Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer majnkraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Suema mozecie mi powiedziec jak zrobic dobry survival na ktorym bedzie gralo duzo ludzi i kupowali vipy. Co dodac i wgl.

Za kazda sensowna wypowiedz like.

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Jeśli serwer ma mało slotów, to nie rób jakiegoś wyczepistego spawnu. Zrób taki mniejszy, na którym jest wszystko, ale luźno i wszystko się mieści.

Spolszcz pluginy, bo jesteśmy w Polsce.

Mniej ogarnięty team, w którym ktoś zawsze będzie na serwerze, by gracze mogli coś chcieć.

Zrób rekrutację na KidModa, który może mutować i kickować (tylko), żeby mógł grać jak każdy i ogarniać porządek.

Zrób płatne frakcje, bo wtedy jest wyzwanie.

Rób eventy np co 2 dni. Jakieś parkoury czy coś.

Bądź oryginalny i zabezpiecz swój serwer pluginamu typu AntiJoinBot oraz AntiBot

Zaopatrz się również w NoCheatPlus, jeśli masz AntiCheat.

Vipom zrób viproom i informacje o nim.

Zrób go najlepiej za 11zł

Możesz zrobić też MiniVIP za 6.15zł

Daj im tabliczkę FREE np nieskończoność stone.

Tu masz mój poradnik http://www.mpcforum.pl/topic/902352-tutessentials-tabliczki-heal-buy-sell-warp/

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie dawaj. Wszystko ma się zmieścić na spawnie.

Warpy dawaj jak jest event gdzieś a chcą wejść niektórzy gracze. Przecież nie będzie tp'ał wszystko /tpall

Opublikowano

Aha spoko. A tak zeby odrazu zachecic graczy do gry to jakie konkursy dawac? moglbym nawet zrobic konkurs o doladowania do tel.

Miyoshi

Opublikowano

Coś ty.

Nie rób konkursów o kasę.

Możesz zachęcić graczy dając reklamę na MPC

[1.5.1][Nazwa serwera][sloty][KONKURS KONTO VIP][DZIŚ WIELKIE OTWARCIE]

Opublikowano

Najlepiej zrób coś luźnego, taki oldschool i jakiś fajny plugin co będzie nowością i rozrywką.

Opublikowano

Najwiekszy problem jest w tym ze nie umiem pisac pluginow :( A mam jeszcze jedno pytanie, bo 1 miesiac serwer bedzie 10-slotowy i czy bedzie tam ktos w takie surv gral?? Bo potem w nastepny miesiac kupuje maszyne na 100 slotow

Miyoshi

Opublikowano

Zrób z 80 za miesiąc. Ja prowadzę dwa serwery 70 i 50. Nie płacę ani grosza. Serwer jest tak dobry, że utrzymuję się z kolegą z vipów zakupionych. Sprzedają

się jak świeże bułeczki.

Opublikowano

Ale zwroc uwage ze ty bdb ogarniasz to wszystko a ja jestem zielony i pierw chce na 10 poleciec. A na jakie serwery ludzie teraz "leca"?

Miyoshi

Opublikowano

Zależy, kto się trafi. U mnie było 70/70 na Sv + frakcje zawsze. Wyjechałem na działkę na 4 dni i kumpel (też H@, jest nas dwóch) zajmował się serwerem, wróciłem i od tej pory

jest 20 osób. Teraz przybywa do 50.. Tęsknili za mną :D

Ja ich ulubiony admin chyba. Ciągle spam, że najlepszy. Pewnie dlatego, że dużo tam robię.

Wiesz, każdy serwer jest dobry, kiedy jest dobrze wyposażony.

Zrób płatne frakcje i będzie git. Gdybyś potrzebował pomocy, technika, to jestem do dyspozycji.

Opublikowano

Jak dla mnie to najważniejsze żebyś zrównoważył rangi Gracz i Vip. Żeby gracze którzy kupią Vip'a nie byli cyborgami w diax zbrojkach prot 4. Rozumiem że jakieś zyski muszą być żeby zarobić jakoś na serwer ale Gracz też powinien mieć coś do powiedzenia :D Wiem z własnego doświadczenia jakie wkurzające są serwer nastawione w 80% na zarabianie. Grałem nawet na jednym gdzie komenda /sethome była dla vip :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...