Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 3150

cisew106

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Corki:

+ Wielki Burst Damage

+ Świetny escape mechanizm

+ Z "e" obniża pancerz

Ogólnie jest często wybierany w wyższych ligach.

Opublikowano

Moje uznanie zdobył Twitch, do czasu mój main. Tobie również go polecam. Jest to nietypowy adc, który potrafi wiele dobrego wnieść do gry. Jednak bez odpowiedniego skilla nie zrobisz nim nic dobrego, a zaszkodzisz swojej drużynie. Zacznę od początku, od pasywki. Przy AA nakładasz bijącą true dmg truciznę, która wzmacnia również dmg z E. Bardzo przydatna w każdym etapie gry, w early strasznie kara, w late bijąc duży dmg tankom zbija im hp jak szalona. Czas na Q, które daje nam stealtha. Umożliwia m.in. ganki na mida ( tak, ganki na mida, dobry gracz twitcha może z łatwością pomóc swojemu mid lane ), ale również wiele innych aspektów, takich jak unikanie ganków, mały escape. Ma ono również buff na AS. W nakłada 2 stacki pasywki na cel, jednocześnie go spowalniając. Bardzo przydatna umiejętność. E to 2 zaraz po ulcie atut tego szczura, a mianowicie w early strasznie, ale to strasznie burstuje. Po nabiciu nawet 3 stacków pasywki może bez problemu ściągnąć niedobitka po walce. Nie raz zdarzyło mi się niespodziewanie użyć tego tak, że enemy adc nie spodziewał się tego i nie użył bariery, a miał nieco ponad 1/3 hp. I nareszcie finał mojej długiej wypowiedzi, a mianowicie ulta. Jest to zdecydowanie jego najmocniejsza strona. W teamfighcie bije każdego kto stoi w linii, co umożliwia łatwe penty, tymbardziej w kominacji z Stattik Shivem, który jak wiadomo za każdy AA daje 10 pkt, a po 100 idą iskry. U Twitcha możliwe to jest nawet przy co 2 uderzeniu. Ponadto ulti zwiększa mu zasięg, który zbyt duży bazowo nie jest. Sama gra nim nie jest ciężka w ogarnięciu, ale wymaga chociażby pozycjonowania i umiejętności farmienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...