Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Pisanie pluginów na Bukkita - Java

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Stworzyłem ten temat aby każdy mógł pochwalić się swoimi pomysłami na pluginy do Minecrafta do serwera Bukkit.

Kto ma jakiś pomysł niech pisze pod tematem, a ten który najbardziej mi się spodoba, będę próbował go napisać i w tym samym czasie uczyć się pisania w javie OD PODSTAW.

W ten sposób każdy może nauczyć się javy w kilka dni a ja chcę to udowodnić...

...Pozdrawiam, Kasior :)

( znam tylko podstawy javy, zobaczymy jak to wyjdzie )

Opublikowano

Trochę mnie to przeraziło...pobrałem i wrzuciłem do Eclipsa (java) plugin Vanish No Pocket...załamałem się ponieważ nic nie rozumiałem z tego ^^ ale okej idę szukać po różnych poradnikach i forach :P
Jeżeli ktoś zna się na pisaniu lub zna jakiś fajny poradniczek to niech napisze :D
Dajcie mi na początek jakieś łatwe zadanie ^^

Bo do tej pory udało mi się napisać plugin który po napisaniu /start wyskakują na kolorowo napisy: "Witaj na serwerze CookieCraft" itp :P

Opublikowano

Trochę mnie to przeraziło...pobrałem i wrzuciłem do Eclipsa (java) plugin Vanish No Pocket...załamałem się ponieważ nic nie rozumiałem z tego ^^ ale okej idę szukać po różnych poradnikach i forach :P

Jeżeli ktoś zna się na pisaniu lub zna jakiś fajny poradniczek to niech napisze :D

Dajcie mi na początek jakieś łatwe zadanie ^^

Bo do tej pory udało mi się napisać plugin który po napisaniu /start wyskakują na kolorowo napisy: "Witaj na serwerze CookieCraft" itp :P

Co do znikania:

Wystarczy zastosować funkcję player.isVisible().

Jakieś łatwe zadanie?

To może plugin który dodaje przedmioty do ekwipunku gracza po wpisaniu odpowiedniej komendy?

Opublikowano

Co do znikania:

Wystarczy zastosować funkcję player.isVisible().

Jakieś łatwe zadanie?

To może plugin który dodaje przedmioty do ekwipunku gracza po wpisaniu odpowiedniej komendy?

No spoko :)

Oglądałem przez ostatnie parę godzinek tutoriale na YT z samej javy i co nieco więcej wiem :)

Może za parę dni ujawni się mój pierwszy plugin :D

Opublikowano

Plugin na klasy i lvl każda klasa miała by parę komend np wojownik /przedmioty wojownik i dostawał by dobre eq i miecz komenda /spawn wojownik to teleportowało by go ta gdzie się może bić jak zabije jedną osobę dostaje 1 lvl i poł dodatkowego serduszka na chacie wyglądało by to tak [%RANGA%][%LVL%][%PLAYER%]

936131400425106482086.png
Opublikowano

POWIEDZ MI DOKLADNIE W JAKI SPOSOB KAZDY MOZE SIE NAUCZYC JAVY W KILKA DNI BO NIE ROZUMIEM

Szczerze to jak chcesz to możesz tylko musisz być mądry w odróżnieniu do mnie :D

Ja nie jestem zbyt mądry ale nawet dużo rozumiem :)

Oglądam ciągle filmiki z javy, każdy mi zawsze mówił że nauczę się kiedyś że będę miał to w szkole (chodzę do szkoły informatycznej o to mi chodzi) ale jak dowiedziałem się że teraz nowa podstawa programowa wyklucza programowanie w środowisku java to podziękowałem i zacząłem się wreszcie samemu uczyć javy...nie wiedziałem od czego zacząć więc zacząłem szukać na YT :)

No i obejrzałem troche filmików następnie poczytałem na wielu forach o tworzeniu pluginów itd i wreszcie coś tam rozumiem więc teraz będę kombinował :D

Dla ludzi którzy chcą się nauczyć a nie wiedzą od czego zacząć radze zrozumieć najpierw całą jave, jak to działą itp. następnie macie wolną rękę :) Uff ale się rozpisałem ^^

Jest może jakaś stronka z dużą ilością skryptów czy jak to się nazywa chodzi mi o takie coś: "player.isVisible()."

Abym wiedział co do czego, bo chcę na przykład zrobić dodawanie za pomocą komendy itemki do kogoś eq ale skąd mam wziąć skrypty do tego :D

Sorki jeżeli nie zrozumiale to napisałem ale nie wiem jak to poskładać.

