Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dwie mapy na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pewien problem mam serwer hamachi i potrzebuje informacji jak mieć 2 mapy na raz (nie chodzi o nether itp.) więc jak zrobić 2 mapę taką normalną? po proszę o info jak zainstalować plugin i się nim posługiwać. Za dobre odpowiedzi będą dawane łapki i możliwe 5 do profilu ;)

Opublikowano

Ja ci polecam plugin MultiWorld. Obsluga tego pluginu jest bardzo prosta... wystarczy wpisac w czat: /mw create <nazwa> <rodzaj mapy, np. flatland (czyli plaski swiat). A plugin znajdziesz wpisujac fraze MultiWorld 1.5 w swoja przegladrke internetowa. Zapomnialem napisac o instalacji :D Plik ktory pobierzesz otworz, potem jego zawartosc przezuc do folderu o nazwie "plugins" ktory znajduje sie w twoich plikach serverowych ;) Pozdrawiam :)

Szukasz Hostingu Minecraft? Wysokie stawki SMS, Kontakt telefoniczny, +5 Dni za każde przedłużenie, Trzy pakiety już od 1.5zł/slot, Backup, MySQL, ItemShop oraz Widget ItemShop . Zapraszam na PW .

Opublikowano

@UP Jakie MultiWorldy? :P Wtf?

Najbardziej podstawowy i przydatny to Multiverse-Core. Wdłg. mnie bez niego żaden serwer się nie obędzie.

Znajdziesz go łatwo w google, i jest także prosty w obsłudze. Świat robisz za pomocą /mv create nazwa

przenosisz się za pomocą /mv tp nazwa. Możesz także dodać Multiverse-portals co pozwoli Ci robić portale

między miejscami czy światami. Tu już Ci nie wytłumacze obsługi, na yt poszukaj.

708121422388637873334.png

Opublikowano

No przepraszam Ciebie bardzo... Jest taki plugin jak MultiWorld :P

Szukasz Hostingu Minecraft? Wysokie stawki SMS, Kontakt telefoniczny, +5 Dni za każde przedłużenie, Trzy pakiety już od 1.5zł/slot, Backup, MySQL, ItemShop oraz Widget ItemShop . Zapraszam na PW .

Opublikowano

Piszę wtf nie ze względu na czepianie się tylko na to że o nim nie słyszałem. Potem sprawdziłem i widzę że jest. I wdłg. mnie powinien mieć na serwerze bardziej mv niż ten Twój. Zrobi jak uważa.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nom, ja od zawsze uzywam MW i jestem zadowolony, ale to zalezy kto co woli, a pluginy sa bardzo podobne.

Opublikowano

Kolega wyzej dobrze gada :D

Opublikowano

Ja Polecam Multiverse-Core (dla mnie najlepszy)

Użytkownik Jaca77 napisal dwie podstawowe komendy tego pluginu,a reszte sam ogarniesz.

I <3 Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...