6e4816620.0.gif

23fb00ef77ea4e5699211a62a394a95a.0.gif

Opublikowano

Odświeżam. Ja też mam ten problem. Pliki które wstawił kaje11 zanikły i nie mogę ich pobrać. Grę musiałem pobrać, ponieważ płyta mi zaginęła ale key-a mam oryginalnego. Mógłby mi ktoś pomóc, bo z wielką chęcią pograłbym znowu w coda 2. Win7 64 bity.

http://www.mpcforum.pl/topic/972558-problem-brak-serverow-dam-naj/?p=7790520

Zerknij tutaj, nie będę bezczelnie kopiował swoich postów :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam

Mam pytanko czy działa już te wyszukiwanie serwerów bo nie chce tracić czasu na instalowanie gry itp.

Opublikowano

Problem został naprawiony po dwóch tygodniach, teraz jest wszystko okej.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich na forum,

odświeżam temat ponieważ mam juz swoje lata i nie jestem tak lotny jak inni.

Problem ten sam jak wyzej, a mianowicie, nie wyszukuje serwerów( COD2 oryginalne ver 1.0, system opreacyjny to win 7, z siecią łączę się przez wifi). próbowałem w opcjach (internet isdn, lan.... itd) i nic. Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam, ziutek128

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Prawdopodobnie znowu padł master serwer. Główny serwer zarządzający patchem 1.0.
Możesz się połączyć wpisująć IP serwera w konsoli

• 9 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukaj sobie jakiś serwerów na necie, albo pobierz apkę na androida. Nazywa się mp-servers browser. Masz tam serwery cracked jak i normalne, do wszystkich wersji od 1.0 do 1.3. Wybierasz serwer, patrzysz jakie ma IP i w cod2 w konsoli wpisujesz "/connect IP:port" np. /connect 192.168.0.1:28960. Możesz sobie też doinstalować launchera na komputer i wtedy po wćiśnieciu connect w tej aplikacji na androidzie automatycznie zostaniesz połączony ze serwerem w call of duty 2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...