Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Master Yi AD - Filmiki

En1CeKa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć poszukuje jakichś materiałów z masterem yi, chodzi mi o gameplay topowych graczy.

Ostatnio naszła mnie ochota pograć masterem pod ad a w early nie wiem jak nim kompletnie grać.

Gdy jest late game to staram się jak najwięcej backdoorować bo tf z moim buildem padam w 1s.

Nie piszcie że AP jest lepszy bo ja o tym wiem, ale AD moim zdaniem ma lepszy klimat.

Opublikowano

Dobry jestes, nie wiesz jak grac jedna z kilku najprostszych postaci w grze :D

Żeby nie bylo spamu. Nie widziałem aby ktoś ze znanych youtuberow nim gral, po reszta ap nie jest lepszy, co zobisz nim pod ap? :D Walniesz Q i uciekniesz? Tylko frajerzy graja nim pod ap, którzy się lecza co 20s. bo nie umieja grac.

Opublikowano

Żeby nie bylo spamu. Nie widziałem aby ktoś ze znanych youtuberow nim gral, po reszta ap nie jest lepszy, co zobisz nim pod ap? :D Walniesz Q i uciekniesz? Tylko frajerzy graja nim pod ap, którzy się lecza co 20s. bo nie umieja grac.

Tylko 1000 dmg z Q co 5 sekund, heal za 2000, bonus z lich bane...

Yi AP jest lepszy, wystarczył mi ostatnio 1 tf by quadre zrobić.

@Top

Chodzi ci o jungle czy lane?

Jungla standardowa, lecz ganki będą trudne z powodu braku cc.

Build jak pod AD, ew. na jungli latarnia.

Opublikowano

Tylko 1000 dmg z Q co 5 sekund, heal za 2000, bonus z lich bane...

Yi AP jest lepszy, wystarczył mi ostatnio 1 tf by quadre zrobić.

@Top

Chodzi ci o jungle czy lane?

Jungla standardowa, lecz ganki będą trudne z powodu braku cc.

Build jak pod AD, ew. na jungli latarnia.

1000 dmg?

adc dostaje tylko full dmg, ponadto trafienie z q to loteria. Chyba że podejdziesz blisko, wtedy sie narazisz na focus a heal Ci przy 5 nie pomoże. Co do tematu to powiem Ci po prostu że musisz złożyć jakiś lepszy item do hp (frozen/ warmog) i dopiero wtedy możesz coś nim robić.

beznazwy1za.png

Opublikowano

Po 1 moim zdaniem master AD jest easy2play hard2master, więc na normalach można nim coś ugrać - to potrafię chciałem po prostu zobaczyć jakie błędy popełniam oglądając gameplay kogoś lepszego ode mnie.

A po 2 master AP wali r + q + q + q + q i jest koniec teamfightu, nie tak jak ty napisałeś walnie q i ucieka...

Opublikowano

Skladasz go full ad z włączeniem GA albo warmoga. Maksujesz Q jeżeli do lasu, a potem E. A odwrotnie jeżeli grasz jakiegoś normala.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Tylko mi głównie chodzi o to:

- Jak pójdę na topa(tak próbowałem, wiem że są lepsze picki) to większość postaci robi się pod armor i praktycznie nie da się wygrać.

A gdy masterem się pójdzie pod armor/survi to nie ma DMG.

- Jungle ma sprawną, ale jego ganki są jednymi z najgorszych.

- Nie wiem jak nim grać w lategame, kiedy uczestniczę w teamfigh;cie to bardzo mało robię a gdy backdooruje to moja drużyna przegrywa teamfight 4v5.

Opublikowano

Mając do wyboru poradnik napisany przez użytkownika mpcforum a gameplayem profesjonalnego gracza decyzja jest oczywista.

Dobra nie ważne myślałem, że znacie jakąś strone/kanał na yt gdzie takie coś mógłbym znaleźć, jeśli takiego czegoś nie ma, OK.

Opublikowano

Możesz jedynie śledzić, albo wysyłać wiadomości do nich z prośbą, żeby zagrali tym czy tamtym. Ale nie oszukujmy się, będzie Ci ciężko kogoś takiego znaleźć, bo Yi na topie to ssie.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...