Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] LeBlanc na Topa ?

BlackDeamon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, chcialbym poznać wasze opinie co na temat LB na topa, odpaliłem sobie rankedzika, pisze ze preferuje mida, dobra,pickuje lb, i 2 sloty w dół karthus ze idzie na mid i "no care", dobra, wkurzylem sie. pisze ze ide na topa, na lini miałem singeda i skoczylo to sie tak (ranked silver 4)

http://www.tinypic.pl/tcgswhh9ifzy

Combo - W(doskok) > E i szybko > Q > R - i mówie, kur*a pół hp, nagle patrze pieczęć z Q i ulta sie odpaliła i kill gdy miał połowe HP (no i wiadomo wrócił na linie i znów to samo o kill.. to zaczynałem gankować)

Chciałem powtórzyć to, (top z LB) ale jak pickuje LB na topa, to co chwile ktoś wychodzi i płacze.. prosze tez od wstrzymania się od komentarzy dotyczace builda (i creepów bo gankowałem inne linie, a przy 25m surr przez singeda ;p), pytam o całokształt, czyli LB na Topie ;) (Tak tak, widziałem sorake w jungli ;])

Pozdrawiam

Opublikowano

Bez sensu. Na topa idzie ktoś tankowaty - może szybko złożyć trochę m. resów i lb przegrywa.

No tankowaty, a tank zazwyczaj nie składa sie GŁOWNIE z armora ? nie mówie ze z m.r nie bo tez troche ma, ale głownie armor

Opublikowano

No tankowaty, a tank zazwyczaj nie składa sie GŁOWNIE z armora ? nie mówie ze z m.r nie bo tez troche ma, ale głownie armor

Zależy od enemy geniuszu.

Jeśli chcesz chodzić LB na topa to chodź ^^ ja chodziłem zileanem i było dobrze

heh

Opublikowano

Zależy od enemy geniuszu.

Jeśli chcesz chodzić LB na topa to chodź ^^ ja chodziłem zileanem i było dobrze

Jestem Geniuszem, Dzięki, a tym zileanem to chyba bronze 5 :D

Opublikowano

To ma prawo bytu do 10minuty i to tylko przeciwko niektórym postacią.

Opisze ci rolę jaką pełni top:

- Zwykle jest to offtank/tank czasami postacie typu vlad ale wtedy jest tanky jungla zazwyczaj

- Gdy jest teamfight jego zadaniem jest wbić się na enemy carry, zabić lub utrudnić jej życie

(LB w late jest strasznie słaba, może jedynie spróbować zabić jedną osobę i przez resztę teamfightu być useless)

- bronisz swojego carry podczas teamfightu

(do tego też LB się nie nadaje)

Więc gdy takiego topa bierzesz, nawet jak ci dobrze idzie to tylko team na tym straci.

Opublikowano

Yy nie? Budujesz najpierw armora lub resisty w zależności od enemy topa a potem sytuacyjnie do reszty enemy

Poza tym pewnie miałeś jakiegoś noobskiego singeda :D Tutaj wszystko może się zdarzyć

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Jest useless, np vs rene/jayce. Jedynie mid vs coś papierowego.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tank na Topa? Ludziki, meta sie zmienia, na mid idzie Bruiser, a na topa dobry AP DMG dealer. Daje rade, ma świetny escape system, co jest podstawa na Topa.

Opublikowano

Tank na Topa? Ludziki, meta sie zmienia, na mid idzie Bruiser, a na topa dobry AP DMG dealer. Daje rade, ma świetny escape system, co jest podstawa na Topa.

Hexdrinker załatwi lb, zresztą co może niby zrobić vs bruiser? 20 void'ów złożyć

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tego Singeda musiał ktoś kupić 5 min przed rankedem.

LB nie jest typowym pickiem na top-a. Nie polecam.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Singeda ciśnie każdy AP carry w grze, Ryzem gnoiłem go dziesiątki razy dziesięc do zera, Dianą tak samo, aczkolwiek było trudniej,ale harras a potem combo z ultem i go nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...