Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] -wysoki ping , bedą + !

woj12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , od dłuższego czasu mam wysoki ping w lolu . W granicach powyżej 400+ , czyli wiecie jak ciężko sie gra. Mam w domu router , korzysta z niego X osób .. to zależy może nawet 5 , wtedy mam ping 50 np. Jest 4:00 nie korzysta nikt oprócz mnie ping 500 .. PARANORMALNE. Mój sąsiad ma za scianą udostępnione passy do routera. Dodam że wysoki ping mam w każdej grze mimo że na stronie pokazuje że mam średnio 20. Teraz moje pytanie. Co moge zrobić aby zniwelować ping? Może to aplikacja w procesach? , Może to wirus który rzekomo wpierdziela moje pakiety z routera? NIGDY NIE MAM OTWARTEJ PRZEGLĄDARKI, ANI ŻADNEJ APLIKACJI SAM LOL.

Opublikowano
Mój sąsiad ma za scianą udostępnione passy do routera.

Może sasiad za sciana cos ustawia na noc torrenty :)

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Sąsiad to chłopak z ubogiej rodziny , i jak mu udostepnie internet to nic mi sie nie stanie ;) , zapytam co tam kmini nocami ;) .Kiedyś jak nie miał nikt dostępu tylko i to przez kabel to download miałem 1k+ teraz ledwo 200 lub mniej . Zresztą router też lipny wiecznie ,, zbyt gorący ,, . Przegrzany albo co . No nie wiem czekam na reszte odpowiedzi mam nadzieje że jakoś mi pomożecie ;)

Opublikowano

Ja takiej możliwośći mieć nie będę , muszę sie męczyć . Czasami dochodzi do : PS3+2xTelefon+2 laptopy+ 2 stacjorne + sąsiad . Sami zobaczcie ile urządzeń jest połączonych, i jak jest np tyle kompów podłączonych wszystko szybko śmiga , gram sam 500 pingu . Licze że ktoś mi jeszcze pomoże ;P

Opublikowano

Ja mam : 2x tablety , 2x telefony , 3x laptopy , 1x komputer ...

Te 2 telefony to rodziców cały czas są podpięci do sieci jak są w domu ^^

Tak samo siostra siedzi na tablecie a ja na drugim mam włączany chat na twitchu itd. jak nagrywam ... żebym odpowiadał ^^

Laptop brata ^^ gra ciągle,bo jest młodszy i nie ma dużo nauki a teraz nawet się w piłę na dworze nie da pograć

Ja na kompie no i siostra laptop i tata ...

I tak mam ping 60 bo mam 2 routery ;] . Nie przegrzewają się tak ...

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Ja mam na 2 routerach, 3xLaptop, 2xStacjonarny, 2xTV internetowa, 5xTelefony i wszystko śmiga na stałym pingu ~ 65, moze problem ma Twoj dostawca ?

Opublikowano

niestety od kilku dni tez tak mam w lolu ... z team speaku ping 60 a w grze skacze od 100 nawet do 600 ...

nic nie zrobisz czekamy do nastepnego patcha moze cos sie ustabilizuje

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Ja mam 3 kompy, 3 tablety, 6 telefonów i serwerownie a ping trzyma sie ok. 27

Tak na serio ja tez mam lagi. Nie wiem czy to z winy internetu czy kompa. Czasami jakieś niepotrzebne procesy zjadają sporo pakietów. Dziś miałem rc co 3 min.

beznazwy1za.png

Opublikowano

Ja mam na 2 routerach, 3xLaptop, 2xStacjonarny, 2xTV internetowa, 5xTelefony i wszystko śmiga na stałym pingu ~ 65, moze problem ma Twoj dostawca ?

tak mało ;d ?

• Procesor: Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX

• Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD7850 2GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/mDP

Płyta Główna : MSI Z77A-G4 5 /intel Z77, LGA 1155

RAM: A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming

Zasilacz: bequiet! PurePower L8 530W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...