Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używanie opcji Dismantle, pomocy.

Lebo_Senior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.
Jestem Świeżak, co tu dużo mówić. Potrzebuję Waszej pomocy. Mianowicie, próbuję pomału odkrywać ALCHEMIĘ ale sam sobie nie radzę. Naczytałem się dość sporo artykułów na ten temat i wiem, że ten dział jest kosmicznie obszerny. Właściwie to zdążyłem dowiedzieć się w jaki sposób odbywa się ulepszanie EQ i przyznam, że ciężko zdobyć te zielone i fioletowe kamienie ulepszające (chyba, że nie wiem jak ich szukać :P ). A kasy brak by kupować od innych graczy...

Niby postać na 50lvl ale co z tego, jeśli jest trochę nieadekwatna do poziomu pod względem rozwoju, skilla itp...

Otóż prosiłbym, abyście mi poradzili (w miarę jasno i sensownie, bez wypracowań):
1. Jak dobrze robić alchemię?
2. Jak po swojemu tworzyć te kamienie ulepszające? Czy w ogóle da się je tworzyć samemu?
3. Do czego służy mi Craft? Z grubsza wiem do czego, ale skąd uzyskać wymagane do Crafta przedmioty?

4. Skąd brać golda, bo za chiny nie wiem? Kiedyś był drop, teraz trochę utrudnili sprawę.

I odnośnie do tematu, wczorajszego dnia odkryłem (bo tak to mogę powiedzieć póki co) do czego służą Destroyer Rondo i po użyciu tego na jakimkolwiek niepotrzebnym mi itemku (przykładowo miecz czy buty), otrzymałem Elements, mam tego multum: Wind Element, Fire Element, Water Element, Earth Element. Zauważyłem też, że każdy z nich ma swój Degree. Co z nimi można zrobić? Sprzedać? Wykorzystać do utworzenia jakichś nowych rzeczy?

Byłbym bardzo wdzięczny za oświecenie mnie w tym temacie. Liczę na Was.
Pozdrawiam,
Świeżak :P

Pomocnik
Opublikowano

Witajcie.

Jestem Świeżak, co tu dużo mówić. Potrzebuję Waszej pomocy. Mianowicie, próbuję pomału odkrywać ALCHEMIĘ ale sam sobie nie radzę. Naczytałem się dość sporo artykułów na ten temat i wiem, że ten dział jest kosmicznie obszerny. Właściwie to zdążyłem dowiedzieć się w jaki sposób odbywa się ulepszanie EQ i przyznam, że ciężko zdobyć te zielone i fioletowe kamienie ulepszające (chyba, że nie wiem jak ich szukać :P ). A kasy brak by kupować od innych graczy...

Niby postać na 50lvl ale co z tego, jeśli jest trochę nieadekwatna do poziomu pod względem rozwoju, skilla itp...

Otóż prosiłbym, abyście mi poradzili (w miarę jasno i sensownie, bez wypracowań):

1. Jak dobrze robić alchemię?

2. Jak po swojemu tworzyć te kamienie ulepszające? Czy w ogóle da się je tworzyć samemu?

3. Do czego służy mi Craft? Z grubsza wiem do czego, ale skąd uzyskać wymagane do Crafta przedmioty?

4. Skąd brać golda, bo za chiny nie wiem? Kiedyś był drop, teraz trochę utrudnili sprawę.

I odnośnie do tematu, wczorajszego dnia odkryłem (bo tak to mogę powiedzieć póki co) do czego służą Destroyer Rondo i po użyciu tego na jakimkolwiek niepotrzebnym mi itemku (przykładowo miecz czy buty), otrzymałem Elements, mam tego multum: Wind Element, Fire Element, Water Element, Earth Element. Zauważyłem też, że każdy z nich ma swój Degree. Co z nimi można zrobić? Sprzedać? Wykorzystać do utworzenia jakichś nowych rzeczy?

Byłbym bardzo wdzięczny za oświecenie mnie w tym temacie. Liczę na Was.

