Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sorcer vs " Priest"

zVendox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto jest lepszy pod wzgledem pvp , pvm, Sorcer czy ten "ksiądz" z tarcza i kolczuga?.

Prosze uzasadnić swoja wypowiedz :)

07397503792889363185.jpg

Opublikowano

Hm.. W sumie grałem i tym i tym tak do 24 lvl ... Jeśli niechce Ci się czytać przejdź na sam dół

Sorc - Jego skille zadają więcej Combo przez co lepszy wynik na końcu, a tym samym więcej lepszych skrzyń, jego skille potrafią zatruć z tego co pamiętam, zamrozić i podpalić. Eq ma dosyć tanie jeśli chodzi o kupowanie gotowców, bo można też tworzyć eq samemu ^^ Rzadko brany do pt na nesty (powiedzmy że lepsze dungeony) przez to że są inne bardziej pomocne postacie typu Mercenary - 2 profa woja, czy DPS - Sharpshooter czyli druga profka Archera. Skile ma dość potężne w większości potrafią zranić znacznie większą ilość mobów niż taki cleric ( piszę narazie o 1 profesjach ). Sorc może wybrać jaką drugą profesję Mystic/Arcanist ( jakoś tak się pisze.. Na eu jest ta druga wersja) i Elementalist. Arca jest wstanie tworzyć "czarne dziury" lub lasery. Zasięg arca jest nie duży, ale za to skille są wstanie wyrządzić sporą krzywdę głównie wojownikowi bo trzyma się najbliżej oraz wyglądają zajebiście :3 ( najlepiej wyglądające skille w porównaniu do innych klas). Nie zauważyłem jakiś znaczących buffów chociaż mogę się mylić. Elementalist - Ele - posługuje się żywiołami ognia i lodu zasięg lekko większy niż arcanist, a skille lekko słabsze, ale nadal może podpalać, i zamrażać ^^. Z tego co wiem ma więcej buffów i swego rodzaju "tarcz". Skille wyglądają słabiej, a sama w sobie postać jest bardziej popularna chociaż nadal skille Arca wymiatają ^^

Cleric - Skille dają mniejsze combo, na początku lepsze skille są na obrażenia fizyczne niż magiczne, potem można to zmienić dodając różnie SP ( punkty skilli ). Koło 16 lvl poznaje skill - Heal ( lvl mógł mi się pomylić dlatego napisałem koło ^^ ) który na początku jest dość słaby ponieważ ma długi cd ( ładowanie skilla ) i słabo leczy, później można go bardziej wyrobić ^^. Radzi sobie przy solowaniu dungów.. 2 profą jaką można wybrać jest - Priest lub Paladyn. O paladynie mało wiem, wiem tylko tyle że większość jego ataków jest fizycznych dla tego wybiera jako broń flail. Priest jest mi bliżej znany.. Jak każda postać w 2 profie ma drzewko.. Drzewko lewe i prawe, zwykle różniące się ( przy arcanist lewe drzewko jest od czarnych dziur, a prawe od laserów ). Przy maksymalnym lvl (40lvl) lepiej iść tylko jednym drzewkiem bo więcej można przypakować pkt do skilli przez co stają się silniejsze.. Priest jest częściej brany do pt.. Jeśli chodzi o nesty na 40 lvl to bez priesta jest ciężko chyba że dobre eq mają gracze ;) Priest jest brany zawsze i jeśli ma być wybór między np. Priestem, a palladynem czy sorcerem biorą Priesta :). W prawym drzewku Priesta mamy "Relic" czyli powiedzmy spadające jakieś "berła"? Nie wiem jak to nazwać ^^ W lewym drzewku mamy skille atakujące, zadające masę DMG.. Priest jest wstanie użyć skilla który leczy 4x ( co 2s przez 8s ) co może na początku nie jest dobre, ale gdy da się pare Sp skill staje się bardzo pomocny. Jeśli chodzi o skille bardziej atakujące.. Nie są złe chociaż w porównaniu do sorca dmg tych skilli jest mniejsze, ale Priest posługuje się piorunami dzięki czemu jest w stanie porazić potwora dając mu na jakiś czas "klątwe" która co jakiś tam czas go sparaliżuje na chwilę :) Eq ma droższe od sorca, ale delikatnie ^^

A teraz w skrócie :) Gdybym miał wybierać między sorcem, a clerem wybrał bym clera ;) Częściej brany do pt, skille leczące, więcej buffów :)

Zbieram like ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...