Opublikowano

Wreszcie jakiś porządny plugin na LvL np za wygrane Sg, przejście parkoura, czy zabijanie graczy :P

np za przejscie SG masz 100pkt i po zdobyciu 1500pkt masz Lvl-UP :D!

oczywiście nie mieszając w to rang :P czyli np żeby na chacie dany gracz pisał:

[LvL5][gracz]ew4adax np :P!

Opublikowano

Wreszcie jakiś porządny plugin na LvL np za wygrane Sg, przejście parkoura, czy zabijanie graczy :P

np za przejscie SG masz 100pkt i po zdobyciu 1500pkt masz Lvl-UP :D!

oczywiście nie mieszając w to rang :P czyli np żeby na chacie dany gracz pisał:

[LvL5][gracz]ew4adax np :P!

Też dobre :) Także o tym myślałem :)

Okej...a teraz potrzebuję osoby która pomoże mi w pluginach :D

Nie mogę tego zrozumieć...skąd brać te skrypty do mc ^^

PRZYZNAJE...NIE DA SIĘ W PARĘ DNI NAUCZYĆ JAVY ^^

Jeżeli mógłby ktoś pomóc z pluginami to ja jestem chętny do przejęcia wiedzy :)

Pogadali byśmy na skype czy cuś :)

Skype: diklipos1996 LUB JAK MNIE NIE BĘDZIE NA TAMTYM Skype: kasioryt

Temat będzie dalej ciągnięty i puginy będą wykonywane gdy tylko ktoś będzie chętny nauczyć mnie mniej więcej jak to wszystko ogarnąć...dalej dam sobie (chyba) radę :P

Opublikowano

Kurde no...takie fajne pomysły dajecie :/ Jak bym umiał :( Dlaczego nie potrafię dowiedzieć się jak to zacząć...wystarczą mi skrypty...nie wiem jaki jest skrypt na stworzenie klocka na danych koordynatach...(to jest przykład)
Może zrobię jakąś stronkę i tam każdy będzie wstawiał to co udało mu się stworzyć do tej pory w javie :) Kto jest za niech pisze :)

Opublikowano

Joint ja jestem totalnie zielonym a wiem gdzie brać skrypty do mc -,- choć nie jestem pewny bo narazie tylko bawiłem się z pluginami na lvl klasy i np takie jak kity więc ci mówie odrazu że jak masz craftbukkit który musisz dodać do biblioteki eclipsa to musisz go otworzyc i tam masz wszystko nie będe ci tłumaczył bo sam dobrze nie wiem ale troche rozumiem :)

Opublikowano

Proszę bardzo oto stronka możecie tam pisać co wiecie co umiecie co chcecie wiedzieć itd :)
http://minecraftplugins.cba.pl/

Joint ja jestem totalnie zielonym a wiem gdzie brać skrypty do mc -,- choć nie jestem pewny bo narazie tylko bawiłem się z pluginami na lvl klasy i np takie jak kity więc ci mówie odrazu że jak masz craftbukkit który musisz dodać do biblioteki eclipsa to musisz go otworzyc i tam masz wszystko nie będe ci tłumaczył bo sam dobrze nie wiem ale troche rozumiem :)

Jezu no tak :D Dawaj pisz coś dawaj swoje propozycje pokombinujemy razem to może coś stworzymy :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mogłbyś zrobić plugin podobny do AMXbans w CS. Chodzi mi o to by ten plugin był kompatybilny z pluginami (world edit,world guard<glownie>) oraz ze strona www (silnik ip.board lub php). Napisałbym sam taki plugin ale nie wiem czy bedzie działał razem ze strona. Znalazłem plugin MultiBan, lecz jest on niekompatybilny z world editem, ponieważ wyskoczył mi błąd serwerowy. Pozdrawiam

Opublikowano

Joint ja narazir w tej chwili bawir sie w html a java sb odpuscilem ale od piatku mozemy cos tam zrb ja trochr umirm i ty mam nadzieje ze cos umiesz pisz gg 39966330 albo skype karol.Piasecki8 cos moze wykombinujemy. W grupie raźniej xdd sory za orto ja na tel.

Opublikowano

Ja jestem za zrobieniem pluginu dzięki któremu nie traci się expa / lvl po śmierci (np. mamy 15lv i gdy zginiemy to nadal mamy ten lvl) :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dałbyś radę połączyć jakis plugin z MWparkour2?

Chodzi o to, ze jak przejdziesz jakis parkour to dostajesz lvl ( przed nickiem ), i np: są różne poziomy parkour: easy, medium, hard i expert

od 1lv do 25lv jest easy, a od 25 do 50 jest medium itp..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...