Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Lagi ze znajomym

gladi300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy u mnie jest mój kolega, gram na pc a on na swoim laptopie, gdy razem gramy jest git. Gdy idę do niego ze swoim laptopem to gram na swoim laptopie i on na swoim. Wtedy gdy wchodzimy do wspólnej gry, zaczynają się lagi, cofanie i skakanie pingu. Gdy on np gra i ja włączę samego bf to zaczyna mu lagować, tak na odwrót :P Poradźcie.

Opublikowano

Widocznie ma słabego neta. Grasz u niego przez wifi? Jak tak to skombinuj połączenie przez kabel, zawsze mniejsze lagi.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gdyby to był net to byłoby tak cały czas, ja mam neta 6 mb a on 10. Kiedy on gra sam jest normalnie, lub kiedy ja gram sam.

Opublikowano

Hmm popatrz masz line

Do liny masz przywiązane 1 auto ciągniesz normalnie.

Teraz do liny masz przywiązane 2 auta, nie uciągniesz za chooya.

Pomyśl dziecko -.-

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pomyśl.

Albo za wysoki ping, albo o kijowej porze wchodzicie, kiedy łącza są przeciążone...

W inne gry, o graliście w bilarda?

Kiedyś jak miałem słabego neta to nawet nie mogłem skype i bf na raz odpalić.

Powyłączaj aplikacje chodzące w tle jak grasz gg itd...

Opublikowano

Myślisz, że jestem debilem? Wyłączyłem wszystko połączyłem się przez kabel. Gdy on wchodzi do gry też trochę ping skacze a jak ja do niego to już w ogóle pinguje. A tak jest cały dzień i całą noc

Opublikowano

No to słaby net;x

kup lepszy to sobie pogracie a jak musicie już tak bardzo grać razem <3 to każdy do siebie do domu i skype.

Nikt ci więcej nic nie napisze...

Opublikowano

u mnie w domu jest router 6 mb internet i jest git. U mojego kolegi livebox 2 z internetem 10 mb i kiedyś się dało w to grać teraz nagle nie.

Opublikowano

Resetował go, nie pytam się o takie banały jak wyłączyć gadu gadu albo inne programy lub zresetować router. Czy wiecie o co chodzi z tym pingiem z tą grą?

Opublikowano

Resetował go, nie pytam się o takie banały jak wyłączyć gadu gadu albo inne programy lub zresetować router. Czy wiecie o co chodzi z tym pingiem z tą grą?

Może to zależeć także od tego, że serwery hostowane dla play4free w większości są w USA, czyli bardzo daleko, a im dalej tym zawsze gorzej. W innych grach dużo serwerów stoi w Polsce i Niemczech dlatego możecie nie mieć lagów grając razem na jednym necie.

a8ac30e6.png

Opublikowano

Ta gra ogólnie bardzo laguje, więc raczej wam nie pomożemy. Reinstall PB pewnie też robiliście? I napisz jaki macie ping w wyszukiwarce serwów.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W ogóle zróbcie sobie speedtest neta, po drugie, sprawdź czy firewall i antywirus są włączone i je wyłącz, po trzecie, czy macie internet z tego samego dostawcy, czy kolega ma na przykład z Netii? Po czwarte możesz się zapytać na oficjalnym forum po Angielsku, jest tam więcej osób, które może będą wiedzieć co z tym zrobić.

Opublikowano

Livebox to chyba z Neostrady jest ;___; W Netii Jest Netiaspot
Być może Neostrada jest tak nie dojepana, że nie ważne ile by miał prędkości to lagi będzie miał, bo z tego co wiem Neostrada (teraz Orange chyba ) ma złą opinie, ale oczywiście mogę się mylić :)

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

@UP

Patrz, a ja sobie zacząłem zamawiać... Czyli odradzacie? Nie wiem jak u nich z pingiem, ale straszny bałagan tam mają. Pod koniec grudnia zamówienie złożyłem i do dziś się doprosić nie mogę...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Netii też nie polecam, skoro temat wałkujemy na temat routerów etc.
Vectre weź ;] 60 mb/s Downloadu i 2 upludy za 70 zł chyba :D
Z Netii nie bierz z Orange też :)

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Najlepiej to jakiegoś dobrego miejscowego dostawce załapać, bo te wielkie firmy to wielki shit.

Co z tego, że ci dadzą 60mb down jak będziesz miał ograniczenie 5gb na miesiąc? ;x

Neostrady nie brać, mój kolega ma i syfiasta, wgl nie brać radiówek, bo z radiówkami to wielka loteria z pingiem i prędkością.

Ostatnie co mi przychodzi do głowy to to, że może ktoś z was ma zainstalowane 2 antywiry jednocześnie na kompie ;x

Opublikowano

A no właśnie, "dobry miejscowy dostawca"... Mojego miejscowego mam w sygnaturze, mieszkam na takim zadupiu że nic innego nie ma. Ostatnio chodzili z LTE, ale tam na bank ping duży bo bezprzewodowo + transfer 10 GB, co to jest jak 3 kompy podłączone...

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...