Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motorowery 50 ccm.

Paradisia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Poszukuję motoroweru do ceny około 4 000 zł z haczykiem.

Nie chcę chińszczyzny, czy jakiegoś koreańskiego dziadostwa. Pojemność 50 ccm (ze zwolnieniem blokady do 70/80 ccm).

Podobają mi się Yamahy TZR ( najbardziej wersja Valentino Rossi) jednak wiem o tym, iż nie wygodnie by mi się jeździło na takiego typu ścigaczach ( 197 cm). Myślałem również nad Aprillą RX: http://otomoto.pl/aprilia-rx-50-M3553045.html lecz mógłbym jedynie wybrać wersję poprzez raty, aczkolwiek pasowałaby mi również zamiana w zamian za mojego quada: http://allegro.pl/show_item.php?item=3139894475 + jakieś dwa/trzy tysiaki ( ewentualnie sprzedałbym stół do ping ponga ;) ).

Teraz pytanie do Was. Nie napotkaliście się przeglądając jakieś zgłoszenia motoru dla mnie ;d ?

Odpadają skutery kibelki mówię od razu. Najlepiej gdyby był dwu osobowy. Myślałem ewentualnie nad Rometem CRS: http://otomoto.pl/romet-crs-romet-enduro-crs-50-125-M3544867.html gdyż mam bardzo blisko do sklepu. Akurat ta kwota by mi odpowiadała. Dodatkowo mam kask coś ala ten motor, a więc wszystko super pięknie lecz... No właśnie lecz. Widziałem ten motor z 2010 roku i widzę, iż kosztuje połowę z tego :/ Dodatkowo jest chiński.... Kolega ma to i od 2007 jeździ spokojnie i dobrze.

Co Wy na to? :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Romecik rama zapewne gówniana bo chińska, za to siki na licencji japońskiej, jak ci nie przeszkadza drżenie ramy powyżej 6 tyś to bierz śmiało. ;p

Opublikowano

Chciałbym jednak coś porządniejszego, ale tyle tego kwiatu na Polskim rynku że szczerze nie wiem co wybrać... Coś koło 4 tysięcy z hakiem lub ewentualna zamiana za quada i wtedy dołożę więcej.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Nie kupuj żadnych rometów i junaków. Patrzysz tylko na bude ściga czy może być tez supermoto ?

Moja rada: Szukaj tylko i wyłącznie motorowerów z silnikiem derbi/am6. Jak się zdecydujesz na sm to pisz, bo ze "ścigów" to tylko :

rs, tzr, gpr i jakieś rieju bodajże.

Chinole nigdy nie dorównają tym silnikom, są poprostu kilka razy słabsze :)

Opublikowano

Jak chcesz coś ekonomicznego to bierz tego rometa. Tylko zauważ, że to jest 125/50.

Ja bym wolał dwu suwa i bawić się w modyfikacje :)) A do 4k znajdziesz już po porządnym tunie 50'tke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...