Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Edycja pliku class plugina.

Zinto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam od wczoraj problem z edycja pluginu MobArena. Na javie sie bardzo slabo znam. Chodzi mi o zmienienie napisu [MobArena] wyswietlajacego sie w czacie gry na wlasny. Uzywajac programu InClassTrans udalo mi sie znalezc plik odpowiedzialny za ten napis i zmienic go, ale nie wiem jak zmienic kolor zielony na inny wiec pomyslalem, zeby go wogule usunac i pozostawic to pole puste, ale nie da sie ;/ Wiec zdekompilowalem plik Messenger.class do java i pozostawilem to pole puste, jednak nie wiem jak to skomilowac. Uzywajac polecenia javac nie da sie po chyba trzeba dolaczyc bukkit.jar i mobarena.jar Prubowalem tez w NetBeans. W source packages dodalem nowy pakiet com.gerbagemule.MobArena i do tego MobArena wrzucilem plik Messege.java nastepnie do Libelaries dolaczylem bukkit.jar i mobarena.jar i wszystkie bledy znikly, ale nie wiem jak to skompilowac ;( help

Opublikowano

Może prościej:

1. Zdekomplikuj plugin tym programem: http://java.decompiler.free.fr/?q=jdgui

2. Znajdź class, w którym znajduje się te [MobArena].

3. Skopiuj całą zawartość.

4. Zrób nowy projekt w Eclipse i nazwij wszystkie tak samo jak były w dekomplikacji.

5. Powklejaj je tak jak powinno być.

6. W tej linijce gdzie jest tekst [MobArena] powinno być ChatColor.GREEN

7. Te "ChatColor.GREEN" zmień np. na ChatColor.RED <-- i będzie napis czerwony po zapisaniu projektu..

Jeżeli nie rozumiesz napisz mi na PW jaki ma być napis i zrobię Ci to po szkole :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...