Pozdrawiam,

Świeżak :P

1.Pytanie bez sensu

2. zielone i fioletowe kamienie muszą być połaczone z tymi elementami które uzyskujesz po uzyciu destroyer rondo. Niepamiętam jakim rondo możesz uzyskać te elementy z normalnych dropów z mobów nie tylko z niszczenia armorów.

3.Nie wiem nie próbowałem, kiedy wyszedł crarft mnie już od dawna na silku nie było.

4. Chyba nieda się dostać golda kiedy masz poniżej 60 levela (tak coś słyszałem).

Wind Element, Fire Element, Water Element, Earth Element nigdy nie za wiele, odłuż sobie do storage na przyszłość albo na sell będzie, kiedy ja grałem elementy wind 2 były strasznie drogie :)

Pomocnik
Opublikowano

No ok dzięki za odpowiedź. Odnośnie do mojego drugiego pytania:

CZY TE KAMIENIE DA SIĘ SAMEMU TWORZYĆ, CZY NIE? ;)

Chodzi ci o te tablety(kamienie) co wypadają z mobów ? te zielone, fioletowe itd ? to nie, po połaczeniu tych tabletów z odpowiednimi elementami wind etc tworzysz kryształ ulepszający,.

Opublikowano

No! I o to mi chodziło, aczkolwiek chyba szkoda, że nie da rady ich samemu tworzyć co nie ? :P

Dużo ich potrzeba do zwiększenia statystyk tableta? Czy to tylko i wyłącznie zależy ode mnie?

One tylko wypadają z mobów? Mi się chyba zdarzyło, że wypadły mi ze zwykłych potworków ale nie dam sobie reki uciąć :P

Pomocnik
Opublikowano

No! I o to mi chodziło, aczkolwiek chyba szkoda, że nie da rady ich samemu tworzyć co nie ? :P

Dużo ich potrzeba do zwiększenia statystyk tableta? Czy to tylko i wyłącznie zależy ode mnie?

One tylko wypadają z mobów? Mi się chyba zdarzyło, że wypadły mi ze zwykłych potworków ale nie dam sobie reki uciąć :P

Chodzi ci o elements of wind etc da się je tworzyć z dropu za pomocą void rondo jeśli dobrze pamiętam. żeby stworzyć kryształ(stone) liczbę potrzebnych elementów masz napisana na tablecie w opisie. Masz tu kolejny filmik:

Opublikowano

Chodzi ci o elements of wind etc da się je tworzyć z dropu za pomocą void rondo jeśli dobrze pamiętam. żeby stworzyć kryształ(stone) liczbę potrzebnych elementów masz napisana na tablecie w opisie. Masz tu kolejny filmik:

Albo poprzez rozwalanie itemów za pomocą destroyer rondo.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Z tego co zrozumiałem, to:

1. Dzięki Destroyer Rondo rozwalam itemki na "części pierwsze", czyli te Elements of...

2. Elements of... + tablet = kryształ ulepszający (ok, tylko w której opcji w oknie alchemii wykonać fuzję bo nigdzie mi to nie idzie?) do tego wymagane jest Void Rondo?

3. Rozwalając item za pomocą Destroyer Rondo również może trafić mi się jakiś tablet

Poproszę o poprawę, jeśli gdzieś się pierdzielnąłem :P

Pomocnik
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

1. Dzięki Destroyer Rondo rozwalam itemki na "części pierwsze", czyli te Elements of...

2. Elements of... + tablet = kryształ ulepszający (ok, tylko w której opcji w oknie alchemii wykonać fuzję bo nigdzie mi to nie idzie?) do tego wymagane jest Void Rondo?

3. Rozwalając item za pomocą Destroyer Rondo również może trafić mi się jakiś tablet

1. Chyba tylko armory da się potraktować destroyer rondo, dropy z mobów traktować trzeba void rondem.

2.Nie potrzebujesz do tego ronda, tylko elementy i tablet. Nie wiem gdzie w oknie alchemi to teraz jest, zapytaj się na gildi (zakładam że dołaczyłeś do jakiejś).

3. Nie, chyba że coś pozmieniali.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

1.Zgadza się

2.Potrzebujesz elementy i tablet,na każdym tablecie masz napisane ile potrzebujesz elementów wind,water,earth i fire aby wytworzyć magic stone.

3.Tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...